A United Way Magyarország a világ legnagyobb, magánadományokból és vállalati támogatásokból fenntartott nonprofit szervezetének, a United Way nemzetközi hálózatának tagja. Együtt Ukrajnáért programjukban olyan civil szervezetek és projektek vehetnek részt, amelyek ukrán menekült gyerekeket, családokat támogatnak. Ám közel sem merül ki ennyiben tevékenységük.

Magyarországi alapítvány nemzetközi háttérrel

A United Way Magyarország a világ legnagyobb, magánadományokból és vállalati támogatásokból fenntartott non-profit szervezetének, a United Way nemzetközi hálózatának tagjaként több, mint 30 éve van jelen Magyarországon.

Az alapítvány nemzetközi és hazai forrásokat egyaránt bevonva

  • magyarországi célokért,
  • hazai összefogásra építve,
  • a helyi közösségek érdekében fejti ki tevékenységét.

Független, önfenntartó alapítványként magyarországi ügyekért dolgoznak, azonban 45 ország, közel 1800 helyi szervezetének tapasztalatait és tudásbázisát tudhatják magunkénak. Nemzetközi hálózat tagjaként olyan nemzetközi sztenderdeknek megfelelően végzik tevékenységüket, ahol az átláthatóság és az elszámoltathatóság alapvető követelményeknek számítanak.

Küldetésük

„Olyan világot álmodtunk meg, amelyben a színvonalas oktatáshoz való hozzáférés, a pénzügyi stabilitás és az egészséges életkörülmények egyaránt biztosítottak ahhoz, hogy az egyének és a családok megvalósíthassák életcéljaikat, a gyerekek és a fiatalok kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

Annak érdekében, hogy ez a jövőkép a magyar társadalom bármely tagja számára elérhető legyen, szervezetünk felkutatja a társadalom legégetőbb oktatási, pénzügyi és egészségügyi problémáit és arra törekszik, hogy széles társadalmi összefogással – pénzügyi, emberi és egyéb szükséges erőforrások mozgósításával – mély és tartós pozitív változásokat indítson el a fennálló problémák megoldása érdekében.”

Céljaik

Tevékenységük három fő fókuszterülete az oktatás, a pénzügyi stabilitás és az egészség, melynek során a jövő generációjának támogatására fordítják a legnagyobb hangsúlyt.

TUDTAD?

A United Way mindig is komoly szerepet vállalt a civil társadalom fejlesztésében, a mi kezdeményezésünkre indult el, az adó 1%-ának jótékony célú felajánlása, amely a mai napig sikeresen juttatja pénzügyi forrásokhoz az erre jogosult civil szervezeteket. Az 1%-os adófelajánlás történetéről bővebben itt olvashatsz.


A TEATR – Színházzal egymásért projekt a United Way Magyarország támogatásával valósul meg.