Papp PJ János, Kriya Tantra tanár, a Tudatos Szex Alapítvány kuratóriumi tagja, már többször volt beszélgetőpartnerem. Volt már róla szó, hogy hova lesz a szexuális élet a gyerekek születése után, hogy mi az a szexuális bakancslista és hogyan lehet újra felhevíteni a kialudni akaró parazsat a párkapcsolatban.
A novemberi tanulósarokban pedig most az ORGAZMUS a témánk, mindig lehet újat tanulni.

Papp János PJ, Kriya Tantra tanár, a Tudatos Szex Alapítvány kuratóriumi tagja

Figyelj, hogy indít el az ember egy orgazmusról szóló beszélgetést? Hogy indít az ember egy ilyen interjút?

Úgy, hogy „akarsz egyet?”…  Mármint interjút? 😀

Gyakori probléma, hogy nincs orgazmus? Mit látsz a hozzád fordulók körében?

Gyakori a színlelés. Mesélek egy érdekes történetet. Egy hölgynek nem volt orgazmusa, a partner elvárásai miatt eljátszotta. Aztán a párja valahogy összehozta neki, és ez azért okozott kapcsolati válságot, mert kiderült, hogy nemcsak másképp jó neki, de a megélése is más. Nem színlelte tovább, de a hangoskodás elmaradt, mert kiderült, hogy a hölgy némán élvez.

Férfiak és nők sok mindenben különbözünk – az orgazmus terén mik a fő eltérések?

Ami elsőre szembetűnik, hogy egy férfi gyorsabban jut el a csúcsra, és az orgazmus ideje is alapból rövidebb ideig (3-5 mp) tart. A nőknél ez lassabban jön össze, de náluk ez akár 6-11 mp is lehet. Tantra gyakorlásával pedig akár percekre is el lehet húzni az orgazmus megélését.

A nemi szerveinkkel való kapcsolatunk is más. Egy férfinek gyerekkora óta megvan a kapcsolata a nemi szervvel, mert kint van, szem előtt van. A nőknek tanulniuk kell ezt a fajta ismerkedést. (Erre például kiváló Kriston intim torna kurzusok vannak, jó szívvel ajánlom Dr. Skultéti Judit programjait.)

Továbbá jelentős különbség van az ejakulátum mennyiségében is. Míg a férfié 3-7 ml, a női akár többi deciliter (!) is lehet, csak annyi szégyen és elfojtás rakódott erre, hogy sok nő nem is tud róla.

Hogy tudja valaki saját magán észrevenni, hogy elfojtja-e ezt?

Amennyiben az aritma – női ejakulátum – nem ürül ki szeretkezés, orgazmus közben, akkor másnap lehetnek hólyaggyulladásos/felfázásos érzetek. Ez elmúlik egy-két nap alatt, nem szerencsés rögtön orvoshoz szaladni antibiotikumért. Meg kell tanulni kiengedni.

Mi a helyzet a többszörös orgazmussal?

Mindkét nem képes a multiorgazmusra, csak ezt gyakorolni kell. Férfiak esetében is meg kell erősíteni a Kegel-izmokat. Emellett pedig a magkontroll tanulható – a tantra tanfolyamokon erre is sort szoktunk keríteni. Nagyon leegyszerűsítve ennek az a lényege, hogy az orgazmus előtti küszöbpontnál még lehet transzformálni a szexuális energiát. A györkércsakrától felfelé húzva el is lehet odázni, illetve a transzformálni is a szexuális energiát. Így a folyamat völgyorgazmussá alakul. Erre egyébként mindkét nem képes. A férfiaknál a helyes kivitelezés nagyon fontos, mert ellenkező esetben kialakulhat a retrográd ejakuláció, amikor az ejakulátum visszajut a húgyhólyagba. Ennek tipikus tünete a szeretkezés utáni fehér vizelet, ami okozhat hólyaggyulladást vagy prosztataproblémákat is. Ezért is fontos, hogy jó helyen tanuljuk a technikát.

Az orgazmus a végcél amúgy?

Nem. Az orgazmus hajszolása túl van tolva. Persze, legyen, de nem az a szeretkezés elsődleges célja és funkciója. Mindenkinek meg kell ismernie a saját vágyszintjeit, hogy mi izgatja fel a folyamat különböző szakaszaiban. Eltérhet, hogy melyik testrészek milyen minőségű érintésre hogyan reagálnak. Ehhez szexuális önismeret és a testünk ismerete feltétlenül szükséges. Magyarán, ahogy Lux Elvira mondta: „Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni” – és itt az önkielégítésre gondolt a nők esetében. Ezt át lehet vinni egy önszeretet meditációba, ahol valójában egész testünk szexuális felfedezése, kényeztetése során ismerhetjük meg a másod- és harmadlagos erogén zónáinkat. Sajnos az átlagember csak elsődleges, maximum a másodlagos erogén zónákat ismeri, pedig a másodlagosak felfedezése után nyílnak meg a harmadlagosak megfelelő stimulusok hatására.

A masszázstanfolyamon ezeket is tanítjuk, ott akár egy egész testes orgazmus is összejöhet.

Ez megvan? Mónika tanítja Chandlernek az orgazmus felé vezető utat 🙂

Mi az egésztestes orgazmus?

Egy egészen különleges élmény, aki ezt átéli gyakorlatilag csak tarkón és bokán támaszkodik közben, pedig csak lehet, hogy a Kama Marga közben a kisujját izgatják…

De térjünk még vissza az önmegismerési folyamathoz: a nemi szervek megismerése is különösen fontos, mert a G-ponton kívül több olyan pont van mind a hüvely körül és benne, amiknek izgatásával különböző minőségű orgazmusokat lehet elérni. Viszont ezek a pontok eltérő minőségű izgatásokra válhatnak aktívvá – emiatt ezt érdemes tanulni. Elsőre ezt mindenkinek egyénileg kell felfedezni és utána könnyebb rávezetni a partnert, vagy irányítani a behatolás során a péniszt.


Mik ezek a pontok?

Én csak UGAS-ként szoktam hivatkozni rájuk. Az U=urethra pont a csikló alatt, a húgycsőnyílást körülvevő szövetegyüttes, ami valójában a női prosztatának – amihez a G-pont is tartozik – a külső része. A G-pontról már mindenki hallott – de ha valaki még nem találta meg a sajátját, akkor a hüvely elülső falán a hüvelynyílástól pár centire kell keresni. Izgalmi állapotban kicsit megdagad és kicsit érdesebb a felülete, mint a hüvely többi részének. Az A-pont felelős a mélyhüvelyi orgazmusokért mely a méhszáj közelében a test elülső oldalán található, az S-pont a hüvely hátsó falán található meg. És ott van még a méhszáji orgazmus is, ehhez hosszú előjáték, majd lassú, mély lökések kellenek. És kevesen tudják, de a mellek hosszú, finom és alapos izgatásával is orgazmust lehet okozni a nőknek.

Hova menjen, aki szeretne mélyebben elmerülni a témában?

Januárban lesz Tantra alaptanfolyamunk, erről minden információ fent van az esemény Facebook oldalán. Itt például szó lesz az előbb említett a csakraorgazmusokról is.

Februárban pedig folytatjuk a Tantrikus masszázs alapjai tanfolyamunkat. Ide elsősorban párokat várunk, akik szeretnének továbblépni a szexuális energiáik megismerésében.
Saját orgazmuskészség fejlesztésére pedig Dr. Skultéti Judit Kriston intim tornáját ajánlom jó szívvel.

Köszönöm a beszélgetést, azt hiszem, jót tettünk a novemberi tanulósaroknak! ?

Továbbtanulnál a témában?

Könyvajánló:

  • Valeria Brooks: Tantrikus ébredés
  • Debora Sundahl: A G-pont és a női ejakuláció

Programajánló:


Photo by Deon Black from Pexels