Ha kisgyerek is van a családban, akkor biztosan örülni fog a mókás és kedves, főtt tojásból készített nyusziknak és csibéknek! Talán még a sárgáját is megkóstolja 🙂 Bevallom, én még felnőtt fejjel is örülni tudok az ilyesminek. Íme néhány kreatív ötlet húsvétra!

Csibék minden mennyiségben

Tavaly sikerült meglepően pikk-pakk összedobnom pár vicces tojást, ahol a főtt tojásokból csak két-két sárgarépaláb állt ki. Mint kiderült, a lábfarigcsálás nem is olyan nehéz művelet! Sőt, megérte a farigcsálás, mert a csibéken derült napokig az egész család és még a barátok is.

Persze még rengetegféleképpen lehet csibét varázsolni egy egyszerű főtt tojásból. Ennek csak a kézügyesség szabhat határokat. Próbáltam olyanokat összeválogatni, amelyeket én is meg tudnék csinálni.

Némelyikhez tojáskrém szükséges. Ezt én a tojás sárgájából készítem. Adok még hozzá tejfölt, mustárt és majonézt és természetesen sót.

Nyuszi ül a fűben – akarom mondani tálban

A gyerekek (is) imádják a nyuszikat, ezért érdemes nekik egy-két tojásból készült nyuszit varázsolni a tányérra.

A répaautós nyuszit én már nem valószínű, hogy szépen el tudnám készíteni, ennek ellenére benne hagytam a gyűjteményben, mert nagyon tetszett, és hátha más profibb nálam.

Az első tapsifüles tojásának fehérjéjét ételfestékkel színezték. Ezt úgy tudod elérni, hogy az ételszínezéket vízzel elkevered, majd kis tálkákba teszed. A színek jól keverhetők egymással, nyugodtan kísérletezz. Tedd a tálkákba a felvágott keményre főtt tojás fehérjéjét. Majd várj 10-15 percig. Kész is.

És íme egy kis segítség az elkészítéshez is!

Egy kis gyorstalpaló nem árthat, ha biztosra szeretnénk menni. Az egérke ugyan kilóg a húsvéti állatok közül, de legalább annyira cuki, mint a többiek 🙂

Jó szobrászkodást, étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket! 🙂

Receptjeinket keresd a Már megint a konyhában rovatunkban!

Kiemelet kép: woolworths.com.au

Képek: parents.com, birthandbeyondmagazine.com, woolworths.com.au, somethingswedish.wordpress.com, naturalnewagemum.com, eatsamazing.co.uk, Jill Dubien Instagram