Vannak olyan tanfolyamok, amik közben azon szoktam gondolkozni, hogy miért nem ezt tanultuk inkább az iskolában? Ilyen volt az a női életszakaszokkal foglalkozó képzés is, aminek jövő héten indul az új csoportja.

A Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde vezetésével 21 hónapon át tartó női jógaterapeuta képzés bizony nem gyorstalpaló, hanem egy kiváló lehetőség arra, hogy érdemben foglalkozzunk a női létünk állomásaival.

Lehet, hogy korábban nem is volt mód rá, hogy elgondolkozzunk rajta, mennyi csodát és lehetőséget rejt a női létezés. Hogy mennyi minden történik egy élet alatt, és hogy mi is történik velünk az egyes állomások, egyes életszakaszok során.

Ehhez a „kutatáshoz” jó támaszkodóul szolgál a jóga, az ajurvéda és a szakrális minták megismerése. Ahogy megtalálhatjuk a párhuzamot az életünk és az évkör ritmusában, ahogy rálátunk az egyes életfeladatokban rejlő elakadásokra, egyre többet megtudunk magunkról is, és kapunk egy szemüveget ahhoz, hogyan érdemes az egyes helyzetekre ránézni. A foganástól, a gyermekkoron, vérmisztériumokon át a halálig – egy gyönyörű kör, amit lehetőségünkben áll tudatosan megélni.

És hogy tényleg számít-e, hogy tanulunk, beszélgetünk és gondolkozunk ezekről a témákról? A már végzetteket kérdeztem arról, számukra mit jelentett ez a képzés.

Molnár Móni | Solan – A Csendes Tér

Szívből ajánlom ezt a képzést. Az én életemben meghatározó mérföldkő volt. 
Az ott megszerzett tudás és szemlélet szinte magától vált a mindennapjaim részévé. Teljesen átalakult a kapcsolatom a lányaimmal is, és örülök, hogy mindezt tovább tudom nekik adni. Nőknek szóló foglalkozásaimban is alapvető támaszul szolgál, mert egy biztos bázist jelent, amihez bármikor visszanyúlhatok. Sok értékes kapcsolattal is gazdagodtam.
A legnagyobb ajándék számomra mégis az, hogy már nem félek attól, mi vár rám, mint nő. Lenyűgöz a női életút szépsége, akkor is, ha tudom, hogy tartogat kihívásokat.”

Molnár Móni – Solan – A Csendes Tér

csillag enikő
Csillag Enikő – A Mágikus Nő Útja

„A terapeuta képzéssel határozott célom teljesült, igazi vágyam vált valóra. Egyébként is mély belső folyamatokban voltam, mikor nekikezdtem, ebben segített újra és újra tovább a gazdag és egyedülálló tudásanyag. Amint tanulmányaink során végigjártuk a női életciklust, egymás után tárultak fel a hétköznapok titkai: viselkedésminták, megküzdési módok, élethelyzetek mondanivalói. Ez a képzés szerintem elhivatottságot és bátorságot kér, cserébe pedig a belső tájak megismerését adja, és természetesen azt, hogy biztonsággal segíthesd a hozzád fordulókat a leghatékonyabb módszerekkel.”
Csillag Enikő – A Mágikus Nő Útja

Hámori Márti – Adni Jóga

„…Elindul valami, nem tudjuk, mi, tanulás, önismereti út, trauma-oldás, de ennél több, sőt, más, az élet változik meg, vagy csak mi, leteszünk régóta viselt maszkokat, a kisgyerekét, a nagylányét, és olyan maszkokat, amik nem is a mieink, és nincs rá szükségünk… vállaljuk igazi arcunkat, magunkat magunknak, szembenézünk a nővel, akik vagyunk és az animusszal is, saját szemünkben látjuk a múltat, a jelent és a jövőtől se félünk már, és miközben kisimítjuk homlokunkat, a Nagy Anya ráncait is szeretettel fogadjuk.
Sorsközösség alakul, női erőmező, részese leszünk a kollektív női bölcsességnek…
És végül Istennők leszünk, fehér ruhában és pirosban, és előkerülnek a libbenő, virágos szoknyák is, virágok leszünk magunk is, szirmaink felragyognak, ahogy gyógyulunk; az otthonokban rend lesz és béke, megtalált szerelmek és régóta várt kisbabák érkeznek, lehetőségek születnek, és teremtünk, amit nem is tudtunk, hogy lehetséges…És megtanuljuk szépen, lassan, hogy úgy nézzünk magunkra mindig, ahogy csodára nézni illik.”

Hámori Márti – Adni Jóga

strahl kati
Strahl Kati – finOm yoga
fotó: Egyed Péter

„Rengeteget tanultam és úgy érzem, fejlődtem is az elmúlt bő két- és félév alatt. Hónapról hónapra kidolgoztuk a női lét sajátosságait a foganástól a halálig, s emellett kitértünk a különböző betegségekre is, így összességében kaptam egy olyan átfogó, holisztikus szemléletű óriásmappát, amit egy az egyben át szeretnék majd adni a lányaimnak. Jóérzéssel tölt el az a tudat, hogy a tananyag, a jegyzetek és a tapasztalatok segítségével meg fogom tudni válaszolni cseperedő lányaim kérdéseit és jó eséllyel találok mindig megoldást a különböző stádiumokban felmerülő problémákra. Ugyanígy hatalmas támaszt és biztonságérzetet ad mindez a terápiához, amit azóta hivatásként végzek az oktatás mellett.”
Strahl Kati – finOm yoga

A képzésre jól jön a jógás előképzettség, de nem feltétel.

A részleteket itt találod: https://kny.hu/kny/noi-jogaterapeuta-kepzes


Photo by RF._.studio from Pexels

Tags :