Nagyon örülünk a gyereknapnak. De ugye mind átéltük már legalább egyszer a rossz ajándékok rémes perceit.

Ugye nálatok is volt már olyan csipogó, zenélő, visító, szirénázó egy-perc-alatt-agyvérzést-okozó rettenes műanyag elemes játékszörny, amiért túl sok köszönetet nem lehetett mondani az ajándékozónak?
Mi az anyák és szülők pártján vagyunk, ezért olyan ajándékötleteket válogattunk össze, amik a fentiek egyikét sem tudják. Jobb a békesség.

1. Krétatábla

Használhatjuk simán krétás rajztáblaként – így is garantáltan lesz szabadidőnk. Vagy üzenőfalnak, pontgyűjtő versenyre, családi tervezőnek… Több méret és forma is elérhető, így szabadon szárnyalhat a fantáziánk, és az alkotók oldalán is találunk egy nagy adag inspirációt.

Csomagban és darabonként is vásárolható. Kézműves termék, semmi képernyő, semmi technika. Mosható és akár még játéktelefon vagy igazi helyett is bevethető.

2. Krumplis könyvek

Ha nem is vagyunk óriási rajzművészek, teljesen jól elboldogulunk ezekkel a könyvekkel. Lépésről lépésre vezet minket kedvenc illusztrátorunk, Agócs Írisz a titkos folyamaton. És a végén tényleg úgy érezhetjük, hogy nahát, mi mindenre képesek vagyunk! Mi szülők is, nemcsak a gyerekek. Az pedig már csak bónusz, hogy a kicsit nagyobbak egyedül is tudják gyakorolni a krumpliból bármit rajzolást.

3. Állathangos nyomkodós könyvek

Oké-oké, ezeknek van hangja. De állat és madárhangok, nem valami szörnyűséges bim-bamozás. Dupla nyeremény, mert egyszerre nyersz szülőként egy csomó szabadidőt és még tanulják is a gyerekek az állatok hangjait. A sorozatban vannak erdei madarak, kerti madarak, éjszakai állatok, tengeri állatok és afrikai állatok is.

+1. A választás öröme

Ehhez még tárgyi ajándék sem kell. Mindenből ajánlj fel három lehetőséget. Hagy döntsék el a gyerekek hogy mi legyen a reggeli, az ebéd, a vacsora. Vagy hogy ki milyen ruhát vegyen fel. Hogy hova menjetek kirándulni. A „trükk” csak az, hogy a 3 opció olyan legyen, ami Nektek is jó.


Photo by Gustavo Fring from Pexels

Tags :