A Mágus óriási erőket mozgat, ha összpontosítása fejlett. Ezzel varázsolja át az életét.

Napunk a Mérleg zodiákusban vándorol: harmóniateremtés, kapcsolataink megdolgozása zajlik. A hét nagy részében a Szűz csillagkép múltból ellépő lába alatt járva arra hívja fel a figyelmet, milyen eddig működtetett mintáktól lenne már jó búcsút venni. Szerdáig még kiemelt ideje van a női szervek gyógyításának.

A Hold a héten fogyóban van, így a fogyasztás, a méreganyagok kivezetése, a fölöslegektől való szabadulás időszerű.

HÉTFŐN, szeptember 27-én kora hajnalban (01:24) a Hold az El Nath csillagot éri el – éjszakai álmaink a Tejútról üzennek nekünk. Ma még az Ikrekben jár, így ideje egy kis jövés-menésnek, akár a kocogást is elkezdhetjük, vagy ügyeinket intézhetjük, telefonálgathatunk, és dumcsipartit tarthatunk.

Ugyanakkor kora reggel lehorgonyoz az égen a Merkúr – egy pillanatra mintha megállna az élet, az információ áramlás, a kommunikáció. A mai nap nagyon alkalmas arra, hogy ebben a pillanatnyi (belső) csendben megpihenjünk, töltekezzünk, felkészüljünk az előttünk álló időszakra. Tehát e kettő – az Ikrek mozgékonysága és a Merkúr stacioner energiája – ma együtt van jelen, s így megtalálhatjuk a zajban a csendet, a mozgásban a mozdulatlanságot.

Meditációban központosíthatjuk energiáinkat, megnyithatjuk érzékelésüket, megtisztíthatjuk magunkat a zaj kis piszkaitól. Fontos is a felkészülés a feladatra. Holnaptól ugyanis október közepéig a múlt helyzeteit oldhatjuk meg, beszélhetjük át, fontos, múltbéli történéseket tisztázó beszélgetéseink ideje jön el. Ez a hétköznapi, fizikai szint. E napok lehetőséget teremtenek számunkra, hogy rálássunk, hol nem az igazi a kommunikációnk, vagy akár a tanulási módszereink, és változtassunk végre a nem működő dolgokon. Szellemi szinten pedig valamilyen titkos tudásért, fontos tanulnivalóért indulunk útnak.

Október közepén fordul újra direktbe a Merkúr, onnantól könnyebb lesz majd előre haladni a kapcsolódó ügyekben (költözés, tanulmányok, kommunikáció…). Ez a mostani időszak épp arra szolgál, hogy tisztázzunk egy csomó dolgot, és azt már ne kelljen tovább cipelni pl. a következő beszélgetésbe, házba, kapcsolatba, üzletkötésbe. Tehát érdemes beleállni a konfliktusba, és erőszakmentesen képviselni az érdekeinket, kedvesen de határozottan meghúzni a határokat, átalakítani a kommunikációs stratégiát, ha szükséges. Kimondani az igazságot, csupa egyenes dolgot tenni, bátran.

A Hold ma késő este (23:34) a Capella alatt halad el – jó alkalom ez megpihenni saját, belső kápolnánkban, imát mondani, s elcsendesülve meghallgatni az égi üzeneteket. Ha megoldatlan problémánk van, kérjünk bízvást föntről tanácsot!

KEDDEN, szeptember 28-án kora délután a Hold a Rákba lép – családi ügyek, családi programok és a múlt titkai kerülnek előtérbe. Ideje otthonunk, környezetünk szépítésének. Puha takaró, meleg étel, romantikus film, vagy családi mozi házi csokis brownie-val – tökéletes választás! 😉

SZERDÁN, szeptember 29-én kora délután a Skorpió zodiákusban vándorló Vénusz eléri a Mérleg csillagkép nyelvét. Eközben több szállal kapcsolódik égi kollégáihoz – a Plútó, a Neptunusz, a Jupiter mind-mind vonzásába kerülnek, sőt, egy kisebb fényszöggel még a Nap és Mars együttállásához is kapcsolódik.

A szerelemben mostanában a szenvedélyes és titokzatos énünk került előtérbe, ez a Skorpió sajátja. A felszín alatti működéseket, a mozgatórugókat kutatjuk. Nagyon intenzív időszakot élünk párkapcsolati szempontból. A mai nap e folyamatoknak egy tetőpontját hozza el, mikor mérlegre kerül a múlt és a jövő, a szív tapasztalata és vágyai.

A legfontosabb most a Neptunuszhoz való kapcsolódás: lelkünk mélyéből döntünk. DE! A Neptunusz azt a réteget jelöli, amelyet sokszor még magunk elől is titkolunk, amire kevésbé van rálátásunk – vagy egyáltalán nincs. Éppen ezért fontos a tudatosság, vagyis, hogy ne engedjük át magunkat feltétlenül az azonnali és ösztönös cselekvésnek, hanem, ha felmerül egy mély érzés, egy erős vágy, akkor azt először tudatosítsuk, és utána döntsük el, arra megyünk, vagy sem! Az biztos, hogy a mai napon megjelenik a mély és igaz szerelem inspirációja, s a környező időszakban is jelen lesz. Alkotásra nagyon alkalmas napokat élünk.

A másik résztvevő itt a Jupiter, aki a Vízöntőben állva most az igazság kimondását, kiderülését segíti, és azt, hogy eszerint is cselekedjünk kapcsolatunkban (első sorban szerelemben, de más kapcsolataink is érintettek lehetnek). Fel fogja hívni a figyelmet arra is, ha valamit ideje törvényesíteni, jogilag megalapozni. Mindenképpen itt a tisztítás, tisztázás, karmaletétel ideje. És itt is ugyanaz érvényes, amit a hétfői Merkúrról szóló részben leírtam: Állj_bele_bátran_és_ igazul!

Ugyancsak játszik a csapatban a Plútó, főként nagy erejű megértéseket hoz most a kapcsolatokról, szerelemről, amelyek fordulatot, teljes szemléletváltást is eredményezhetnek.

S végül, de nem utolsósorban előkerülhet az „Áldozatból áldás születik” örök törvénye is, a Nap-Mars együttálláshoz kapcsolódó novil által. Ideje konkrétan áldozatot hozni a szerelemért, cselekedni, önmagunkat meghaladni, kezünkbe venni sorsunk irányítását.

Este (20:15) a Hold eléri a Siriust. E percekben meditációban (is) a szeretet törvényéről kaphatunk tanításokat.

Egy gyakorlat arra az esetre, ha nagyon megakadnátok az intenzív energiák áramoltatásában:

Azzal az emberrel, akivel tisztázni szeretnétek a dolgokat, üljetek le egymással szemben egy kényelmes ülőhelyzetben. Nézzetek egymás szemébe. És a következő, legalább három percben egyetlen szó nélkül folytassátok ezt. Csak merüljetek el egymás tekintetében. Nem ér félrenézni. Csodákat tapasztalhattok.

Option 2.: ha egyedül vagy, csak ülj le csendben, és kérdezd meg magadtól: mit tenne most a szeretet?

CSÜTÖRTÖKÖN, szeptember 30-án még az éjjel (00:19) a Nap trigont ad a Szaturnusznak. Ha a mai napon cselekszünk, és kezünkbe vesszük a sorsunkat, az bizony segíteni fog a határátlépésben, a korlátok leomlasztásában.

Kora este a Mars és a Nap közeledő együttállása eléri a Vindemiatrix, az égi boszorkánykonyha csillagait. Ma a Mars, vasárnap a Nap fog alatta elhaladni. Ezt a Szatinak adott trigonnal összevetve azt mondhatjuk:

Egyszerűen nincs lehetetlen.

A Vindemiatrix alatt együtt álló Nap és Mars hatalmas, óriási, elmondhatatlan cselekvőerőt jelöl. Olyan mértékű energiát, amellyel bármit meg lehet tenni. DE!

Ehhez_nagyon_fontos_a_tudatosság. Ismét! A mai napon, és a környező időszakban mintha egy rettentő mély tárna nyílna meg, mely a kozmosz legmélyébe vezet, az égi boszorkánykonyha fortyogó üstjéhez, az energia legbelső központjához, amellyel csak az avatott tud bánni. Az, aki már megtanulta erőit kézben tartani. Aki nem: nos, annak itt az ideje megúszásra játszani – csak éppen valószínűleg nem lesz túl hatékony… De sosem késő kialakítani a szándékot a sorsuralásra, az összpontosításra, és elkezdeni a gyakorlást! Akár most, és itt. És akkor megtörténhet a csoda. Elképesztő lehetőséget kapunk az önlegyőzésre, a sorsuralásra, a határok meghaladására. Csak és kizárólag az maradhat, ami igaz, ami szeretetből fakad. Legalábbis erre kapunk ösztönzést, és megéri élni vele. Sok minden kitisztulhat egy szempillantás alatt. Varázskapu nyílik, amely a beavatottnak tárul fel csupán, s neki is minden tudását latba vetve lesz jó átlépni rajta. De jó lesz! Mert ezzel most sorsot fordíthatunk.

Ahhoz, hogy az elemek egyensúlyát megőrizzük ezekben a napokban, érdemes kiegyensúlyozó gyakorlatokat végezni (pl. Nadi sodana, Makko-ho gyakorlatok).

Ha pedig a tűz (Nap, Mars) túlságosan elszáll, és összpontosítani szeretnénk (Szaturnusz), végezzük el az agni tratak (gyertyaláng nézés) gyakorlatát!

Ha feszült merevséget érzünk, merüljünk bele a vízbe, vegyünk egy fürdőt, vagy sétáljunk lassan a folyóparton.

Ha túl zizzentek, szétszórtak lennénk, földeljünk: együnk és aludjunk rendszeresen, megfelelő mértékben. Feküdjünk le a földre, járjunk mezítláb, menjünk az erdőbe, kapcsolódjunk fizikailag Gaiaval.

A folyamat tetőpontja ezekben a napokban van, de egészen október végéig tart majd a lecsengés.

PÉNTEKEN, október 1-én kora hajnalban Vénusz és Jupiter negyedfénye pontosodik be. Működtessük a gyakorlatban bölcsességünket, mondjuk ki az igazságot, tegyünk hitet a szerelem mellett. Így tisztul tovább a látóhatár.

Szintén kora hajnalban a Hold az Oroszlánba lép. Hajvágásra ideális nap van. Működtessük a nagyvonalú szeretet, kezdjük rögtön az önelfogadással! Így emelkedjünk napjaink urává.

Délután a Merkúr és a Plútó negyedfénye válik pontossá. A dolgok kimondása fordulatot hozhat (szerelmi) kapcsolatainkban. Ideje az aratásnak. Ismét dimenziót léphetünk.

SZOMBATON, október 2-án kora hajnalban a Merkúr eléri a Spicát, miközben még tartja magát a Plútóval alkotott kvadrát és a Jupiternek adott trigon. Az igazság szabaddá tesz! Továbbra is kapcsolataink érintettek elsősorban.

A délelőtti órákban a Vénusz a Plútóval alkot egzakt szextilt, szerelmi ügyekben szintézisalkotás ideje van, s ez mindent átrajzolhat.

VASÁRNAP, október 3-án kora reggel a Nap is megérkezik a Vindemiatrix alá, a Marssal együttállásban, ahogy arról följebb már szó volt. Óriási erő, mely nagy tudatosságot, összpontosítást igényel.

A Vénusz eléri a Zuben Elkarabot, mely a Skorpió egyik ollócsillaga a régi hagyomány szerint – itt az ideje levágni az elhalt minőségeket, szálakat.

A Hold a Szűzbe lép, hogy elhozza a rend és a részletekre való odafigyelés napjait. Délelőtt eléri a Regulust, az Oroszlán szívét, amely ismét az igaz szeretet energiáját hozza.

Erőteljes, tudatos, szerelmes napokat kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Web: https://magikusno.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

Photo by pixabay.com