Máris adunk három okot arra, hogy miért mozduljatok ki hétvégén. Az első, hogy végre itt a jó idő. A második, hogy ezen a hétvégén – pontosabban vasárnap – lesz a család nemzetközi napja, és ezt szuper megünnepelni. A harmadik pedig az, hogy igazán menő programok serege vár rátok. Íme, a MUM Park családi programajánló!

BUDAPEST
Budapest 100 – Várnegyed, május 12-15.

Idén május 12-15-én kerül megrendezésre a városi építészet ünnepeként emlegetett Budapest100, amely ezúttal a Budai Várnegyed rejtett zugainak felfedezésére invitálja az érdeklődőket. A színes eseménykínálatban épületsétákat, panelbeszélgetéseket és egyéb izgalmas, ingyenes programokat is találhattok.

Kutyapiknik, május 14.

Érdekes programokkal, hasznos tanácsadással, kutyás kiállítókkal várják a kutyabarátokat és négylábú társaikat Óbudán a Kutyapikniken 2022. május 14-én. A belépés ingyenes.

Fotó: Facebook
Oldtimer Show 2022, május 13-15.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása a budapesti Oldtimer Show. A 10 hektáros rendezvényterületen rengeteg program várja a látogatókat. 500 oldtimer jármű kerül kiállításra, köztük nagyon ritka és Magyarországon soha sem látott oldtimer autók és motorok,100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók…

A nosztalgia-járművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia! A „Gasztro utcában” füstölt kolbászok, házi sajtok, kürtőskalács, lekvárok, fűszerek és mindenféle háztáji étel, a „Kézműves utcában” és a „Vásártéren” kézműves portékák kínálják magukat.

BALATON
Concours d’ Elegance Veterán Autó Találkozó, Balatonfüred, május 13-15.

Ha hétvégét nem Budapesten, hanem a Balaton északi partján töltitek, akkor sem fogtok lemaradni az oldtimerekről. Ugyanis a Comói-tó partján népszerű Concours d’Elegance Villa d’Este veterán kiállítás kistestvérének számító Concours d’Elegance autós szépségversenyt idén ismét megrendezik Balatonfüreden. A hazai és külföldi gyűjtők jóvoltából ötven különleges és egyedi összeszerelésű, muzeális értékű, az utakról már rég eltűnt gyönyörű autót láthattok a Tagore sétányon.

Mini Piknik, Veszprém, május 14.

Csodáljátok a cirkuszban az artistákat és a zsonglőröket? Most játékos és szórakoztató formában ti is részesei lehettek a cirkusz különleges világának. Cirkuszi élményfoglalkozások 6-99 éves korig, élményzenélés, cirkuszi sátor festés, láthatatlan tigris rajzolás és fényhajlítás is vár rátok.

6. Korosajt Fesztivál, Nemesbük, május 14.

Hihetetlen, mintha most lett volna az első, és már a hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Korosajt Fesztivál. Az elmúlt évekhez hasonlóan szeretnének mindent megmutatni, ami Jersey (tehén) és ami Sajt. Kézműves vásár, gyerekprogramok, egész napos Piknik vár rátok. A végén pedig jön a nagy Jersey felhajtás.

ORSZÁGOS
Szabó Gyuri bácsi gyógynövénytúra, Bükkszentkereszt, május 14., 15.

A gyógynövények iránt érdeklődők természetes környezetükben ismerhetik meg a gyógynövényeket a gyönyörű fekvésű bükki falucskában, Bükkszentkereszten. A tapasztalt túravezetők mindenkit szeretettel várnak, akik bővíteni szeretnék ismereteiket a gyógynövények gazdag világáról. Nagyobb gyerekkel már ideális program. Akár egy kellemes anya-lánya nap is kerekedhet belőle.

Erdély Ízei – Gasztrofesztivál, Hajdúszoboszló, május 13-15.

Ha ismeritek a hagyományos erdélyi ízeket, ha nem, mindkét esetben érdemes a hétvégén ellátogatni az alföldi fürdővárosba, Hajdúszoboszlóra. A Szabadtéri Színpadon és környékén a kulináris élmények mellett a szervezők egyéb szórakoztató programokkal készülnek, lesznek zenei produkciók, népszerű fellépők, és szuper gyerekprogramok.

1. Magyarországi Citrustalálkozó, Kunsziget, május 14.

Az I. Magyarországi Citrustalálkozó célja, hogy az ország citruskedvelőit, citrustartóit összehozza egymással. A látogatók számára ismeretbővítő előadásokkal, illetve több meglepetéssel is készülnek. Természetesen várják programokkal a gyerekeket is, így ők sem fognak unatkozni.

Fotó: Facebook

MÉGIS OTTHON MARADTOK?

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak.

Csodás, verőfényes hétvégét nektek! ?


Kiemelt kép: devonwithkids.co.uk