Pátyi francia hangulat

A C’est La Vie Café egy igen valószínűtlen helyen van. Pátyon, egy pincesoron van egy cseppnyi Provence. Nem viccelik el sem a kávéválasztékot, sem az ennivalókat. Kiváló minőségű francia sütemények, tarte-ok, szendvicsek, szerelembe ejtő meringue-ek… Szóval érdemes útba ejteni. És ma este különösen, mert mindenféle levendulás program is lesz, bár ahogy elnézem, a jelentkezést már lekéstük… Hiába ez a nyári agylágyulás minket is elért…

Kékkúti lazulás

Igen, a levendula rajongás még mindig tart, ezért továbbra is jó szívvel ajánlom a Levendula Portát. Kékkúton egy egészen nagy portán van a vendégváró részük. Nem hatalmas kalandpark vár első ránézésre, de nagyon hamar eljön a pont, amikor kicsit megnyugszik a csapat, és elkezdik felfedezni a kertben rejlő játékokat, lehet szalagdálni, játszani. És be van kerítve, nem kell nagyon figyelni a gyerekekre. Minden finom amit éppen árulnak, és szerintem nagyon szimpatikus az a hozzáállás, hogy nem mindig mindenből készül egymillió adag, hanem mint egy rendes otthonban, valami éppen kisül… Szombatonként ordás batyu van, bejelentkezni érdemes.

[Saját fotók hamarosan…]

Panorámás játszótér

A Folly Arborétum nekem új arcát mutatta. Botanikailag – főleg a ciprusok és fenyők rajongóinak – eddig is nagy élmény volt a hely, de már a gyerekeknek szóló megmászható építmények, csúszda, lombház, bambuszliget és árnyékos homokozó hosszú órákra le tudják kötni a gyerekeket. Külön öröm, hogy a homokozó az étterem mellett van, így egyszerre tudjuk élvezni a balatoni panorámát, a nyugodt gyerekfelügyeletet és ha Apa vezet, akkor a csodás Levendula Spritzet is. Ebből csak egyet ajánlok, mert fejreállós.


Kiemelt kép: Matthias Cooper from Pexels, többi fotó: Nóra

Tags :