Tanulás – egy folyam, amely bőséggel áraszt el, mert kiapadhatatlan lehetőségeidet tárja eléd. Hogy mit tanít a novemberi időszak, és hogyan vehetjük észre a tanításokat? Figyeljünk. Linka írása.

Egy igaz út van, a befelé.

Eljött az évkör azon időszaka, amikor a nyár „termő” és „bőséget árasztó”kilélegzése után elindul az évkörben elkövetkezendők megalapozása, az őszi feldolgozások utáni önmagunkba vetett figyelem, nevezzük „melegítésnek”.

Burok

November hava kívülről jelez a ködös, korai sötétedés és hűvösebb, testet, lelket összehúzó jelenségeivel. A hideg felhívja a figyelmünket a testünkre. A tél közeledtével nem elég, hogy a lelküket hordozza ez a hús-vér-tömeg, a lelkünknek is hordoznia kell a burkát. Védeni, óvni a külső viszontagságoktól, mert ha nem melegítjük, burkoljuk, védjük, bizony megbetegedhet. 1., Figyeljünk.

Megnyílás

Amint elkezdünk magunkkal többet törődni, a testünk jóléte melengeti a lelkünket, ami kinyílik, mint egy virág. Adakozóvá, ajándékozóvá, szolgálatkésszé és több figyelmet juttatóvá válik. Engedjük ezt meg neki. Hagyjuk magunkat elmélázni egy kismadár röptében, egy kirakat díszeiben, gyermekeink játékában szó nélkül. Eljött a nonverbális kommunikáció ideje. Ilyenkor minden másokért tett dolog, duplán számít, mert önmagadból adhatsz, belső erőidet kell megmozdítsd másokért! 2., Figyeljünk.

Párbeszéd

Ha tovább visszük ezt a figyelmet belülről kifelé és kedvesebben szólunk, kérünk utasítás helyett, megformált mondatokkal kommunikálunk „sms” tőszavak helyett, ha vesszük a fáradtságot (igen, ez sokszor tűnhet erőnkön felülinek) és ezzel erőt merítünk magunkból, aktivizálva a szunnyadót, a keveset használtat, a létező őserőnket és egymásra nézünk, a szemébe – lelkünk örökmécseséből adtunk. Ekkor létrejön két ember és ember-állat között is az egyenes párbeszéd. Ezzel tettünk egy nagy lépést önmagunkért, azaz a világunkért. 3., Figyeljünk.

Tanulás

Tanultunk valamit, amihez nem kellett iskolába járni, csak élni a Természet részeként. Elolvasni, amit a környezetünk olvasókönyve tanít minden egyes pillanatban. Ha van rá szemünk, ha van merszünk. Novemberben a korai sötétséggel és a köddel, esővel, párával, ez az igaz tanító: a Természet, elveszi azt a megszokott látványt, amit a szemeinkkel láttunk eddig. Elveszi, hogy ezzel megteremtse valami másnak a lehetőségét, hogy a belső, igazi szemünkkel nézzünk végre. 4., Figyeljünk. Ti mit láttok?

Van kedved átgondolni a fenti összefüggéseket?

Várlak szeretettel foglalkozásaimon:
Meghallgatlak: https://www.facebook.com/events/675630740089223


Photo by Connor Martin from Pexels