Napunk a hét nagy részében a Vízöntő zodiákusban vándorol, majd szombat éjjel a Halak jegyébe lép át. Így vasárnapig a szokatlan dolgoknak, újdonságoknak, vagy épp a bohókás megoldásoknak adhatunk teret. Vágyunk a szabadságra, a kötetlenségre, érdemes most részt venni a farsangi mulatságokban. Kreativitásunkat ebben az időszakban közösségünkért hasznosíthatjuk.

Vasárnaptól aztán a Halak állatövi jegyébe ér a Nap, így elérkezik az évkörön az összegzés, lezárás, befejezés ideje. Mielőtt tovább lépnénk, érdemes időt szakítanunk a mély, belső rendrakásra saját életünkben, meghaladni önös szándékainkat, és felvállalni az áldozathozatalt. Mostantól az egység titkait kutatjuk.
Csillagképi értelemben a Nap kedd délután hagyja el a Csikó, szerda hajnalban pedig a Bak terét. A hét első két napja még alkalmas tehát erőink megzabolázására, összpontosítására, valamint sorsfeladataink tevékeny felvállalására – ez segít céljaink felé. Egész héten ideje van továbbá a múlt cselekvő megtisztításának (Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize).

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van. A fölöslegek eltávolításának, a fogyásnak, a méregtelenítésnek van ideje. A hetet a Skorpióban kezdjük, jó időszak ez akupunktúrás kezelésekre. Hétfőn utolsó negyed napja van. Kedden kora hajnalban a Nyilasba lép a Hold, most kitűzhetjük céljainkat. Alkalmas időszak ez hivatalos ügyeink intézésére is. Csütörtökön kora reggel a Bakba érkezik. Ma és holnap szenteljünk időt az igazán fontos dolgoknak! Most hatékonyak lehetünk kitartást igénylő munkáinkban. Szombat reggel a Hold a Vízöntőbe lép, mókázásra, bulizásra, felszabadult időtöltésre nagyon alkalmas lesz a hétvége, de mindenféle tisztítás is aktuális most.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN még az éjszaka folyamán a Merkúr az Altair csillagot éri el, mely a Sas csillagkép legfényesebben ragyogó csillaga. Így már álmaink is a szárnyalás, a rálátás üzeneteit hordozhatják, de érdemes ma (főként a délelőtti órákban) teret adni a meditációnak, révülésnek, alkotásnak is.
Ma utolsó negyed napja van, hamarosan (jövő héten hétfőn) újholdat ünnepelhetünk.

KEDDEN a Hold a Nyilasba lép. Ez derűs hangulatot hozhat, e napokban sokszor optimistábbak, barátságosabbak vagyunk. Mozogjunk, sportoljunk, és maradjunk kapcsolatban égi segítőinkkel.
Ma délután a Nap elhagyja a Csikó csillagterét.

SZERDÁN hajnalban a Nap elhagyja a Bak csillagterét.
Ebédidőben a Vénusz a Neptunusszal áll együtt. A konjunkcióra a Halak zodiákusában, a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagterében kerül sor.

Az igazi, szerelmes egység napja ez, amikor a lélek legmélyebb, legtitkosabb érzéseiről is fellebbenhet a fátyol. A magas rendű, égi szerelem, a szerelemért való áldozathozatal, a szerelmes alkotás, az égi ihlet ideje van.

Alacsony szinten (ön)hazugságokkal, tudatmódosítókkal és zavaros ügyekkel találkozhatnánk, úgyhogy inkább maradjunk a valódi harmónia, hála, az öröm, az elragadtatottság, vagy épp az álmokkal folytatott munka szépségeinek szintjein.
Visszatérhetnek most hozzánk rég elfeledettnek hitt érzéseink, társak a múltból, vagy éppen egy-egy fontos tehetségünk, varázserőnk, mely a jelen problémáinak megoldását segíti.

CSÜTÖRTÖKÖN kora reggel a Hold a Bak állatövi jegyébe érkezik. Céltudatosak, megfontoltabbak vagyunk, most tudunk kitartóan dolgozni fontos ügyeinken. Érdemes koncentrációs gyakorlatokat végezni, szükség esetén fókuszt állítani.
Késő délután a Nap a Szaturnusszal áll együtt a Vízöntő jegyében, a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagai alatt.

Ideje elhagyni a komfortzónát a múlt megtisztításának érdekében! Bátran haladjuk meg félelmeinket, mert a mai (és a napokban aktuális) sorsvizsgán úgyis csak az igaz és szeretetből fakadó dolgok mennek át – azok viszont megszentelődnek.

Amit most elvégzünk, cselekvőn megtisztítunk, az szabadságunkhoz vezet minket. Helye van az önzetlenségnek s a tudásnak: minden Istentől ered.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON kora hajnalban a Merkúr szextilt ad a Jupiternek. Álmainkban és a nap folyamán is megértésre tehetünk szert, sok minden kitisztulhat.
Kora reggel a Hold a Vízöntőbe lép. A hétvége a társasági életé, de a gyógyfürdők, a tisztítások is hatékonyak most.
Ma késő este a Nap jegyet vált, s átlép a Halak állatövi cikkelyébe. Elérkezett az összegzések, lezárások, befejezések ideje. Mostantól egy hónapon át az Egység titkait kutatjuk, megpihenünk, feltöltődünk – legalábbis a kozmosz ritmusa most erre hív a márciusi újjászületés (a tavaszi nap-éj egyenlőség) előtt.

VASÁRNAP késő délután a Vénusz a Plútóhoz kapcsolódik egy szextil fényszöggel. Ma a szerelemmel, anyagiakkal, biztonsággal, szépséggel kapcsolatos megértések napja van. A felvállalás hozza el a valódi egységet.

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

banner

Photo by: pixabay.com