Ezen a héten új sorskör indul. Nagy szerepe lesz a tudatosodásnak, az ösztönökre való rálátásnak. Érintett a szerelem, az anyagiak, a biztonság témaköre is.

A Nap keddig a Halak csillagkép fölfelé úszó halának terében jár, támogatva ezzel az új sorskör nyitását. Zodiákus szinten szerda hajnalig még a Kosban vándorol, a friss tavaszi energiát ébresztve. Ekkor a Bikába lép, s ezzel az év legtermékenyebb időszakát nyitja meg. Ugyanakkor szombattól már a Kos csillagterében jár, s ezzel a szellem győzelmét hozza el. Ösztöneink tudatosodásának ideje van, szellemi korlátainkat dönthetjük le, s ennek megfelelően most valami újat, valami magasabb szintűt indíthatunk el az életünkben.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van. A fölöslegek eltávolítása időszerű. A hetet a Skorpióban kezdi, lelkileg termékeny időszak ez. Bízzunk érzékelésünkben, teremtsünk belső stabilitást.
Kedden hajnalban lép át a Nyilasba, új célok kitűzésének ideje van. Hatékony lehet most hivatalos ügyeink intézése és a tanulás.
Csütörtökön kora reggel a Bakba ér, most jó gazolni – de egyéb, kitartást igénylő munkáinkat is időzítsük bátran a Bak Hold idejére.
Szombat reggel a Vízöntőbe lép át Holdanyó – a tisztításnak, a terhek letételének, a függőségektől való szabadulásnak van ideje. Ugyancsak hatékonyan tehetünk most közösségeinkért.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐ reggel a Merkúr eléri a Bikában tartózkodó Uránuszt, miközben szextilt alkot a Halak Vénusszal. Ráadásul a páros a Cet csillagkép legfényesebb csillaga, a Menkar alatt áll együtt, annak szellemi üzenetét hozva. Miről szól ez a találkozó?
A Menkar önmagunk kidolgozásáról üzen, az érzelmek és belső működések tudatosodását kéri. Mivel itt zodiákus szinten a Bikában vagyunk, első sorban az anyaggal való kapcsolatunk érintett – szerelmi életünktől pénzünkön és kertünkön át termékenységünkig. Ugyancsak ide tartozik a kérdés: mi jelenti nekem a biztonságot? Az ide érkező Merkúr mindenképpen az ezekről szóló beavató tudás közvetítője lesz tehát. Ugyanakkor ennek az égi eseménynek most hatalmas energiát, óriási plusz kraftot ad az Uránusz. A megértés szabaddá tesz – üzeni utóbbi. Ez a megértés pedig most akár hirtelen, váratlan fordulatok által is bekövetkezhet, s erőteljes tisztulást hoz magával. Ezt a folyamatot segíti a Halakból kapcsolódó Vénusz, mely szintén a rálátás erejét hozza, méghozzá valódi szenvedélyünk, egység iránti vágyunk, a szív szavának erejével. Rendkívül felszabadító időszak lehet ez.

KEDDEN kora hajnalban a Hold a Nyilasba lép.
A Nap ma este eléri a Halak legfényesebb csillagát, az Al Rischát, mely a múltba úszó és a fölfelé úszó hal fonalát köti össze. Az évkörön most kiemelten összegzés, számvetés ideje van.

Nézzünk lelkünk mélyére, hogy megtudjuk, kell-e még visszatérnünk valamihez vagy valakihez, egy olyan vágyhoz, melyet nem éltünk meg?

Mert ettől a ponttól már a fölfelé úszó hal energiája érvényesül, s elindul az új sorskör. Vagy teljesen új minőséget indítunk tehát el, vagy visszatérünk egy régi, meg nem valósult vágyhoz, s azt magasabb szintre emelve kezdünk most új időszámítást.

SZERDÁN kora hajnalban a Nap a Bika zodiákusba lép át. Mostantól kiemelt ideje van tehát minden ide tartozó analógia élésének. A legszebb tavasz, a májusi szerelem időszaka ez, amikor a föld virágba borul, a napsütés végre felmelegít, a levegő buján illatossá válik, s az alkonyi égnek is varázslatosabb színe van.

Kertészkedés, pénzügyek, anyagi stabilitás, testi szerelem, kényeztető ételek, italok, érintések, művészet, szépség mind kulcsszavak most.

A Kosban elindított új minőségek stabilizálódnak most a hétköznapokban.
Kora délután a Mars eléri a Fomalhautot, a Világ egyik tartóoszlopát, a Déli Hal csillagkép legfényesebb csillagát. Egység, bőség, mély érzelmek – ezekre irányulhat most az erő s az akarat, de ezekért aktuális az önlegyőzés is.
Este a Szaturnusz a Sadalsuddal áll együtt, így erősíti a tisztítás, tisztulás üzenetét.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Hold a Bakba érkezik.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN délután a Mars a Denebet éri el, mely a Hattyú legfényesebb csillaga – s közben szextilt alkot a Nappal. Ismét előtérbe kerül az önlegyőzés, méghozzá a szárnyalás érdekében. Most világossá válhat, hol van szükség önmagunk felemelésére, hová kell csatornáznunk az akaraterőt lelki kiteljesedésünk érdekében.
Este a Vénusz érkezik meg a Fum al Samakah alá, mely a Halak csillagkép visszafelé úszó halának szája. Most tehát a szerelemben (és az anyagiakban, és a szépségben, továbbá minden vénuszi analógiában) érkezik el a visszatérő helyzetek, lehetőségek, erők ideje.

SZOMBATON hajnalban a Merkúr a Botein, a Kos méhe alá érkezik, hogy megfoganhassanak előre vivő felismeréseink.
Reggel a Hold a Vízöntőbe lép.
A Szaturnusz a Deneb Algedit éri el, a felvállalás és fényőrzés fontosságát hangsúlyozva. Megmutatja most is, minek van itt az ideje, mit lenne jó végre a gyakorlatba ültetni.

VASÁRNAP reggel a Merkúr a Felszálló Holdcsomópontot éri el, miközben a Szaturnuszhoz kvadráttal, a Jupiter-Neptunusz együttálláshoz szextillel kapcsolódik. Továbbra is mély tudatosodás zajlik, lelkünk legmélyére is ráláthatunk, önlegyőzés ideje van. Mondjuk ki az igazságot, lépjünk szintet szellemileg.
A Nap ma a Kos szarvát jelölő Sheratan csillaghoz ér, s ugyancsak a tudatosodás, az ösztönökre való rálátás üzenetét hozza.


Photo by: pixabay.com