Ha gyereknapról van szó, akkor lepjük meg a gyerekeket különleges ajándékokkal és fergeteges élményekkel! Legyen a gyereknap igazán az ő napjuk! Ehhez igyekszik segítséget nyújtani a MUM park gyereknapi programajánló. Sikeres böngészést!

BUDAPEST
Gyereknap Mongóliában, május 28.

Látogassatok el Mongóliába egy délutánra – anélkül, hogy elhagynátok Budapestet! Csak a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjéig kell mennetek, és máris találkozhattok a Magyarországon élő mongolokból alakult egyesület tagjaival, akik rengeteg érdekes programmal várnak titeket. Lehet játszani birkacsontból készült mongol társasjátékkal; találkozni mongol különlegességekkel, amelyeket kézbe is lehet fogni, sőt némelyiket meg is lehet kóstolni. Lesz még tánc, papírból ruhagomb készítés, hagyományos mongol ruhába öltözés, amit természetesen meg is lehet örökíteni. Mindeközben persze a mongol közösség tagjaitól bármit lehet kérdezni Mongóliáról, a nomád életmódról, a mai mongol fiatalokról, gyerekekről – szívesen válaszolnak minden kérdésre!

Ha ide viszitek a gyerkőcöt, garantáltan egy nem mindennapi gyereknapban lesz része.

Fotó: hoppmuzeum.hu
Cifra Palota XXL – Gyermeknap, május 29.

Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

10 órától fellép a Csimota együttes, 11 órától Mörk Playground, 12:15-től Laposa Julcsi, 13 órától a Rutkai Bori Banda és 14:15-től a Búgócsiga Zenede. Emellett lesz még 11 és 13 órakor Égigérő muzsika – mesekoncert, Kerekítő Tippentő Benedek Krisztina vezetésével, Szamárfül Projekt: A brémai muzsikusok, Pirosmalac – népzenés bábmese a Pereputty együttessel, interaktív koncertmese a Superar kórussal, Napra-Forgó táncház, kosaras körhinta, kerekesszékes akadálypálya, kemencés parasztudvar, játékpark, Mesehős négypróba, kreatív foglalkozások…

Fotó: Facebook
Kultúrkúria Gyereknap, május 28.

A Klebelsberg Kultúrkúria is színes programokkal várja gyereknapon az apróságokat. A szuper koncertek és előadások mellett lesz még Királyfiak és királylányok játszópark, BringArt és Horgonyt fel! játszóház, Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág játszóház, kézműves sarok, hempergő a kicsiknek is.

Fotó: kulturkuria.hu
Csupamozi Gyereknap a Puskinban, május 29.

Ha véletlenül esne az eső, akkor sem kell egy kicsit sem elkeseredni. A Puskin moziban ezen a napon minden a gyerekekről és a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek; animációs játszóházba és mozitörténeti körsétára lehet benevezni; archív moziplakátokat lapozhattok; a gépészek segítségével időutazhattok a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltjába. Ráadásul Távmozis vetítésekkel is erősítik a Csupamozis kínálatot, hogy azoknak is adjanak valamit gyereknapra, akik személyesen nem tudnak ott lenni.

Kép: puskinmozi.hu
BALATON
Kalandos Gyereknap a Balatoni Élményparkban, Csopak, május 29.

A Balatoni Élménypark szezonnyitó gyereknapján, a megújult Mini City-ben az egész napos ingyenes kisautó használat mellett ajándék arcfestés, akadálypályák, kisvasút, és még légvár is várja az apróságokat. Kalandra fel!

Kép: Facebook
Alma együttes koncert és gyereknap a Kőröshegyi Levendulásban

Töltsetek egy varázslatos napot a Kőröshegyi Levendulásban! Lesz itt minden, ami egy igazán vidám és önfeledt gyereknaphoz kell: Alma Együttes koncert, tűzoltóautó, motorosok, tánc, színpadfoglalás, arcfestés, artista-bemutató, óriás bubik és még sok-sok-sok program, hogy minden gyerkőc és még a szülők is mosollyal térjenek haza! 🙂

Kép: Facebook
Kalóz gyerekprogram, Siófok, május 28, 29.

Ez a program nem csak gyereknapon van, ennek ellenére roppant izgalmas. Pattanjatok fel a Talizmán kalózhajó fedélzetére és szegődjetek el egy utazásra. Az idei évtől kezdve a gyerekek személyesen Jack Sparrow Kapitánnyal utazhatnak a kalózhajón, sőt mi több, igazi kalózzá is válhatnak.
Ebben a különleges interaktív játszóház és kalóz-show programban az átlagos balatoni hajókázás izgalmakkal teli kalóz kalanddá válik, a Balaton vize hatalmas tengerré, mely teli van veszélyekkel és csodákkal.
A kis kalózok megtanulhatnak kalózhajót kormányozni, kalóz módjára koccintani, karddal bánni, de a palackposta készítés és a kincskeresés sem maradhat el.

A menetrendet a Facebook-oldalukon tudjátok megnézni. Érdemes előre bejelentkezni.

Fotó: tflotta.com
Több balatoni településen is lesz hagyományos gyereknap

Balatonberény

Balatonfüred

Balatongyörök

Balatonkenese

Balatonlelle

Balatonszárszó

Balatonszentgyörgy

Felsőörs

Fonyód

Siófok

ORSZÁGOS
Nyitott Szertárkapuk országszerte, május 29.

Vasárnap 10 órakor ismét megnyílik az ország valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyája és őrse, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, kiállítóhelyek, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzen várja az érdeklődőket, a bátrakat és kevésbé bátrakat, hogy szirénázó szerkocsik, próbariasztások, és a bevetési védőruha felhúzása során mindenki átélhesse, milyen lehet tűzoltónak lenni.

A kapuk délután négykor záródnak, addig mindenki keresse fel a hozzá legközelebbi laktanyát, különben újabb egy évet kell várnia erre a lehetőségre!

Fotó: Facebook
Lurkócia Városi Gyereknap, Szentendre, május 29.

Május 29-én a gyerekeké a Czóbel park! Két év után végre újra megrendezik a gyereknapot, ahol különböző izgalmas programokkal és értékes nyereményekkel várnak mindenkit Lurkóciába!

Kép: Facebook
Gyereknapi Barango-LÓ – Kalandtúra a Mátai Ménesben, május 29.

Gyermeked szereti a lovakat? Akkor ez egy felejthetetlen program lehet neki! A Mátai Ménesben gyereknap alkalmából megújult Barango-LÓval várnak minden, a lovak és lovas hagyományok, a csikósok mindennapjai iránt érdeklődő gyerekes családot és vállalkozó kedvű felnőttet egyaránt!
A szervezők, a már jól ismert Barango-LÓs programok mellett új, érdekes feladatokkal is várják a programon résztvevőket, akik térképes menetlevél segítségével kalandozhatják be a Mátai Ménes istállóit, s a játékos feladványok teljesítése közben ismerkednek a ménes mindennapjaival.

MÉGIS OTTHON MARADTOK? SEBAJ!

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok, vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak. Amíg készül az étel, addig pedig kukkantsatok bele a Puskin mozi online gyereknapi programjába!

Csodás, verőfényes hétvégét nektek! ? Boldog gyereknapot!


Kiemelt kép: cottonbro fotója a Pexels oldaláról