Az iskolakezdés, az iskolaválasztás és az ezzel kapcsolatos rengeteg kétely sokszor már akkor megjelenik, amikor még pici pelenkás a gyerekünk. Csak fokozta a helyzetet a 2019 januárjában életbe lépett törvénymódosítás, ami a döntést a hatéves gyerekek iskolaérettségéről kivette az óvódák kezéből. És erre jött a járvány, ami mint egy katalizátor, minden korábban meg nem oldott kérdésünket felnagyítja.

Nem könnyű most szülőnek lenni, jól dönteni. Ráadásul hiába szeretnénk szülőként tenni valamit a gyerekünk testi, lelki és mentális egészségéért, sokszor tehetetlenek vagyunk. Nem vagyunk rá felkészítve, hogy mit is kellene lépni, mit is kellene figyelni a gyerekünkön, mi is lenne valójában a lényeg. Mert annyi a sürgős, fontos, milyen hátizsák, hány kiló a könyvcsomag, hova megy a szomszéd kisfiú, hol jobb az angoltanár, alternatív vagy állami? Elöntenek a kérdések, és egyet felejtünk el: figyelni és megismerni a gyerekünket.

Ha szeretnél szakemberekkel készülni a szeptemberre, ha szeretnél választ kapni az iskolaérettséggel kapcsolatos kérdésekre, ha szeretnél tudatosan figyelni a gyermekedre, akkor nagyszerű hírünk van:

Ingyenes online előadást tart az iskolaérettségről Szántó-Külitsné Rácz Mónika Klára, a Léleknevelés Gyermekközpont alapítója és Horváth-Veress Zsófia, óvodavezető, fejlesztő- és gyógypedagógus, TSMT terapeuta.

Időpontok:

  • 2021. május 21. 9:00
Ingyenes online előadást tart az iskolaérettségről
Tapasztalt szakemberek és barátságos légkör vár szombaton és szerdán a webináron.
Fotó: Móni

Milyen témákat érintenek a webináron?

  • Az iskolaérettség szempontjai, feltételei, avagy mit vár el az iskola.
  • Mit tehet a szülő (és mit nem), avagy jogok és kötelezettségek, törvényi háttér.
  • Mit okoz a bezártság, milyen következményei lehetnek, és ez miért fontos.
  • Mi alapján döntsünk, hogy fejlesszük vagy ne, milyen fejlesztések léteznek.
  • Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor iskolát választunk.

Jelentkezés és bővebb információ a Léleknevelés oldalán: https://lelekneveles.hu/webinar


Photo by olia danilevich from Pexels