Sokat gondolkozom azon mostanában, hogy mitől és hogyan lesz varázslatos az ünnep. Hogy mi az a csoda, amitől fény gyúl a szívekben, szikra a szemekben, izgalom a gyomorban.

Igyekszem visszaemlékezni, hogy gyerekként milyen volt a várakozás. Az általános izgalom, az évről évre visszatérő lélegzetvisszafojtott várakozás az ajtó elé kitett csizmákkal, Öcsém huncut tekintete a karácsonyi vacsoránál – hogy ő most jól meglesi. Tudom, hogy ezek jól megkomponált események voltak, de a varázs az varázs.

Hogyan lehet ezt megteremteni immár felnőtt fejjel a saját családomnak?

Nekem erről szól ez a hónap. A kutatómunkáról, hogy megkeresem a titkos összetevőket, és sajátunkká formázva megpróbálom a családom ünnepének révészé tenni.

És arról is szól, hogy mennyi minden lehet ÜNNEP. Lehetnek ünnepek hétköznapi események. Lehet ünnep egy szülés, vagy a gyermekágy. Lehet ünnep az, amikor eljutok masszőrhöz, mert tudom, hogy nemcsak a testem örül, hanem a lelkem is ünneplőbe öltözik. És lehet ünnep az is, amikor kettesben tudunk tölteni néhány órát, netalántán néhány napot.

Hogy mit várok a legjobban?

Azt, hogy mire fordul a nap-éj és megszületik a fény, addigra az én szívemben lévő fény is be tudja ragyogni az egész családomat.

Töltsd velünk a decembert, ünnepi hangulatban várunk!


Photo by lilartsy from Pexels