Hétfőn Halloween, egyik parti a másikat éri. Lévén, hogy nem vagyok egy ász a konyhában – nagyon nem -, számomra mindig fejtörést okoz, hogy mit készítsek ilyenkor a gyerekeknek. Az internetnek hála, találtam egy olyan édesen ijesztgetős receptet, amit bárki el tud készíteni, még én is. Íme!

Hozzávalók:
  • Oreo keksz (lehet Pilóta is)
  • ropi
  • kis csoki
  • cukorszem, vagy cukorgyöngy

Először három részre vagdostam a ropikat. Majd fogtam az első kekszet és próbáltam beledugni az első ropilábat. Na ezt ne csináld, mert egyből széttörik a keksz! Inkább kettészedtem és belenyomkodtam a krémbe a hat lábat – azért nem nyolcat, mert időközben valamilyen okból kifolyólag erősen megcsappant a ropiállomány. Aztán visszatettem a keksz tetejét. Ezt elismételtem párszor.

Fogtam pár szem csokipasztillát, és egy rövid időre betettem őket a mikróba. Fogpiszkálóval pici halmokat helyeztem a szemek helyére. A csokihalmocskákban elhelyeztem az apró gyöngyszemeket. Ekkor jött szintén fogpiszkáló segítségével a sok apró kis szembogár.

Szegény pókocskák össze-vissza bandzsítanak, de így szerintem sokkal aranyosabbak és még egyéniségük is van.

Nem mértem az időt, de nagyon gyorsan készen lettem.

Indulhat is a halloweeni parti!

Itt még találhatsz szuper recepteket és írásokat, például arról is, hogy miért fontos az, hogy a gyereket bevond a főzésbe.