Itt az idő, hogy kipihenjük a december fáradalmait! Válogassatok a pihentető programok közül egész januárban.

EL/CSENDES/ÜLÉS – bevezetés a meditációba – 4 alkalmas minitanfolyam

Vezeti: Molnár Móni
Időpontok: 2022. január 4., 11., 18., 25., kedd 18:30-20:00
Helyszín: Budapest, 11. kerület
Bővebben az eseményről a Solan – A Csendes Tér honlapján.

„A meditáció meghatározott – a tudat megnyugtatását szolgáló – technika, mely a normális éber-állapottól teljesen eltérő tudatállapot elérését célozza. … A meditáció során arra kérjük a tudatot, hogy csillapítsa a gondolkozásra, az elemzésre, az emlékezésre, a problémamegoldásra irányuló hajlamait, hogy ne a múlt eseményeire, vagy a jövővel kapcsolatos várakozásainkra összpontosítson.” ~ Szvámi Ráma

A 4 alkalom alatt megismerkedhetsz a meditáció elméleti és gyakorlati alapjaival, az elme elcsendesítését szolgáló egyszerű eszközökkel, amit aztán a hétköznapokban is könnyen és biztonságosan alkalmazhatsz teljesen önállóan is.”

Női Nidra TM – elringató önismereti program

Vezeti: Gáborjáni Réka
Kezdés: 2022. január 5.
Online
Bővebb információ Réka oldalán

„A PIHENÉS MEGTERMÉKENYÍTŐ HATÁSA.
A NŐI LAZÍTÁS TRANSZFORMATÍV EREJE.
ELRINGATÓ (PROGRESSZÍV MÉLYRELAXÁCIÓS), ÖNISMERETI PROGRAM NŐKNEK, AHOL A NIDRÁZÁS ALAPJAIVAL IS ISMERKEDÜNK.

Félreértés ne essék: a jóga nidranemcsak alvás, hanem TERÁPIA. A leghaladóbb jógagyakorlások közé tartozik, de én főleg azért tanítom, mert a mai világunk hajtásában a mélységesen kimerült nők számára a nidra lehet az az alap, ami segít a hétköznapok (szó szerinti) túlélésében.

Azt hisszük élünk? Hááát… épp hogy csak… A mindfulness és a meditációs technikák remek eszközök, de sok nőnek gyakran túl “szárazak”. A meditálás mentális testre gyakorolt pozitív hatása szinte elérhetetlen a fizikai és energetikai testükben pattanásig feszült és kizsigerelt nők számára. Először muszáj a testet felpuhítani, ellazítani. Ezt tehetjük meg a nidra állapotok pszichés bölcsőjében…”

Forrás: gaborjanireka.com

Hangterápiás csendfürdő – a Solan Női Kör programsorozat januári találkozója

Vezeti: Klenovics Móni
Időpont: 2022. január 16. VASÁRNAP 17:00-19:00
Helyszín: Budapest, 11. kerület
Bővebb infót a Solan – A Csendes Tér honlapján találsz.

„Egy különleges programra hívlak: igazi meghitt együttlétre mozgás és lágy dallamok által. Elcsendesedésre és lelassulásra arra, hogy teljes fényébe öltöztesd a Lelked. Ebben segítenek a jóga mellett a finom illatok és hangok, az aromaterápia és a hangterápia is. A gyakorlásunk fókusza a stresszoldáson lesz, könnyed, kellemesen nyújtó, megnyugvást hozó testhelyzetek, lágy áramlás, puha belehelyezkedés és ringató mozdulatok által. Végül pedig a hangfürdős relaxációval segítjük, hogy az elméd teljesen kikapcsold és eljuss a béke, csend és öröm felemelő állapotába.” Klenovics Móni

Önismeret gasztronyelven tanfolyam

Vezeti: Czecz Fruzsina pszichológus
Kezdés: 2021. január 25. és 29.
Online
Bővebb infóért és vásárlásért keresd a Gasztropszichológia honlapját.

„Az ÖNISMERET GASZTRONYELVEN című tréning egy kiscsoportos, fél éven át tartó program.
Az ízeket hívjuk segítségül ahhoz, hogy családi történetekről, emlékekről, döntésekről, szerepekről beszélgessünk. A folyamat célja az önismeret mélyítése. Ízeken keresztül bontakozik ki életed története,
a fő személyiségjegyeid és szerepeid.
Az ételeket – azon kívül, hogy finomságnak tekintjük – szimbólumként is használjuk majd.

VOUCHERT is igényelhettek, ha valakinek ajándékba szánjátok a tréninget. Jelezzétek a jelentkezési lap “Megjegyzés” rovatában, hogy kinek és milyen alkalomra lesz a meglepetés!”

Anyává válni… 12 alkalmas Művészetterápiás Önismereti csoport Édesanyáknak

Vezeti: Feketéné Kovács Judit
Kezdés: 2021. január 18 kedd, 9:15–11:15
Helyszín: Perinatus Alapítvány, Budapest
Bővebb infó az esemény Facebook oldalán

„Miről is fog szólni ez a művészetterápiás önismereti csoport?
Természetesen rólad és az Édesanyaként megtett utadról.
Elkészítjük az ? Anyaságod térképét ?, rátekintünk a fontosabb eseményekre, személyekre, akik jelen voltak és hatással voltak az éppen kibontakozó Anyaságodra.Foglalkozunk a jeleneddel, körültekintünk, hogy melyek azok az elvárások, kik azok a támogató és mérgező személyek, akik jelenleg melletted vannak.És persze végig azt követjük nyomon, hogy ➡ TE hogy vagy! ⬅
Hogy minden, ami a gyermeked megfoganása, megszületése után ➡ VELED ⬅ történt milyen érzéseket hívott benned elő, hogy hogyan is vagy most Anyaként.A csoport egy ?biztonságos közösséget alkot? , ahol őszintén elmondhatod, ha nehéz élményeket cipelsz, ha nem találod a megoldást egy családtagoddal, ha nehezen értik meg a körülötted levők, hogy min mész keresztül… Mi itt leszünk és meghallgatunk.Az Anyává válás egy érzékeny időszak. Mindenkinek jár egy kis támogatás benne. Ha úgy érzed, hogy neked most pont egy megértő sorstárs csoportra van szükséged, akkor gyere!Napjainkban nagyon meghatározó a társadalom sugallta Tökéletes AnyaKép, amely irreális elvárásokat terhel az Édesanyákra. A folytonos megfelelésben pedig nagyon könnyű elveszni. Fontos tehát tudni, hogy melyek azok az értékek, amelyek mentén megfogalmazzuk az új, Anyai önképünket.A tőlünk telhető legjobbat szeretnénk átadni gyermekünknek, de mi is az, amiből adhatunk?A 12 találkozás alkalmával művészetterápiás módszerekkel, értékes alkotási folyamatokkal találkozhattok. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges!Mire is számíthatsz a csoporton?
⚜ heti 2 óra kikapcsolódásra, amikor a figyelem rád irányul
⚜ kreatív, alkotásos feladatokra, festésre, rajzolásra, montázsolásra (amihez nem kell művésznek lenned)
⚜ nagy beszélgetésekre
⚜ rengeteg együttérzésre, közös sóhalyra és egy igazi sorsközösségreAhol végre kimondhatóvá válnak a nehéz érzések, ahol senki nem ítél el azért, amit Anyaként átélsz!Érkezhetsz gyermekeddel együtt! A csoport teljesen bababarát, szoptatni, pelenkázni, sírni, ringatni a legtermészetesebb. A 2 órás alkalmak alatt babáitok párnák, plédek és játékok között kényelmesen időzhetnek.”

Női évkörritmus – Aranycsillag Jóga

Vezeti: Kornhoffer Tünde
Kezdés: 2022. JANUÁR 23., VASÁRNAP, 10:00
Helyszín: Aranycsillag Jógatér vagy Zoom
Részletek az esemény Facebook oldalán.

Tarts rendet, hogy a rend megtartson Téged!
A Női Lélekjóga és Anaya női jóga több évtizedes tapasztalatait osztjuk meg Veled! Szívből-szívbe.Tudod-e ,hogy mikor minek van itt az ideje az évkörben?
A külső lehetőségek hatnak a belső lehetőségre!
Ha megismered, mikor minek van itt az ideje, a természet ereje támogat, erőid kinyílnak:
ÉVKÖRRITMUSBAN létezel.Célunk a természettel való együttműködés, a harmónia a ciklusban, lélekben, érzelmek tisztítása, önmagunk legjobb verziójává emelkedni!Eszközök:
Anaya női jóga, relaxáció, meditáció
Női lélektánc KESZI ILDIKÓVAL


Photo by Ylanite Koppens from Pexels