Zöldül, virágba borul, gyarapszik, ami él – szerelem havában vagyunk. A Nap a héten a Bikában halad. Anyagi teremtés, stabilizálás, az élet élvezetének ideje van. Ugyanakkor továbbra is ösztönerőink tudatosítása zajlik.

Ideje lebontanunk minden önkorlátozást, hogy az élet szabadon áramolhasson! Fő világítónk pénteken elhagyja a Cet beavató csillagterét, ahol március vége óta megvalósulhatott a testi-lelki- szellemi újjászületés, hogy igent mondjunk végre küldetésünkre.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekvőben van. Ez a tápanyagok beépülését, a hízást, a gyarapodást segíti. A hetet a Bikában kezdi, így hétfőn délelőtt még anyagi stabilitásunkkal foglalkozhatunk, de választhatjuk magunk és környezetünk kényeztetését is. Hétfőn ebédidőben lép át az Ikrekbe. Kisebb utazások, jövés-menés, üzleti ügyek, mindenféle megbeszélés, közvetítés ideje van. Csütörtökre virradó éjjel a Rákba érkezik meg. Érzelmesebb időszak következik, mely családi programokra, múltba tekintésre, otthonteremtésre egyaránt kitűnő. Szombat kora délután az Oroszlán zodiákusba lép a Hold – a hétvége a nagyvonalú szeretet cselekedeteinek kedvez. Váljunk életünk királyává!

A hét meghatározó energiái

A hét elején Vénusz a Kosba lép, s innentől tüzes, hódító energiákkal gazdagszik. Ideje a lángoló szerelemnek, szenvedélyes alkotásnak!
Vénusz együttállásban halad a Jupiterrel és a Neptunusszal, melyek még a Halak szeretet-egységében fürdőznek. Tűz és víz, szenvedély és mélység, igazság, hit, egység, szerelem – mindezek most erőteljesen jelen vannak a térben, igazán gyönyörű napokat ígérve. Mindenképpen érdemes ezt kihasználni alkotásra, szerelmes együttlétre, meditációra.
Továbbra is érzékelhető az Uránusz együttállása a Cet Menkar csillagával – csakhogy ezen a héten csatlakozik hozzájuk a Nap is, így nyomatékosítva önmagunk kidolgozásának szükségességét. Most világossá válik, mit kell még megtennünk, hogy kikerüljünk végre a Cet gyomrából, méghozzá teljesen újjászületve. Ennek iránya, eredménye péntektől már érezhető.
Ehhez az együttálláshoz a Mars is kapcsolódik a héten egy szextillel, ami mindenképpen a megértésben, a szintézis létrehozásában segít.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN tehát a jegyváltások nagy napja van: ahogy föntebb már írtam, kora délután a Hold az Ikrekbe lép.
Este felé pedig a Vénusz érkezik meg a Kosba. A szerelem istennője itt szenvedélyes, tüzes, hirtelen energiákkal, gyorsasággal telítődik. Nem fél kifejezni önmagát, szívesen mutatja meg, milyen vonzó, sőt, mennyire hódító ő valójában.

Lendület, erő, bátorság jellemzi az érzelmek kimutatását, a szerelmet, az alkotást a Kos Vénusz napjaiban.

Én személy szerint imádom ezt az időszakot, és arra bíztatok mindenkit, hogy élje meg ezerrel, mert izgalmas, erőteljes és szexis szelete ez az évnek!

KEDDEN a mi szempontunkból csönd van bolygó- és csillagügyileg.

SZERDÁN már adódik egy szextil, méghozzá Jupiter és Plútó között. Ez a nap alkalmas arra, hogy megértsük belső működéseinket, hitrendszereink, igazságunk táján tegyünk szert tudásra. Mi több, ez a megértés most átütő erejű, átalakító hatású is lehet. Az egység, saját magunk egysége, integritása érdekében dolgozunk.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Hold a Rákba lép.
Szintén a hajnali órákban a Nap eléri a Cet csillagkép Menkar csillagát, majd a délelőtt folyamán bepontosodik Uránusszal alkotott együttállása is. Ahogyan a hét eleji áttekintésben már szó volt róla, önmagunk kidolgozásának tetőpontja ez az évkörön, sőt, sokkal nagyobb távlatokban is. Mivel az Uránusz lassú mozgású bolygó, jó sokára fog visszatérni ide – az elmúlt két évben viszont, a retrográd mozgásoknak köszönhetően háromszor húzta alá e csillag üzenetét. Most a Nap fényével itatódik át mindez, s így teszi fel a koronát az átalakulás üzenetére. Az Uránusz nem vacakol, hirtelen, váratlan (mármint alacsonyabb tudatossági szinten nem igazán várt) változásokat hoz az életünkbe. Ha most olyasmit tapasztalunk, ami megér egy HŰHA! felkiáltást, érdemes lesz megnézni, mi történt 2021 júliusában és szeptemberében – az volt az előkészítés. Ezek sokszor belső folyamatok, nagy rádöbbenések, melyek nem feltétlenül mutatkoznak meg direkten az anyagi világban.

Most minden esetre az önmagunkkal kapcsolatos felismerésekre hív mindez. Arra, hogy megértsük végre, mit kell átalakítanunk testi/anyagi, lelki, szellemi szinten ahhoz, hogy leginkább önmagunkká váljunk. Felismerve végre a küldetést, amellyel az Úr megbízott, mint Jónást – és felvállalni, beleállni, elindulni az úton.

Így, vagy úgy, a Cet hamarosan kiköp, és akkor ott állunk az út elején. Azt már nagyrészt mi választjuk meg (döntéseink folyományaként), milyen állapotban.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Merkúr alkot szextilt a Vénusszal – ismét csak megértés, rálátás, szintézis, tudás előhívásának ideje van. Ráadásul míg Vénusz a Cet egyik legfényesebb csillaga, a Diphda alatt halad, Merkúr a Perszeusz csillagkép alfa csillaga, a Mirfak alatt jár. Ezekben a napokban rádöbbenhetünk isteni származásunkra s megújulhatunk ezáltal a szerelemben, az alkotásban, az anyaghoz fűződő viszonyunkban.

SZOMBATON ismét egy szextil energiája éri el maximumát: most a Mars kapcsolódik a Nap-Uránusz együttálláshoz. Ez még rádob egy lapáttal a csütörtöki dolgokra, ráadásul a jövő érdekében tisztul a tér, miközben hamarosan (jövő héttől) érkezhetnek ismét a visszatérő feladatok. Utóbbiakhoz most erőt és bátorságot, egyenességet érdemes használni.

Kora délután a Hold az Oroszlánba lép.

VASÁRNAP ismét csendesnek ígérkezik a csillagközi tér, illetve mit is beszélek, az eddigiek hullámain utazunk tova. Pihegjünk kicsit, és érezzük jól magunkat – minden belső transzformáció dacára mégiscsak a Bika havában vagyunk!

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com