Azt már biztosan tudod, hogy vannak csomagolásmentes boltok, ahol csomagolóanyagmentesen tudsz vásárolni a saját üvegeidbe, tárolóidba, de lehet, hogy nem tudtad, hogy léteznek már csomagolásmentes online élelmiszerboltok is, ahonnan házhoz rendelheted mindezt.Természetesen ebben a formában sajnos nem tudsz 100 százalékosan csomagolásmentesen vásárolni, általában papírzacskókban vagy üvegekben szállítják ki Neked a termékeket, de még mindig jobb, mintha rengeteg kidobandó műanyag keletkezne.


Íme tehát az online csomagolásmentes boltok:

NE PAZAROLJ
https://www.nepazarolj.hu/

Ez a legcsomagolásmentesebb online bolt a legszélesebb kínálattal. Friss zöldség-gyümölcstől kezdve a házi tejen át a kenyérig mindent megtalálsz itt. Tartós élelmiszereket, tisztítószereket, csomagolásmentes kellékeket is vásárolhatsz. 
Csomagolás: Visszaváltható üvegekbe csomagolják Neked a rendelésedet, amiket a következő rendeléseddel a futár visszavesz és az azt követő rendelésednél jóváírhatod.
Rendelés: Bármikor rendelhetsz.
Szállítási terület: Budapest, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Solymár minden termék, országos: friss dolgokon kívül minden


LIGETI BOLT
https://webshop.csomagolasmentes.hu/

Innen tartós élelmiszereket, tisztítószereket, kozmetikumokat, sminkeket és zero waste kellékeket, mint például a kulacsokat, uzsonnacsomagolókat, szivacsokat és klasszikus borotvákat is rendelhetsz házhoz.
Csomagolás: A rendelésedet papírzacskókba csomagolják.
Rendelés: Bármikor rendelhetsz, 3-5 munkanapon belül szállítják ki a termékeket.
Szállítási terület: országos

SZATYORBOLT
https://szatyorbolt.hu/

A Szatyorboltban találsz friss zöldségládát is, illetve kimért friss zöldséget-gyümölcsöt, nagy a kenyérválaszték, kapható tejtermékek és szárazárú. Vigyázz, mert itt nem minden csomagolásmentes.
Csomagolás: Minden rendelésedet papírzacskókba csomagolják.
Rendelés: Minden héten keddig leadott rendelésedet csütörtökön-pénteken kapod kézhez.
Szállítási terület: Budapest: minden termék / Országosan: hűtést nem igénylő termékek


MENŐ-JÖVŐ
https://meno-jovo.hu/

Száraz élelmiszereket, kutyás termékeket, natúrkozmetikumokat rendelhetsz tőlük.
Csomagolás: Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budapest 2/A területén teljesen csomagolásmentes vásárlás is lehetséges, a házad előtt kimérheted az edényeidbe a termékeket. Minden más esetben papírzacskóba csomagolnak.
Rendelés: Bármikor rendelhetsz.
Szállítási terület: Nagykovácsi, Remeteszőlős biciklis kiszállítás Budapest 2/A sztenderd kiszállítás / Országosan egyedi megbeszélést igényel.


Photo by Karolina Grabowska from Pexels