Ha így Valentin-nap előtt jól jön egy kis extra beindítás, vagy csak élvezkedni szeretnél az ízek orgiájában, akkor íme azok az ételek, amikről azt tartják, hogy érdemes fogyasztani, ha fokoznád a tüzedet, tüzeteket. Kalandozzunk az afrodiziákumok és a szexi ételek világában:

Kakaó / Csoki

Ez biztosan van otthon. Nem igényel semmilyen különösebb beszerzést, hogy készíts egy forró csokit magatoknak. Afrodiziákumként a 70 százalékos csokik világában érdemes gondolkodni, a sima akármilyen szelet nem lesz jó erre.

Szerecsendió és a sáfrány

Két olyan fűszer, ami növeli a belső tüzet. Kipróbálhatod, hogy mi változik, ha ezekkel fűszerezel az elkövetkező napokban mindent, amit főzöl.

Vanília és gyömbér

Szintén jegyzett afrodiziákumok, akár a forró csokidat is feldobhatod velük, mmmm…

Fokhagyma

Nem az illata fogja növelni a vonzerőt, az biztos, de lehet hagyma helyett csak fokhagymával főzni, úgy már jól működik. (Kezedet szódabikarbónával tudod szagtalanítani.)

Spárga

Nem annyira direktben növeli a tüzet, viszont vértisztító, és úgy tölt fel vitaminokkal, hogy közben nem hízlal, és szó se róla, elég szexi étel.

Chili

Ha nem ég a tüzed, rágcsálj chilit, na jó az is elég a belobbantáshoz, ha rászórod valamely ételedre. Isteni fűszerkeverékekben is kapható. Nekem egyik kedvencem a Portugáliában ismert chilis-fokhagymás-citromos fűszerkeverék, a piri-piri. Én egy fűszersó változatát szinte mindenre szórom. A chili egyébként még a forró csokiban is mennyei.

Gránátalma

Olyan, mintha egy oxigénkúrában részesítenéd a szervezetedet, ha gránátalmát eszel. Ahhoz, hogy égjen a tűz, kell sok levegő, egyél belőle gyakran sokat.

Maca-por

Ez az egyetlen, ami egy pici utánajárást igényelhet. A sarki boltban valószínűleg nem kapható, de bekerült ebbe a sorba, mert egy fantasztikus potenciállal bíró növény. Azon túl, hogy növeli az állóképességet, az erőnlétet, még hangulatjavító hatása is van. Fáradt kisgyerekes anyukák legjobb barátja, nem kizárólag romantikus esték előtt, hanem bármikor, amikor jól jön egy kis plussz „kakaó.”

Szexi módon persze nemcsak elkészíteni lehet az ételeket, hanem elfogyasztani is. Szexin szinte bármelyik ételt el lehet fogyasztani, de a füge, a licsi, a spárga és a mangó elég szexik ahhoz, már önmagukban is, hogy feldobjanak egy randit.

Nagyon jót tesz még a libidónak a sport, a mozgás, a nevetés, a játék.

Szexi Valentin-napot mindenkinek!


Photo by Karolina Grabowska from Pexels