„Az áprilisi Zöld témához a Föld mandala és a Titkok kertje képemet ajánlom. A zöld szín rengeteg árnyalatával nyugtat, s harmóniába hoz. Ezt tapasztalhatjuk akkor is, amikor a természetben, a zöldben tartózkodunk. A keleti kultúrában a szívcsakra fő színe. Ez a csakra felelős az együttérzésért, a feltétel nélküli szeretetért, az örömért, a megbocsátásért, az elfogadásért.

Bármely szívvel, gerinccel, nyakkal, mellkassal, tüdővel, vérrel és bőrrel kapcsolatos probléma ide rendelhető. Minél nyitottabb ez a csakra, annál több feltétel nélküli szeretetet képes adni és kapni. Ajánlom megerősítését azoknak, akik a fent említett szervek betegségeivel küzdenek, vagy csak egyszerűen jól akarják magukat érezni a bőrükben, egészségben, boldogságban, vidámságban és legfőképpen szeretetben kívánják élni az életüket.

A mandalákat érdemes olyan helyre tenni, ahol napközben tartózkodunk. Nappali, étkező, konyha, iroda. A tér rezgését rendezi, az ott tartózkodó élőlényeket nyugtatja, regenerálja, és harmóniába igazítja. Nyitja a szeretet kapuit, ami elengedhetetlen része az egymás elfogadásának.

Ajánlok egy kis játékot, mely egy rohanó hétköznapon is lenyugtat, és harmóniába hoz. Bárhol is vagy, egy pillanatra csendesedj el, és a figyelmedet fordítsd magad felé! Érezd, ahogyan a belégzésnél a levegő beáramlik az orrodon keresztül a tüdődbe, majd ahogy kifújod, nézz körül a környezetedben és keresd meg a számodra látható összes zöld színt! A növényeket, az újságon a hirdetést, a terítő mintáját, a távirányító kapcsoló gombját… hány és hányféle árnyalat! A következő belélegzésnél képzeld egy csokorba ezt a sokféle zöldet és érezd ahogy beszívod a levegővel az orrodon át a tüdődbe! Áradjon szét minden sejtedben! Kívánok mindenkinek boldog tavaszi megújulást! Töltődjünk a zöld energiájával!”

föld mandala
Föld mandala

További infó az alkotó oldalán.

A Mandala naptár márciusi számát itt olvashatjátok.


Kiemelt kép: Titkok kertje mandala