A Valentin nap, vagy Bálint nap megosztó ünnep. Sokan utálják, sőt, még anti-Valentint is tartanak, mások egész héten szívecskés lázban égnek. Ünnepelhetjük ilyenkor a szerelmet, a barátságot, a szeretetkapcsolatokat, vagy éppen önmagunkat, miért is ne? Én szeretem a fiesztát, és idén elsősorban az érzékiségnek szentelem ezt a napot. Következzen néhány egyszerű mód arra, hogy Valentinre te is virágos kedvedbe kerülj!

1. Ünnepeld a szépségedet!

A hajadét, a bőrödét, a kezedét… Ezen a héten fordíts kiemelt figyelmet a külsődre! Menj el kozmetikushoz, fodrászhoz, masszőrhöz, vagy rendezz otthon szépségnapot! Kezdd manikűrrel és pedikűrrel, folytasd egy kényeztető olajos önmasszázzsal, vegyél illatos fürdőt, szárítsd be a hajad, és tedd fel a kedvenc parfümöd – érezd a szépséged, az egyediséged, a vonzerőd! Érezd, ahogyan ébredezik a tested a tavaszra várva, érezd, mennyi frissesség és szépség lakozik benned.

PRO TIPP: Vedd elő a kedvenc ruháidat, a sosem hordott kiegészítőket, és csenj el a napodból néhány tükör előtt töltött órát! Tegyél fel egy szép sminket, és próbáld fel a kedvenc szettjeidet, aztán kísérletezz ki újakat! Próbálj ki olyan kombinációkat, amelyeket még sosem hordtál – a Vízöntő ideje nagyon alkalmas arra, hogy a megjelenésedet is felfrissítsd. Hallgass közben valami jó zenét!

2. Ünnepeld az eredményeidet!

Bármit, amiben sok munkád van, amit megérdemelsz. Használd ezeket a napokat arra, hogy megerősítsd az önértékelésed! Készíts egy listát arról, milyen sikereket értél el a különféle életterületeken az elmúlt évben, vagy ragadj meg egyetlen aktuális dolgot, egy igazán jó tulajdonságodat, és ünnepelj! Állj meg egy pillanatra, és tekints vissza a hosszú útra, amit eddig bejártál. Nem volt semmi, igaz? Sok-sok erő kellett hozzá. Legyél büszke magadra! Királynő vagy, miért tagadnád?

PRO TIPP: ezen a héten minden áldott nap találj valamit, amire büszke lehetsz, és mondd is el hangosan! Akár a közösségi médiában is megoszthatod, vagy a barátaiddal, privát chatben ünnepelhetitek mindazt, amit nagyra becsültök magatokban és egymásban. De legalább önmagadnak mondd el, a tükör elé állva, minden nap, és öleld át közben a válladat! Mert nagyon megérdemled.

3. Ünnepeld az érzékiséged!

Az érzékek megnyitása csodálatos gyakorlat. Menj végig az összes érzékszerveden! Szentelj a hét minden napján időt erre, hétköznapi tevékenységeid közben. Akár illat, íz, érintés, hang, vagy látvány – a lényeg, hogy ne csak mellékes tapasztalás legyen. Váljon most meditációvá, mágikus praxissá! Engedd bele magad egészen, irányítsd rá a figyelmedet. Hajolj a szerelmed nyakába, és szívd be az illatát, játssz hosszan hajának érintésével. Legyen nálad a kedvenc, természetes illatod egy kis fiolában, és szippants belőle időnként. Figyeld, milyen hatással van a testedre, az elmédre, az érzéseidre! És sose félj újra és újra felfedezni, mi teszi számodra izgalmassá a szexualitást, milyen érintéseket kedvelsz, mi az, amibe beleborzongsz.

PRO TIPP: Készíts, vagy vegyél egy nagyon finom, ünnepi vacsorát! Nem kell bonyolultnak lennie, csak nagyon ízletesnek. Válassz mellé valami igazán szép bort, vagy más italt. Teríts ünnepi módon, tálalj odafigyeléssel. Fogyaszd el az ételt a szerelmeddel, vagy magad, lassan, élvezettel. Szemlélj meg minden fogást, külön-külön szagolgasd és kóstold meg az összetevőket, aztán együtt is, és vegyél a szádba egy korty bort. Figyeld, ahogy az ízek robbannak, ringatnak, emlékeket idéznek, harmóniává szelídülnek, áradnak. És légy boldog!

+1: Mindenképpen randevúzz!

Vagyis adj találkát annak, aki izgalmas számodra, szervezz légyottot azzal, akit szeretsz! Akár a szerelmeddel, akár a barátaiddal, az anyukáddal, a gyerekeiddel, vagy önmagaddal töltesz el pár órát: add meg a módját, és menj el valahová! Mozdulj ki, keress egy szép helyszínt: éttermet, kávézót, parkot, vízpartot, vagy múzeumot, engedj meg magadnak valami olyat, amit máskor nem szoktál, adj jelentőséget a randevúdnak. Hiszen lassan, de biztosan közeledik a tavasz – kell ennél több ok az ünneplésre?

Szerelemünnep csillagtükörben

Ezen a héten az ég is abszolút támogat minket szerelmes terveinkben. Vasárnapig a Nap a Vízöntő zodiákusban halad, így most szívesen próbálunk ki újdonságokat – csináljunk valami izgalmasat, amit eddig még sosem!
A hét első felében még a Bak csillagkép alatt jár fő világítónk, így ez az időszak kiemelten alkalmas a felvállalásra is, ha kapcsolatunkban ennek most jött el az ideje.
Kedden, február 14-én a Hold a Nyilasban halad, így eleve optimizmussal és lelkesedéssel ajándékoz meg minket az ég.
A hét legszerelmesebb napja pedig egyértelműen szerda, amikor a Nap a Neptunusszal áll együtt: az igazi, szerelmes egység napja ez, amikor a lélek legmélyebb, legtitkosabb érzéseiről is fellebbenhet a fátyol. A magasrendű, égi szerelem, a szerelemért való áldozathozatal, a szerelmes alkotás, az égi ihlet ideje van. Minderről részletesen olvashatsz a heti Csillagmandalában!

Szerelmes hetet mindannyiunknak!

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

tarot banner

Photo by: pixabay.com