Az elintézendők listájával a nyakunkban igen nehéz ünnepi hangulatot varázsolni a szívünkbe és a családunk életébe. De szerencsére vannak olyan klassz programok, amik révén ezt igen könnyen megtehetjük.

Cikkünk frissül 😉

Relaxáció és meditáció alaptanfolyam élőben és online!

Vezeti: Csillag Enikő sprituális konzulens
Online tanfolyam kezdés: december 8.
ONLINE jelentkezési határidő: december 5. vasárnap 24:00

Élő tanfolyam kezdés: 2021. december 1.
Helyszín: Szentendre

A programról: https://www.facebook.com/events/878566289511894/?ref=newsfeed

„Pihenni. Kikapcsolni. Relaxálni. Csak úgy létezni.
Csendembe merülni. Kincseim felkutatni.
Tisztulni. Megnyugodni.
Csak két percet ülni.Jó lenne?Most megtanulhatod.Ehhez nem kell mást tenned, mint szerda esténként egy szelet minőségi időt szentelni magadnak, hét héten keresztül.Megtanítalak relaxálni, s megtanítom, hogyan teheted napjaid részévé a meditációt.
Az örömteli lazulást a hatha jóga gyakorlataival készítjük elő.Cél? A szamádhi – vagy legalább két, igazán nyugodt perc naponta.
Van ennyi időd?”

(Forrás az esemény Facebook oldala)

A télről holisztikusan

Vezeti: Molnár Móni – Solan Női kör vezetője
Dátum: 2021. december 4. szombat
Helyszín: Budapest, 11. kerület

A programról: https://www.facebook.com/events/1056835068468843?ref=newsfeed

„Solan Női Kör – Ritmusban a természettel és önmagaddal
********
Áramoljunk együtt a Természettel és saját ritmusunkkal női körben!
Ismerjük meg az évszakok minőségeit és hónapról hónapra rezdüljünk együtt a változásokkal egész évben!Ebben segítségünkre lesz a női jóga, az ayurvéda, a kínai 5 elem és a női archetípusok rendszere, valamint számomra kedves női vendégek is, akik saját hivatásuk bemutatásán keresztül még mélyebb megismerést nyújtanak a természet és a női minőségek végtelen gazdagságába és abba, hogy mindezt a hétköznapi életben hogyan tudjuk megélni.Minden évszakban három alkalommal, havonta találkozunk:
– Az első alkalommal átbeszéljük az adott évszak miről szól, mire hív minket mind testileg, mind lelkileg. Majd a témát átültetjük a mozdulatba, légzésbe, jógagyakorlásba, relaxációba.
– A második és harmadik találkozáskor egy-egy női vendég előadónk lesz.”


Fényre várva

Vezeti: Hortobágyi Andi jógaoktató
Kezdés: 2021: november 27.
Online

„Egy különleges belső utazásra hívlak az előttünk álló adventi időszakba. Mai világunkban egyre nehezebb elcsendesedni, befelé indulni, főleg az ünnep előtti, sokszor esztelen rohanásban, készülődésben. Elvesznek a hangsúlyok, kint keresünk valamit, ami valójában nem függ a fizikai világtól.
A természet támogatna minket, hiszen egyre rövidülnek a nappalok és a kinti sötétség lehetőséget ad arra, hogy figyelmünk befelé irányítsuk. Mindeközben a környezetünkben tapasztalható fényáradat, a bevásárlóközpontokban idegesen rohangáló emberek sokasága, a munkahelyeken elvárt év végi hajtás valami egészen másról beszél nekünk.
Arra hívlak, hogy 4 héten át gyakoroljunk együtt megélve az adventi várakozás valódi élményét, mely a fény születésével, az ünnep eljövetelével, a téli napfordulóval zárul, amikor a magunkban megtalált fény növekedni kezd és bevilágítja az egész világot.
Gyakorlásainkban a meditáció, a relaxáció és lágy átmozgató sorozatok lesznek ebben a segítségünkre. Beszélgetünk az adott hét lelki feladatairól, tapasztalásainkról, élményeinkről.
Hiszem, hogy az ünnepi készülődés nem a lakásunk kitakarítását, ajándékok vásárlását jelenti, sokkal inkább egy lelki-testi felkészülés ez, mely a női kör által teremtett biztonságos térben még inkább kiteljesedhet.”

A programról bővebben az esemény Facebook oldalán.

Karácsonyi telihold nidra

Vezeti: Gáborjáni Réka
Dátum: 2021. december 19.
Online

A programról: https://gaborjanireka.com/2021/09/22/noi-nidrak/

„Téli Napfordulókor, az év legsötétebb időszakában a fényt idén a Telihold hűvös lámpásának segítségével kereshetjük.
Évek óta tartok karácsonyi Nidrákat. Ezek mindig varázslatosak, és talán még a gyerekkorba is visszavisznek, ahogy Nidra anyánk karján ringva téli, termékeny szunnyadásba hullhatunk, és a múltból a jelenbe, a fáradtságból az életbe álmodhatjuk magunkat.”

(Forrás: gaborjanireka.com)

Karácsonyi kézműves készülődés a Léleknevelés Gyermekközpontban

Vezeti: Szántó-Külitsné Rácz Mónika
Időpont: december 4. szombat 16:00-18:00
Helyszín: Budapest, 3. kerület

„Hozd el gyermeked szombaton délután a Léleknevelés Gyermekközpontba, és mi segítünk elkészíteni a család gyönyörű adventi koszorúját, asztali- vagy ajtó díszét!”

Bővebb infó az esemény Facebook oldalán.

Női alkotók vására a Csendben Nő szervezésében

Szervező: Csendben Nő
Időpont: december 5.
Helyszín: Budapest, 8. ker. Turbina Kulturális Központ

„Ünnepeld velünk a Csendben Nő első születésnapját és hangolódjunk együtt advent első vasárnapján a közelgő ünnepekre!Találkozz magyar női alkotókkal, képzőművészekkel és designerekkel és ismerd meg történeteinket. Kapcsolódjunk és nézzünk egymás szemébe újra!A vásáron egész napos programok, gyermeksarok és a Turbina bisztrója várja az érdeklődőket.”

Részletek az esemény Facebook oldalán.

Adventi csendes jóga az Aranycsillag jóga szervezésében

Vezeti: Kornhoffer Tünde
Időpontok: 2021. december 1. 8. 15. 22.
Helyszín: Online

„Online otthonod csendjében kellemes feltöltő, napi aktualitásnak megfelelő gyakorlással növeljük a fényt, meleget, biztonságot , hogy Karácsonykor a Világ Világossága valóban felragyogjon!”

Részletek az esemény Facebook oldalán.

Csakra-harmónizáló mandalafestő hétvége

Vezeti: D. Illés Gabriella mandalafestő
Időpont: 2021. december 10-11.
Helyszín: Balatonfüred, Mandala Lak

„Falra akasztható üveglapra (70*20) csakrasort festünk, kontúrozunk, közel 100 féle színárnyalatú festékkel. Csakraharmonizáló meditációval kezdünk, beszélünk a csakrák működéséről. Közben tisztul és helyreáll csakráid működése, s ezáltal megnyitod az utat önmagad felé, s ha megismered és elfogadod magadat, megszabadulhatsz blokkjaidtól, félelmeidtől, fájdalmaidtól. Elmerülünk a színek, formák gyógyító és csodálatos világába, és kristályokkal ismerkedünk! Engedd meg magadnak, hogy így legyen!
Kezdőként és haladóként is bekapcsolódhatsz hozzánk. Mindenki meg tudja csinálni, mert nem kell ahhoz művésznek lenni, hogy alkotni tudjál!”

Részletek a táborról a művésznő honlapján.


Photo by Luna Lovegood from Pexels