Ingyenes szakmai fórumot hirdetünk pedagógusok és szociális szakemberek számára. Célunk, hogy az ukrán gyerekek magyar iskolába és osztályba való beilleszkedését támogassuk, az iskolai közösséget, a váratlan helyzetnek kitett pedagógusok munkáját segítsük.

Amennyire felrázta a társadalmunkat az ukrán háború híre az első időszakban, olyannyira vált megszokottá mára. De ez nem jelenti azt, hogy ne akadna rengeteg tennivalónk. Szerencsére vannak olyan programok, segítő szakemberek, pályázati keretek, amik mentén olyan kezdményezések születnek, amik az aktuális kérdésekre, a jelenlegi megoldandó helyzetekre kínálnak életszerű megoldásokat.

A TEATR-projekt

Ilyen a Teatr-Színházzal Egymásért program is, melynek keretében a PTAH Theatre színészei tantermi előadással és feldolgozó foglalkozással járják az országban azokat az iskolákat, ahol problémát jelent az ukrán gyerekek integrációja. (Kommunikációs partnerként büszkén számolunk be hétről hétre a munkájukról, többek között a Teatr-projekt Facebook oldalán.)

A szakmai fórum

Egy olyan gyakorlati tréningre hívjuk az érdeklődő pedagógusokat és szociális szakembereket, ahol megoszthatják egymással a tapasztalataikat, jógyakorlatokat ismerhetnek meg. Lehetőség lesz nemcsak közös gondolkodásra, hanem olyan játékos eszközök kipróbálására is, amik a mindennapokban is jól használhatók.

„Most eljött a mi időnk, mi, akik tanítunk, álljunk össze, és segítsük egymást, mert közös erővel könnyebb.

Időpont: 2023. 11. 18. 10.00-13.00

Helyszín: Veszprém, Pannon Színitanoda. Wartha Vince u. 1. Pannon Egyetem M épület M2 terem

Vezető-moderátor: Domonkos Ágnes színész, mozgás- és színháztanár, pszichológus.

Regisztráció: A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni lehet a teatr@mumpark.hu e-mail címen, a név és az iskola/intézmény megadásával lehet, vagy az alábbi űrlap kitöltésével:

Háttér

A Ptah Theater színészei, Domonkos Ágnes és Bondarcsuk Nyikolaj másfél éve foglalkoznak ukrán menekült gyermekekkel, tartanak mentálhigiénés, dráma és önismereti csoportfoglalkozásokat ukrán és magyar nyelven. Iskolákat látogatnak, kapcsolódnak a diákokkal, pedagógusaikkal, szülőkkel.

Domonkos Ágnes, a Teatr-projekt és a szakmai fórum vezetője színész, rendező, pszichológus és mentálhigiénés szakember.

A SZAKMAI TRÉNING PROGRAMJA

10:00-11:00 Játszani fogunk, olyan feszültségoldó, csapatépítő technika alkalmazásával, ami könnyen elsajátítható és „hazavihető”.

11:15-11:45 Bemutatjuk a TEATR-Színházzal Egymásért program érzékenyítő tantermi előadásának és feldolgozó beszélgetések eredményét, az iskolákban tapasztaltakat.

11:45-13:00 Fórum: Közös beszélgetés, ahol a résztvevők feltehetik kérdéseiteket, megoszthatják véleményüket. Fontos számunkra, hogy mi, a segítő, nevelő szférában dolgozók, támogassuk egymást, hiszünk a párbeszéd erejében. A háborús menekültekkel való munka nagy részünknek új terület, ezért nagy segítség lehet a tapasztalatcsere, a közös gondolkodás, gyakorlatmegosztás.

 „A tréningen célunk egy olyan aktív közösség teremtése, akikkel a későbbiekben is tudunk online kapcsolódni, segíteni, támogatni egymást.”

united way magyarország


A Teatr-Színházzal Egymásért program és a szakmai fórum a United Way Magyarország támogatásával, az Együtt Ukrajnáért program keretében jött létre.