Napunk tovább vándorol a Szűz zodiákusban. Itt az ideje a rendrakásnak minden szinten. Eddigi munkáink gyümölcseit aratjuk. Szerdáig még ösztöneink, életünk uralása hangsúlyos. Azután a Nap az Oroszlán csillagteréből a Szűz múltból ellépő lába alá érkezik, s ezzel elhozza a múlt összegzésének időszakát. Mostantól kiemelt ideje van annak, hogy magunk mögött hagyjuk a már lejárt minőségeket, szellemi rendet vágva ellépjünk a minket visszahúzó helyzetekből, kapcsolatokból, mintákból. Csütörtöktől a Nap a Kehely csillagait is eléri – egyszerre nyílunk most meg Ég és Föld felé. Ha figyelünk, érzékelni fogjuk, ahogy a különféle síkok információi harmóniában áramlanak keresztül rajtunk.

A héten a Hold növőben van, most tudjuk dolgainkat gyarapítani, a tápanyagokat hatékonyan beépíteni, az energiát növelni, az immunrendszert erősíteni.

HÉTFŐN kora hajnalban a Hold az Antares csillagát éri el – álmainkban a mély szeretet, az igaz szerelem üzeneteit érzékeljük. A növekvő Hold első negyede a Nyilas jelében jön létre, így most első sorban szellemiekben gyarapodhatunk.

A retrográd Uránusz már vasárnap elérte a Menkar csillagát, s a mai napon is alatta jár. Kollektív és egyéni szinten egyaránt itt az ideje felemelkedni az ösztönvilágból, kidolgozni önmagunkat, új, kreatív megoldásainkat a közösségért – erre kapunk most ismét lehetőséget. Ezt igyekszik aláhúzni az Uránusz már hosszú hónapok óta, s érezni fogjuk még sokáig, milyen fontos üzenet. Lebontani a szellemi falakat, befelé is szabaddá válni, újítani, zseniális megoldásokat találni – és mindezt nem magamért, nem az egó által vezérelten, hanem mindannyiunk szabadságáért és jóllétéért. Ott hozva megoldást, ahol arra valóban szükség van, s úgy, ahogyan a közösség örömét leli benne.

KEDDEN kora reggel a Vénusz a Szűz csillagkép Angyal részének legfényesebb csillaga, a Syrma alatt halad el. Egyébként is egész héten ebben az energetikában fürdőzik, tehát most élhetjük a tiszta, angyali szerelem érzését, most kérhetjük angyali segítőink közbenjárását a szerelem, a művészetek, a biztonság, a termékenység ügyeiben. Ennek kiemelt napja a kedd.

Délelőtt a Nap eléri a Denebolát, az Oroszlán nemző részét, miközben pontosan szemben áll a Halak zodiákusban, a Halak visszaúszó halának csillagai alatt tartózkodó Neptunusszal. A mai napon (plusz-mínusz három nap) lelkünk mélyéből teremthetünk, miközben a múlt lehetőségei, múltból hozott tehetségeink térhetnek vissza hozzánk. Érdemes most nagyon figyelni befelé, mély érzéseinkre, melyek rámutatnak, mi szeretne most általunk megmutatkozni a világban. Ez a fénynemzés kiemelt ideje, amikor a mélyből, a kollektív tudatból kerülhetnek napvilágra a termékeny ötletek.

A kora délután a Bakba lépő Hold eléri az Al Nasit, a Nyilas legfényesebb csillagát, így most lelkünkből fordulhatunk céljaink felé, melyekért a következő napokban kitartóan dolgozunk. A Marssal alkotott negyedfény nagy energiát tesz ebbe a lehetőségbe, elérkezett az anyagba öntés ideje.

SZERDÁN hajnalban a Mars jegyet vált, megérkezik a Mérleg zodiákusába. Mostantól energiáink nagy részét a harmóniateremtésre és kapcsolatainkra fordíthatjuk, miközben kicsit kevésbé viselkedünk tüzesen, mint egyébkor. Ha mégis felhúznánk magunkat, csak jusson eszünkbe: társunk tükör, ki az önmeghaladásban segít minket. Vagy így, vagy úgy.

Kora délután a Hold a Tejút egyik oszlopaként számon tartott Vega csillag alá érkezik, ha valakit szeretnénk elvarázsolni, most tegyünk próbát!

CSÜTÖRTÖKÖN kora reggel a Hold a Plútóval kerül szembe, kisebb lelki fordulatot élhetünk meg. Délután a Vízöntő zodiákusba lép át, ideje kipróbálnunk valami újat, de közösségeinkért is tehetünk. Este hét körül a Sas Altair csillaga alatt halad, kiemelt ideje van a meditációnak, révülésnek, álmokkal való foglalkozásnak.

PÉNTEKEN kora hajnalban a Nap a Plútónak ad trigont. Cselekedeteink most fordulatot hozhatnak, különösen, ha teszünk a külső-belső rendrakásért.

Kora reggel a Hold együtt áll a Szaturnusszal. Lelkünkben érezzük, minek van itt az ideje. Ugyancsak érzékeljük, mi igaz, mi az, ami szeretetből fakad – minderre álmaink is rámutathatnak. Szintén a reggeli órákban a Vénusz negyedfényt ad a Szaturnusznak. A Skorpióban járó Vénusz eleve mély szerelemről, szenvedélyről, alámerülésről mesél (s ahogy már a cikk elején szó volt róla: most az angyali segítség is fokozott). A Szaturnusszal együtt álló Holddal kvadrátba kerülve arra biztat, hogy működtessük végre az anyagban a lelkünkből fakadó, igaz minőségeket, érzéseket. Hogy ezekből teremtsünk, s vállaljuk fel: aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni… Pokolra kell menni, vagyis leereszkedni az Alsó Világba, szembenézni a félelmekkel, s legyőzve azokat, felemelkedni újra, immár győzedelmesen ragyogva. S ez bizony így van a szerelem, a termékenység, a biztonság témáiban is. Itt az ideje szembenézni igazi érzéseinkkel, s felvállalni azokat. Ez egy határátlépés.

SZOMBATON még hajnal előtt a retrográd Jupiter eléri a Bak farkát, a Deneb Algedi csillagot. Nagyon hangsúlyos most a sorsfeladat felvállalása, első sorban hittel, igazsággal, joggal, bölcsességgel kapcsolatos, visszatérő ügyekben. Mindezt a múlt megtisztításának céljával tesszük, s friss, tüzes, akár játékos energiát kapunk hozzá a Csikó csillagteréből.

Kicsivel dél előtt a Jupiter a Holddal áll együtt, most érezzük lelkünk bölcsességét, igazságát, s azt: miben hiszünk.

Késő este a Hold a Halak zodiákusba lép, misztikus napokat hozva. Ideje az imának, az álmodásnak, az egységről való elmélkedésnek, a romantikának és persze egy jó úszásnak, ha van rá lehetőség.

VASÁRNAP kora hajnalban a Hold eléri a Fomalhautot, az egység, bőség és mély érzelmek csillagát. E minőségek álmainkban is megjelenhetnek. Délután a Jupiter a Sadalsuud alatt halad el, mely az arab asztrológiában a szerencsék szerencséje, a Világ szerencsecsillaga – a Vízöntő múltba ömlő vizének része. A mai napon tehát ismét sokat tehetünk a múltbéli hitrendszerek megtisztításáért, a lélek igazságára való rálátásért. Kiemelt ideje van a meditációnak.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Web: https://magikusno.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Fotó: pixabay.com