Lehet, hogy nem égi üzenet, csupán „véletlen” egybeesés, hogy idén az anyák napja a munka ünnepére esik, de ha már így alakult, ne menjünk el mellette!

Csak még egy feladat? Egy frászt!

Világ életemben sokat dolgoztam, de sose gondoltam volna, hogy az anyaság ekkora meló!
Mert minden percben olyan akadálypályán futunk, amit elképzelni sem tud, aki nincs ebben a helyzetben. (Nem, tényleg nem lehet elképzelni, mert ez a bőrünk alá megy, és alapjaiban változtat meg mindent; a fantázia ide édeskevés.)
És elsősorban anyukák leszünk, csak másodsorban minden más.
Innentől egy örök egyensúlykeresés, örök kreativitási verseny, mindennapos zsonglőrködés az élet. De mégis csináljuk.
Szerintem az már önmagában elismerésre méltó teljesítmény, hogy nem adjuk fel a lehetetlennek tűnő feladatot.

Ha kezdesz ebben a darálóban becsavarodni, esetleg megkeseredni, katt ide:

Mompreneurs – az irányváltók

Sok anyuka úgy dönt, hogy nem megy vissza a korábbi életébe, főleg ha az egy igazi daráló volt. Inkább saját idejét beosztva vállalkozásba kezd. Rögös és kemény út ez, ahogy a különböző Fb csoportokban is látjuk egymás törekvéseit, küzdelmeit. De mindenképpen becsülendő a változtatási szándék, az útkeresés, és az, hogy az anyák nemcsak a saját pecsenyéjüket sütögetik, hanem próbálják egymásban is tartani a lelket. Na, szerintem itt kezdődik az igazi esély arra, hogy valóban ELŐRE menjünk.

Az egyik kedvenc anyukás vállalkozó csoportomról Fruzsi írt egy bemutató cikket korábban:

Létezik anyabarát munkahely?

Ha ismersz olyat, ami tényleg anyabarát és ez nem csak egy csinos plecsnit jelent a honlap alján, akkor írd meg nekünk, mert szívesen mutatunk be jól működő rendszereket.

MUM Park – az anyabarát tér

Nem mellesleg mi is anyabarát közösséggé, munkahellyé próbálunk válni, ami nem egy egyszerű lépés, hanem hosszú út. Hétről-hétre keresgéljük azt a szűk mezsgyét, amin éppen sétálhatunk. Abban hiszünk, hogy van értelme valami újat, mait, élhetőt és emberit, igazán anyait létrehozni. Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, a munkahelyhez az anyákat, hanem abból indulunk ki, hogy csodás anyai varázserőnket hogyan tudjuk legjobban támogatni.
Ha jobban megnézed a kiemelt képet, láthatod, hogy az Előre! felkiáltásra ott a releváns kérdés: De merre? Mi pont ezt keressük.

Belepillantanál egy meeting menetébe? Fruzsi kandi kamerás munkaügyi írása itt:

Tetszenek a törekvéseink? Szívesen támogatnád a munkánkat?

Mindennek örülünk: megosztásnak, szónak, tettnek, anyagi támogatásnak. Gyere a Támogatás oldalunkra, és válaszd ki a Neked legszimpatikusabb lehetőséget!

Kiemelt kép: Kudász Gábor Arion – Boomerang FreeCards – egy még lánykoromból megőrzött freecard ez 🙂

Tags :