A shiatsu egy olyan érintési módszer, kezelési forma, gyógyító rendszer, amit sok éven át tanulnak a kezelők. De az alapok nagyon gyorsan, már 3 nap alatt elsajátíthatók, és tapasztalatból is mondom, hogy egészen meg tudja változtatni a családon belüli érintések minőségét. Meggyőződésem, hogy minden gyereknek az anyukája érintése a legjobb, ezért is szerencsés, ha anyukaként a varázserőnket egy kis szaktudással is megtámogatjuk. Ráadásul a párkapcsolatoknak is nagyon jót tud tenni egy tudatosabb kapcsolódás.

2021. szeptember 26-án indul Mezősi Anna és Darin Ágnes vezetésével egy újabb alaptanfolyam, melynek során 3 nap alatt el lehet sajátítani az alapokat. Őket kérdeztem a részletekről.

Kiket vártok a tanfolyamra?

A tanfolyamra várunk szeretettel minden lelkes 18-70 év közötti érdeklődőt. A képzés hangsúlyozottan gyakorlati, maga a shiatsu kezelés a földön történik, tehát a jelentkezők arra számítsanak, hogy 2+1 napon keresztül a földön fogunk mozogni, tanuljuk a testünket érzékelni, a testsúlyunkat használni, az érintést, az érintve levést, a finom érzékelésünket fejleszteni.

Szükséges-e masszőri vagy egészségügyi végzettség a jelentkezéshez?

Nem szükséges semmilyen előképzettség, csak nyitottság és érdeklődés.

Milyen tudásra tesz szert az, aki elvégzi a tanfolyamot?

Megtanulunk egy 1 órás teljes testkezelést. Alapvető ismereteket szerzünk az energiarendszerünk működéséről és a HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) alapjairól. A tanultakat biztonságosan tudjuk alkalmazni családi és baráti körben, kisebb fájdalmak enyhítésére, stresszoldásra, a gerinc megtámogatására, betegségek megelőzésére, testi-lelki feszültségek enyhítésére. Egyúttal ez az első lépés a shiatsu gyógyásszá válás útján, mert a több éves képzés is erre az anyagra épül.

shiatsu
Darin Ágnes és Mezősi Anna

Miért ajánlanátok anyukáknak ezt a programot azon túl, hogy három nap szabadidő?

Egy olyan világban élünk, ahonnan az érintés egyre jobban kiszorul a mindennapi kapcsolatainkból, pedig az érintés alapszükséglete az embernek, s elegedhetetlen a harmonikus tesi-lelki működésünkhöz. Minden családba kell egy „gyógyító” s erre a szerepre egy anya a legalkalmasabb. Aki a későbbiekben szeretné folytatni a képzést, professzionális terapeutává is válhat, de ez a 3 nap elég ahhoz, hogy a családban előforduló enyhébb lefolyású betegségeket orvosolni tudjuk.
Az érintés gyógyít, a shiatsu maga az érintés művészete.
Vágj bele ebbe a kalandba, várunk szeretettel!


SHIATSU ALAPTANFOLYAM – Részletek

Időpont: 2021. szeptember 26., október 9., október 16. 10-18h között

Helyszín: Déli pályaudvar közelében

Jelentkezés: mezosia@kny.hu

Részvételi díj: 35.000 Ft

Bővebb info: https://kny.hu/kny/shiatsu-alaptanfolyam


Photo by Conscious Design on Unsplash