Valahogy én és a zöld sosem kerültünk közel egymáshoz. Gyerekkoromban egy pici, zalai faluban éltem, ahol bár mindenki együtt lélegzett a természettel, igazán nem volt fontos senkinek sem a környezetvédelem.  Aztán katolikus iskolába jártam, ahol, ha szó is esett a zöld témáról, érhető módon a lelkiség és a hitélet volt a központban.

Ki vagy?

Színésznő, coach. A BölcsőSzínház alapítója

Mi az, ami már megy, amire büszke vagy?

Büszke vagyok arra, hogy sohasem szemeteltem, és a gyerekeimet is erre nevelem. Büszke vagyok arra, hogy miután a bevásárlások alkalmával a zöldség-gyümölcs osztályon indokolatlanul sok időm és türelmem ment el a zacskók kinyitogatására, mára vettem pár vászontasakot. Büszke vagyok arra, hogy a férjem 4 évnyi kitartó munkájának hála, ma már precízen, szelektíven gyűjtöm itthon is a szemetet. A Nespresso kapszulákat is külön gyűjtöm.

Mi az, ami még tervben van?

Mosipelus

Kedvenc márkák?

Öööö… Körbenézek

Kedvenc megoldások?

Vászonzacsi annak számít? Illetve bírom, hogy bizonyos ruhaboltokban beveszik a használt ruhát.

Boltok?

A csomagolásmentes boltok szuperek. 🙂

Mi az, amit jó szívvel ajánlasz?

Natúr kozmetikumok. Főleg, ha sokat sminkelsz. A bőröd és a környezet is meghálálja.

Szerinted hogyan lehet belefogni a legegyszerűbben?

Apró lépésekben. Közösen valakivel a legjobb. 🙂

Mi az, amit jelenleg nem tudsz megvalósítani, és miért?

A legtöbb megvalósításra váró tervemet az időhiányra fogom.

Neked mi a havi kihívásod?

Mosipelus

Mi a legfőbb motivációd a környezettudatos életre?

Példamutatás a gyerekeimnek. Nehéz megtenni az első lépést. Bár tisztában vagyok a felelősséggel és a lehetséges következményekkel, nehéz elvonatkoztatni attól, hogy 1 vagyok a 7 milliárdból. Csepp a tengerben. Persze, ha néhány csepp (főleg nagyobbacska) összefogna, biztosan csodát lehetne elérni. Addig is tudom, hogy anyaként példát kell mutatnom, gondolkodom a következő megvalósítható lépésen. Talán veszek pár zöld témájú mesekönyvet, talán kipróbálom a mosipelust, talán hamarosan ELHATÁROZOM.