Nálunk a február is forró, hiszen ebben a hónapban a pasikkal és a párkapcsolatokkal foglalkozunk elsősorban. Ezért jöjjön most egy tüzes recept, az indiai sabji és a marokkói Tajine szerelemgyereke édesburgonyából: a marokkói batáta!

Ez egy fincsi vegán fogás, amely alacsony fodmap és alacsony fruktóz tartalmú étrendbe is illeszthető. Ha gondod van a paradicsompürével, egyszerűen hagyd el, és főzés végén csepegtess az ételbe némi citrom- vagy lime levet.

HOZZÁVALÓK (4-6 személyre):
  • 3 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 1 ek fekete mustármag
  • 1 ek római kömény
  • 1 ek friss gyömbér
  • 1 ek Tajine (marokkói fűszerkeverék – tetszőleges curryvel helyettesítheted)
  • 1 ek bio zöldségleves por
  • 1 kk frissen őrölt színes bors
  • 1 ek rizsliszt (elhagyható)
  • 2 nagyobb batáta
  • 3 ek paradicsom püré VAGY kevés citrom/lime lé
  • 1/2-1 doboz kókusztejszín
  • víz
  • A tálaláshoz kókuszchips, újhagyma zöldje

Egy nagy lábasban melegíts fel annyi olajat, amennyi vékonyan ellepi az alját. Dobd bele a fekete mustármagot és a római köményt, majd tedd rá a fedőt. Kis lángon dolgozz! Várd meg, míg a magok kipattognak, hallani fogod. Azután add hozzá az apróra vágott gyömbért, és pirítsd át néhány másodperc alatt. Most tedd bele a felkockázott batátát, sózd, borsozd meg, és pirítsd kis ideig fedő alatt. Mikor megpirult az édesburgonya, hintsd meg a bio zöldségleves porral, a Tajine-nel és a rizsliszttel (ez csak sűrítésre szolgál). Tedd bele a kókusztejszínt, és ha nem okoz problémát, a paradicsompürét. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd tedd vissza rá a fedőt, és főzd puhára.

Rizzsel tálald, s tálaláskor szórd meg kókuszchipssel, valamint újhagyma zöldjével.

Jó étvágyat!

Kajtár Macska mindenmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit itt találod.