Isteni finom csirkés püré – a babák kedvence.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell (biogazdálkodásból)
  • 20 dkg bio répa
  • 30 dkg bio édesburgonya
  • 1 üveg babavíz
  • nagy adag szeretet az elkészítéséhez

A fenti arányokra nagyon ügyeljünk a fehérje-szénhidrát-rost-zsír-cukor mennyiség tudatos bevitele miatt, illetve a nitráttúladagolás elkerülése végett.

Elkészítés:

A répát és az édesburgonyát meghámozzuk (én hámozás előtt is meg szoktam mosni), kisebb darabokra szeleteljük, és a babavízben puhára pároljuk.

A csirkemellel alapos átmosás után ugyanezt tesszük. Én fontosnak tartom a babavízben főzést, így érzem a babámat biztonságban, bár tudom, hogy a csapvíz forralása is megengedett, de biztos, ami biztos.

Ha minden megfőtt, együtt leturmixoljuk őket, míg teljesen pépessé nem válik. Már az illata is isteni!! Én mindig meg szoktam kóstolni, valamikor egy adagot el is csenek magamnak.

Ha kihűlt, jégkockaformába adagoljuk a pürét úgy, hogy előtte frissentartó fóliával kibéleljük. (Ebből is azt szoktam választani, amelyikre rá van írva, hogy babáknak is használható, nehogy kioldódjon belőle valamilyen mérgező anyag.)

Ezután le lehet fagyasztani. Minden kis jégkocka egy-egy adag, amit kiolvasztást követően csakis szopizás után, 1 éves kortól ajánlok.

Remélem, a Ti babátoknak is ízleni fog!

Ezután két dolgot tehetsz:

  1. Megcsinálod és megpróbálod elhinni, hogy ez finom, és az elkészítése is örömmel jár, ergo JÓ ANYA VAGY.
  2. A recept elolvasása után elhányod magad, majd adsz a babádnak egy banánt, és mindeközben érzed, hogy JÓ ANYA VAGY.

Photo by Becca Tapert on Unsplash

Tags :