Az ősi bölcsesség szerint a foganáshoz négy dolog kell: egészséges sejtek, egészséges méh, ellazultság és szerelmes szív. Ennek megteremtésére szövetkezünk ebben a folyamatban.

A gyermek ajándék, öröm, karma, felelősség. Amikor valóban megnyílunk rá egy kapcsolatban, soha nem látott intenzitású közös vágy és mély szeretet jelenik meg. Várakozás. Érezzük, ahogy szent idő szitál ránk.
Azt szeretnénk, hogy eljöjjön hozzánk. Azt szeretnénk, hogy egészséges legyen és boldog, hogy biztonságban növekedjen nagyra, óriásira. Hogy minden pillanatban érezze: szeretve van, értékes, egyedüli. Minden imánk erről szól.

De mit tehetünk az igaz megvágyáson és a szárnyaló fohászokon túl?

Jó hírem van: nagyon, nagyon sok mindent – és ebben segít minket a többi közt a jógaterápia és az ayurvéda eszköztára is.
Az egészséges sejtekért alkalmazhatjuk a szelíd méregtelenítési technikákat, majd az alkatunknak megfelelő, gyógyító, kiegyensúlyozó hatású ayurvédikus étrendet, életmódot.
A méh egészségét megtámogathatjuk a női jóga gyakorlataival, a ciklus megismerésével, megértésével.
Az ellazultság elérésében a relaxáció lépésről lépésre történő elsajátítása segít.
A szerelmes állapot pedig megnyílik a szívben, ha ily módon végre lélegzethez jutunk – s ebben tovább növekedhetünk a páros jóga gyakorlatai által, a szeretetnyelvek elsajátításával, vagy épp Aphrodité archetípusát ébresztgetve.

Megtanuljuk, hogyan teremtsünk teret az érkezőnek: befogadó, tágas, tiszta teret. Rendet teszünk magunkban, az otthonunkban, a napirendünkben; új, jó szokásokat alakítunk ki. Együtt, hiszen szülőpárnak készülünk. Tudatosságunk növekszik, fókuszunk befelé irányul, teremtő erőink a család közös szellemi alapját építik.

Minderre pedig azért érdemes időt és energiát szánni, hogy elhárítsuk az esetleges akadályokat, és segítsünk eljövendő gyermekünknek a legjobb helyről indulni az életben. Amit mi akár már a foganás előtt megteszünk, arra neki sokkal, sokkal kevesebb gondja lesz – megfelelő életmódunk az ő testére, szellemére, sőt, dédunokáinkra is hatással van, s ezt ma már az epigenetika tudománya is bizonyította.

És bár a szülővé válásra száz százalékig felkészülni nem lehet: örömmel készülődni igen. Lehet, és nagyon érdemes. Közben persze a (kis) csoport támogató ereje is sokat számít, hiszen ki tudja, talán itt ismerjük meg azokat, akikkel később együtt járunk játszóterezni…

Fontos megemlítenünk, hogy a jóga, mint kiegészítő terápia jó hatással lehet akkor is, ha klinikai kezelésre van szükség a vágyott gyermek megfoganásához, de nem helyettesíti azt.

Az induló csoportról részleteket itt találhatunk: https://magikusno.wordpress.com/esemenyek/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/536177684274116?event_time_id=536177684274116&ref=newsfeed

Csillag Enikő, spirituális konzulens


Photo by pixabay.com