Szerencsére megérkezett a tavasz, ezért egyre többet járunk el otthonról. A kirándulásokhoz mindig muszáj csomagolni valami finomat. Ha édességre (is) vágyunk, akkor biztos, hogy ez a villámgyors csokis keksz kerül a hátizsákba.

Általában minden van otthon hozzá, percek alatt összeállítható, és bár kicsit pihen a hűtőben, gyorsan ki is sül. A nevét onnan kapta, hogy szeretünk a gyerekekkel kirándulni, és amikor valahová felmászunk, akkor bizony jár a jutalom 🙂 Az egyik nyári kiránduláson ezt neveztem ki Csúcs Csokinak, azóta minden gyerek így hívja a sütit. Imádják.
Ez egy glutén- és laktózmentes recept, de elkészítheted búzaliszttel és mezei vajjal is.

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg laktózmentes vaj
  • 18 dkg nyers nádcukor/helyettesítő ennek megfelelő mennyiségben
  • 8 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1/2 zacskó sütőpor
ELKÉSZÍTÉS:

A vaj legyen puha, vagy olvasszuk meg lassú tűzön, és kissé hűtsük ki (hogy ne süljön meg benne a tojás). Keverjük ki a cukorral habosra. A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverjük el, majd adjuk a cukros vajhoz. Üssük bele a tojást is. Kézi erővel, vagy konyhai robotgép dagasztó karjával keverjük jól össze. Takarjuk le egy nedves konyharuhával, és tegyük hűtőbe egy órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A hűtőből kivett masszából kézzel formáljunk kis golyókat, és tegyük őket sütőpapírral vagy szilikon lappal kibélelt tepsire. 12 perc alatt süssük készre!

Kajtár Macska mindenmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit pedig itt olvashatod.