Szerda délután, online mítingelünk a Mum Park csapattal. Fókuszban a májusi tematika, a munka. A dolgozó anya.

A megbeszélésbe a kisebbik fiam is „besegít”, mert éppen otthon van. PONT annyira beteg, hogy (hál’ Istennek) semmi komoly baja, de PONT nem vihetem oviba. Főleg most, amikor egy orrfújás és köhintés is „gyanús”.

Mialatt szépen megvitatjuk a gyerek melletti munka összes kényelmét és nehézségét, háromszor fújom ki Máté orrát, két állatos UNO-t és egy Bogyó Babóca társasjátékot nyomunk le. Hálás szívvel gondolok arra, aki kifejlesztette a lenémító gombot a videóbeszélgetéseken, mert így én mindent hallok, engem viszont senki.

Bár Nóra egyébként is halkan beszél, mert még alszik a kisebbik lánya. Ő is otthon, egy kis megfázással. Azzal a PONT annyival.

Repül az idő, repkednek az ötletek: a 24 órába belezsúfolt 48 órás napiprend, az éjszakai műszak, amikor a családdal töltött nap után átkapcsolunk, önmegvalósítunk. A munkából való kilépés és a naaagy (vagy kis) visszatérés, a szülés után megváltozott női agy és a GYES alatt megnőtt női vállalkozói kedv. A pénz – amiből mi sokszor kevesebbet keresünk, mint a párunk. Pontosabban, keresni mi is keressük, csak nem könnyen találjuk. A döntések sora, amiket meghozunk, hogy tudjunk dolgozni, vagy pont ellenkezőleg: hogy egy darabig ne kelljen dolgoznunk. Az elfogadás, ami ahhoz kell, hogy bizonyos életszakaszban lassítsunk és meg tudjuk élni, hogy nem dolgozunk. A bolygók állásában rejlő megoldások – köszi, Enikő!

Megyünk, megyünk, visz minket a téma és az inspiráló közeg. Munkatársak mellett barátnők és egymás támaszai, drukkerei is vagyunk. Arról álmodozunk, hogy minél több olyan munkahely legyen, ami hasonlóan működik, mint a MUM Park: ha valaki heti fél napot tud vállalni, annyit vállal. Valakinek belefér napi hat óra is? Akkor annyit.

A kislány fölébred, Nóra is rebeg magában egy köszönetet a lenémító gomb fejlesztőjének. Andi és Enikő szól, hogy edzésre kell vinni a srácokat, rohannak. Mátéval pedig megkezdjük a harmadik állatos UNO-t. Hát így dolgozunk mi.
Mi, a MUM Park-nál, és biztosan Ti is. Listákkal a fejetekben, sokfelé figyelve és néha szétszakadva, egyensúlyt keresve. Boldogan, tele erővel, ötletekkel és lendülettel. Kanapén. Kocsiban. Főzés közben. Játszószőnyegen. Íróasztalnál. Kreatív sarokban. Fejben, altatás alatt. Segítséggel. Egyedül. Vagy éppen sehogy.

Bármelyik is igaz rátok, fogtok találni olyan májusi cikket az oldalon, ami közel áll hozzátok. Jó olvasgatást!

/Fotó: Unsplash, Thought Catalog/