Az elintézendők listájával a nyakunkban igen nehéz ünnepi hangulatot varázsolni a szívünkbe és a családunk életébe. De szerencsére vannak olyan klassz programok, amik révén ezt igen könnyen megtehetjük.

Cikkünk frissül 😉

Relaxáció és meditáció alaptanfolyam

Vezeti: Csillag Enikő sprituális konzulens
Kezdés: 2021. december 1.
Helyszín: Szentendre

A programról: https://www.facebook.com/events/878566289511894/?ref=newsfeed

“Pihenni. Kikapcsolni. Relaxálni. Csak úgy létezni.
Csendembe merülni. Kincseim felkutatni.
Tisztulni. Megnyugodni.
Csak két percet ülni.Jó lenne?Most megtanulhatod.Ehhez nem kell mást tenned, mint szerda esténként egy szelet minőségi időt szentelni magadnak, hét héten keresztül.Megtanítalak relaxálni, s megtanítom, hogyan teheted napjaid részévé a meditációt.
Az örömteli lazulást a hatha jóga gyakorlataival készítjük elő.Cél? A szamádhi – vagy legalább két, igazán nyugodt perc naponta.
Van ennyi időd?”

(Forrás az esemény Facebook oldala)

A télről holisztikusan

Vezeti: Molnár Móni – Solan Női kör vezetője
Dátum: 2021. december 4. szombat
Helyszín: Budapest, 11. kerület

A programról: https://www.facebook.com/events/1056835068468843?ref=newsfeed

“Solan Női Kör – Ritmusban a természettel és önmagaddal
********
Áramoljunk együtt a Természettel és saját ritmusunkkal női körben!
Ismerjük meg az évszakok minőségeit és hónapról hónapra rezdüljünk együtt a változásokkal egész évben!Ebben segítségünkre lesz a női jóga, az ayurvéda, a kínai 5 elem és a női archetípusok rendszere, valamint számomra kedves női vendégek is, akik saját hivatásuk bemutatásán keresztül még mélyebb megismerést nyújtanak a természet és a női minőségek végtelen gazdagságába és abba, hogy mindezt a hétköznapi életben hogyan tudjuk megélni.Minden évszakban három alkalommal, havonta találkozunk:
– Az első alkalommal átbeszéljük az adott évszak miről szól, mire hív minket mind testileg, mind lelkileg. Majd a témát átültetjük a mozdulatba, légzésbe, jógagyakorlásba, relaxációba.
– A második és harmadik találkozáskor egy-egy női vendég előadónk lesz.”

Fényre várva

Vezeti: Hortobágyi Andi jógaoktató
Kezdés: 2021: november 27.
Online

A programról: https://www.facebook.com/events/4352076158234346/

“Egy különleges belső utazásra hívlak az előttünk álló adventi időszakba. Mai világunkban egyre nehezebb elcsendesedni, befelé indulni, főleg az ünnep előtti, sokszor esztelen rohanásban, készülődésben. Elvesznek a hangsúlyok, kint keresünk valamit, ami valójában nem függ a fizikai világtól.
A természet támogatna minket, hiszen egyre rövidülnek a nappalok és a kinti sötétség lehetőséget ad arra, hogy figyelmünk befelé irányítsuk. Mindeközben a környezetünkben tapasztalható fényáradat, a bevásárlóközpontokban idegesen rohangáló emberek sokasága, a munkahelyeken elvárt év végi hajtás valami egészen másról beszél nekünk.
Arra hívlak, hogy 4 héten át gyakoroljunk együtt megélve az adventi várakozás valódi élményét, mely a fény születésével, az ünnep eljövetelével, a téli napfordulóval zárul, amikor a magunkban megtalált fény növekedni kezd és bevilágítja az egész világot.
Gyakorlásainkban a meditáció, a relaxáció és lágy átmozgató sorozatok lesznek ebben a segítségünkre. Beszélgetünk az adott hét lelki feladatairól, tapasztalásainkról, élményeinkről.
Hiszem, hogy az ünnepi készülődés nem a lakásunk kitakarítását, ajándékok vásárlását jelenti, sokkal inkább egy lelki-testi felkészülés ez, mely a női kör által teremtett biztonságos térben még inkább kiteljesedhet.”

(Forrás az esemény Facebook oldala)

Karácsonyi telihold nidra

Vezeti: Gáborjáni Réka
Dátum: 2021. december 19.
Online

A programról: https://gaborjanireka.com/2021/09/22/noi-nidrak/

“Téli Napfordulókor, az év legsötétebb időszakában a fényt idén a Telihold hűvös lámpásának segítségével kereshetjük.
Évek óta tartok karácsonyi Nidrákat. Ezek mindig varázslatosak, és talán még a gyerekkorba is visszavisznek, ahogy Nidra anyánk karján ringva téli, termékeny szunnyadásba hullhatunk, és a múltból a jelenbe, a fáradtságból az életbe álmodhatjuk magunkat.”

(Forrás: gaborjanireka.com)


Photo by Luna Lovegood from Pexels