Karácsonykor mindig szeretnék kitenni magamért, azonban ez nem mindig egyszerű. Van, hogy az időhiánnyal, van, hogy a kézügyességemmel adódik probléma. Ezért esett a választásom idén a szuperlátványos és istenien finom előétel-koszorúra.

A koszorús ötletben nemcsak az a jó, hogy szuperlátványos, hanem az, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető. Ráadásul variálható, és nagyjából abból készítheted el, amit éppen otthon a kamrában és a hűtőszekrényedben találsz. A vendégek lenyűgözésére csak ajánlani tudom.

Lazacos

Nem kell más hozzá a füstölt lazacon kívül, mint saláta, kígyóuborka, retek és valamilyen enyhébb ízű csíra a díszítéshez. Kínáljunk mellé citromot, barna bagettkarikát, amit meg is piríthatsz.

taste.com.au

Caprese

Ennél nincs is egyszerűbb. Szúrd fel kis kardokra a koktélparadicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot, de előtte ágyazz meg nekik akár salátával, akár rozmarigágakkal. Tehetsz középre balzsamecetet, mellé pedig zöldfűszeres sót.

simplyscratch.com

Szalámis

Ez a variáció sem sokkal bonyolultabb, mint a az előzőek. Itt csak arra kell ügyelni, hogy szalámit négybe kell hajtani, és úgy kell feltűzni a pálcikára. A továbbiakban csak a fantáziád szab határokat. Tűzhetsz még rá olajbogyót, koktélparadicsomot, articsókát, paprikát, sajtot.

simplyscratch.com

Fügés kecskesajtos

Itt még a feltűzéssel sem kell bajlódni. Csak terítsd körbe a rukkolát és szórd meg fügével, kecskesajttal, főtt céklával és dióval. Ha mézet csorgatsz rá akkor még extrább lesz.

bariatriccookery.com

Sajtos

Ez az egyik legegyszerűbb változat. Rakd körbe a babérleveleket, rakosgasd körbe a kockákra vágott, különböző sajtokat. Díszítsd olajbogyóval, paradicsommal, rozmaringággal.

muybuenocookbook.com

Sós ropogtatós

Ropogós sós kekszek, apró kétszersültek teszik még izgalmasabbá a koszorút. Jöhet rá sajt, szalámi, szőlő és egyéb gyümölcs, ami passzol hozzá. Az alap itt is a rozmaringág.

people.com

Mediterrán

Itt elővehetjük a mediterrán konyha finomságait! Kolbász, töltött olajbogyó, sajttal töltött paprika, szárított paradicsom, marinált gomba, isteni sajtok. A rozmaringág itt is elhagyhatatlan.

foodiecrush.com

+ 1 videó segítségül

Még több szuper receptet itt találsz!