A Nap és a Vénusz együttállása továbbra is szoros, együtt haladnak a Szűz csillagkép angyali része alatt. Így ezen a héten kiemelt ideje van annak, hogy a szívünk szerinti utat válasszuk, szívbéli szerelmetes elfoglaltságainknak hódoljunk, szívünkből cselekedjünk a harmónia megteremtése érdekében, s ehhez továbbra is nagyon komoly angyali segítséget kapunk.

A héten önmagunk kidolgozásáért tehetünk sokat. A tápláló szeretetet van ideje működtetni; önmagunkért is. Ha ezt tesszük, ezen a héten megváltó dolgok születhetnek meg bennünk, hogy útnak indítsanak.

Heti Holdnaptár

Kedd kora délutánig a Hold fogyóban van – a fölöslegek most mindenhonnét hatékonyan távolíthatóak el. A hetet a Mérlegben kezdi, így hétfőn egész nap, kedden pedig délelőtt a harmónia érdekében van ideje a méreganyagok kivezetésének, a napirend vagy a gardrób egyszerűsítésének, stb.
Kedden ebédidőben Újhold köszönt ránk, immár a Skorpióban. Sok-sok mérgező, lehúzó, fölösleges dolognak mondhatunk most búcsút, miközben lelkünk legmélyéről indíthatunk új minőséget.
Szerdán már a növekvő Hold energiái érvényesülnek: ma érdemes döntést hozni arról, mit szeretnénk táplálni önmagunkban és a külvilágban a most induló holdhónapban.
Csütörtökön ebédidőben a Nyilasba érkezik meg a Hold – optimizmus és lelkesedés hatja át a napot, célkitűzések ideje van.
Szombat délutántól már e célokon dolgozhatunk hatékonyan, amikor a Hold a Bakba lép át. A hét végén érdemes lesz csontjaink egészségével foglalkozni – akár úgy, hogy erősítvén őket, meghódítunk egy-egy kisebb-nagyobb csúcsot az őszi természetben.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kihasználhatjuk a Mérlegben vándorló fogyó Holdat: menjünk futni, szépítkezzünk, vagy üljünk be barátainkkal egy kávéra, netán áldozzunk időt a gyönyörködésre múzeumban, színházban, koncerten!

KEDDEN Újhold. Erőteljes nap ez, hiszen Hold és Nap együttállására a Skorpió állatövi jegyében, az Angyal csillagai alatt kerül sor – a Syrma csillagterében. Ráadásul szorosan velük ölelkezik össze a Vénusz is.
Mindenképpen csodálatos égi kapuk nyílnak számunkra ezen a napon. Ahhoz, hogy létrejöhessen az emelkedés, hogy beáramolhasson e fénykapukon át a régóta vágyott magasrendű tudás, fény-információ, előbb meg kell tennünk néhány apróságot.

Fontos döntéseket lenne jó meghoznunk. Ezek: a szívből cselekvés, a szívtérből teremtés és a méltatlan dolgok elengedése, a döntés a teljes transzformáció mellett.

Ha ez megtörténik, ma óriásit léphetünk előre! Ha hajlandóak vagyunk beletenni a részünket, az égi segítség ezerszeres erővel emel minket magasra, segít feljebb lépni. Ha nem – talán nem is veszünk észre semmit az egészből…
Lehetőséget kapunk arra is, hogy megoldjunk egy visszatérő problémát – méghozzá azáltal, hogy a már megtanult dolgokat, a sorsismeret órák tanulságait a gyakorlatban kezdjük működtetni.

SZERDÁN már a növekvő Hold energiái érvényesülnek. Mostantól az Új Úton való haladás idejét éljük, azért dolgozunk, amit ott látni szeretnénk. Táplálás, növelés, gyarapítás napjai jönnek.
A Merkúr reggel megérkezik a Spica alá. Ma van ideje összegezni, írásban is akár: mire jutottunk az utóbbi időben? Mit aratunk most szellemileg? A mai nappal a Szent Tudás kapui csak még erősebben nyílnak, az angyali kommunikáció élénkül, ahogy a Merkúr mostantól már szintén az Angyal csillagai alatt halad – s ez így lesz körülbelül november 5-ig. Ebben az időszakban érdemes tanulni angyaltestvéreinkről, angyaltestvéreinktől, de bármilyen magas rendű szellemi tanulmánynak kifejezetten ideje van.
Ugyancsak a mai napon a Vénusz eléri az Angyal legfényesebb csillagát, a Syrmát – az angyali szerelem napja van ma!

Egyszerre finom és erőteljes a most jelenlévő energetikai tér. Szép élményeink lehetnek, ha ma randevúzunk, de bármilyen szerelem-tevékenységünk is magas rendű ihletet kap ma.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban az Angyal alatt haladó Merkúr ad trigont a Marsnak: magas rendű szellemi impulzusok késztetnek minket cselekvésre, önmeghaladásra, határhúzásra, nyílt kommunikációra. A cél a harmónia megteremtése kapcsolatainkban, egymás megértése.
Kora délután a Hold a Nyilasba ér.
Nem sokkal később a Merkúr a Plútóval kerül racionalizáló fényszögbe. Sorsfordító beszélgetések, gondolati áttörések napja van.
Ma a Nap is eléri a Syrmát, továbbra is erőteljes az angyali jelenlét.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Jupiter jegyet vált. Látszólagos hátrálásának eredményeképpen ma vissza érkezik a Kosból a Halak zodiákusába, miközben továbbra is a Halak csillagkép visszafelé úszó halának csillagai alatt halad. Arra hív, hogy folytassuk még kicsit a belső rendrakást, az összegzést az új korszak nyitánya előtt. Visszatérhetünk régebbi sorsköreinkhez, hogy mostanra megszületett életbölcsességünk, tapasztalataink segítségével, a lélek igazságához hűen oldjuk fel azokat (december 20-án lép majd át a Kosba, ahol az új minőségek indítását fogja támogatni).

SZOMBATON a Hold a Bakba lép.

VASÁRNAP lehorgonyoz a Mars: látszólag megáll az égbolton, hogy hamarosan – a Földről szemlélve – megkezdje hátráló mozgását, mely január közepéig tart. A Bika csillagkép szemét, az Aldebarant éri el ekkor, hogy elhozza számunkra üzeneteit a jelenbe. Ez az üzenet pedig lényegében a stabilitás – azt tanulhatjuk meg tehát a következő időszakban, mi jelenti számunkra a biztonságot, elsősorban kapcsolatainkban? Addig is lehetőségünk lesz önmagunk meghaladására, a bátorság, a nyíltság, az egyenesség gyakorlására, határaink felülvizsgálatára.

Elsősorban belső munka kezdődik most meg, nem a külvilágban cselekvés idejét éljük a következő hónapokban. De, míg odakinn lassítunk, idebenn hatalmas dolgok történhetnek… A polaritások, az ellentétpárok megismerése zajlik.

A mozgás, a kommunikáció, a testvériség, az információ áramlás, a tanulmányok mind-mind hangsúlyos témák lehetnek. Állj meg! Figyelj befelé! Figyeld, hol gyűlik benned a sértettség, a düh, a harag! Hol gyűlik a félelem, a megalázkodás szándéka? Vagy éppen: hol nem vagy képes térdet hajtani a magasabb erő előtt? Vizsgáld meg ezeket az érzéseket önmagadban. Ott lesz elrejtve a kulcs. És ha megtaláltad, s dolgozni kezdesz rajta, január közepétől emelkedni kezdhetsz mindezen élettémáidban.

Áldott napokat nekünk:

Csillag Enikő, spirituális konzulens


Photo by: pixabay.com