A havi témánknak megfelelően – Február, fókuszban a férfi – arra kértem Gabriellát, hogy ez alkalommal egy férfiasabb témájú mandalát válasszon nekünk. Nagyon találó módon egy gyönyörű, védelem mandalára esett a választása. Fogadjátok szeretettel! Mandalákról bővebben a januári cikkben olvashatsz.

„Ez a védelem mandala, melyet többnyire férfiak választanak, illetve örömmel veszik nekik ajándékba. Az esztergomi oroszlán mintája alapján többször készítettem már el ezt a mandalát. Mindig más és más üzenetet hordoz. Az oroszlán képviseli azt az őserőt, férfierőt, aki erejével mindent legyőz, s védelmet nyújt minden rossz, negatív ellen, s óvja a gyengébbik nemet, s az ártatlant. Büszke, acélos, jó kiállású, s minden olyan tulajdonságot képvisel, amit bármely korban a férfiak büszkén magukénak tudhattak. Háttérben az életfa megerősíti, s kiemeli, ha lehet, még jobban ezt a szimbólumot. A körbe ívelő koszorúk adnak neki lágyságot, és tükrözik azt a sugárzó szeretetet, ami őt hajtja. Hisz ki másnak szeretnének bizonyítani, mint a NŐ-nek, akik nélkül a létezés mit sem érhet! 

Ezt a mandalát általában védelemként a lakás bejárata környékére szokták helyezni, előszobába, társalgóba, vagy irodába, illetve dolgozószobába.”

Ahogy az alkotó is írja, ahányszor megfestette, minden alkalommal kicsit más és más lett az eredmény, ami jó is így, hiszen a férfiak is mind különbözőek, de azt gondolom, a védelmezés ősi ösztöne mindannyiukban ott van, csak nem egyforma mértékben mutatkozik meg. A mi feladatunk, hogy NŐ-ként teret engedjünk ennek a képességnek, hogy bátorítsuk őket, óvjanak, védelmezzenek minket. Nem csak azért, mert jól esik a törődés, hogy valaki vigyáz ránk, hanem ez nekik is segít megtalálni a helyüket a párkapcsolatban, a családban és nem mellesleg a gyakran felhalmozódott férfi energiákat is a legmegfelelőbb irányba tereli.

További infó az alkotó oldalán.


Fotó: Andi

Tags :