Somorjai Blankával, az Amala Garden meditációs központ és a Lélekpercek – Női Meditációs Akadémia megalkotójával beszélgettem meditációról és a női életminőségről. Azért találom különösen szerencsésnek ezt a programot, mert napi 10 percről beszélünk. Ennyi időm még nekem is van!

Nagyon szimpatikus és hívogató a név, hogy Lélekpercek. Pontosan mit is takar ez az elnevezés?

A résztvevők napi 10 percet LÉLEKPERCEKkel töltenek, cserébe, ez az önmagukba befektetett 10 perc bőségesen megtérül hatékonyságban, örömben, harmóniában, az élet legkülönbözőbb területein.

Ez egy tér, ahol a női lét különböző kérdésein, problémáin a leghatékonyabb meditációs és tudatosságnövelő módszerekkel dolgozunk.

TANULUNK NŐÜL, mert úgy tűnik, amibe beleszocializálódtunk az minden csak nem nőies és ráadásul nagyon úgy fest, hogy még boldogtalanná is tesz.

Igen, egyetértek. És ezzel az egyensúlytalansággal válunk anyává is… Nekünk anyukáknak miért ajánlod ezt a programot?

Ez a program rendkívül ELFOGLALT, FELELŐS NŐKre van szabva. Olyan nőkre, akik ezer szálon tartják maguknak és körülöttük másoknak így vagy úgy a teret. Erről lehet, hogy elsőre a top-menedzser nők jutnak eszünkbe, de ha belegondolunk, hogy kik azok a nők, akik valós és jelentős felelősséget hordoznak önmagukon túl másokért is, akkor már egyből eszünkbe jutnak az anyák, az oktatók vagy akár az aktív nagymamák is.

A Lélekpercek, az elfoglalt és felelős nők programja, nem teszünk különbséget, hogy mi a foglalatosság iránya. Sőt bevallom titkon szeretném is összehozni a látszólag egymástól különböző dimenzióban élő nőket egy asztalhoz. Rengeteget tudunk mi nők egymásnak adni, csak elfelejtettünk ezzel eléggé élni.

Hagy játszam egy picit az ördög ügyvédjét. Egy rohanó anyukának miért éri meg jobban 10 percet meditálni, mint 10 percig haladni mondjuk a konyhai teendőimmel? Nagyon racionálisan nézve miért éri meg nekünk, hogy ilyen módon foglalkozzunk magammal, és időt szánjunk a befelé figyelésre?

Mert pár hét mindennapos Lélekpercek után olyan belső erő és béke lesz az alapállapotod, amit Te magad sem gondoltál volna, ezáltal nemcsak hatékonyabban, de sokkal nagyobb örömmel fogsz tudni jelen lenni a feladataidban. A gyerekes lét folyamatos hullámvasútján való utazást én már enélkül nem tudnám elképzelni és nem is szeretném kivitelezni.

Azt érzem, minden szülésfelkészítő és gyereknevelési könyv KIHAGYJA azt a fontos lépést, hogy hogyan lesz az anyuka olyan állapotban, hogy a bemutatott remek ötleteket valóban alkalmazni tudja. A Lélekpercek ehhez a nulladik ponthoz szeretne hozzáadni, mert szerintem erre lehet csak építeni a többit.

A BELSŐ ERŐ, amely a mindennapos Lélekpercekből születik megadja az alkalmasságérzést és a bázisa annak, hogy ura tudj lenni az életednek. A BELSŐ HARMÓNIA pedig segít abban, hogy megfelelően és könnyedén tudj alkalmazkodni a kihívásokhoz. Ezzel a kombóval rengeteg időt spórolsz ám!

Ez jól hangzik nagyon, mert ha már csak egy picit is sikerül ebből megvalósítani, az az egész családnak javára válhat. Motoszkál egy kérdés a fejemben, de ne vedd kötekedésnek. Tényleg lehet meditációt tanulni online? 

Aki nyitott a tanulásnak erre a formájára az mindent meg tud tanulni online. Én is sok mindent tanulok online, hiszen elfoglalt, felelős anyuka és mentor vagyok, nem lenne időm mindenhová személyesen eljutni, ahol ott a helyem.

De visszatérve magára a Lélekpercekre, az ONLINE FELÜLETÜNKÖN megkapod az adott meditációs gyakorlat leírását, technikáját és energetikai kódjait. Azt Te szabod meg, hogy mikorra időzíted a napodban a Lélekperceidet, szerintem ez nagy könnyebbség és sokkal életszerűbb. Innentől rajtad áll, hogy mennyire viszed mélyre, de akárhogy is, mindenképpen lezajlanak benned azok a testi, lelki, spirituális helyreállítások, amelyek támogatnak majd Téged az örömtelibb életviteledben.

Ezt nem tudod rosszul csinálni, de a bizonytalanság megelőzése végett tartunk heti online élő KÖZÖS Lélekperceket is, ahol minden kérdést fel lehet tenni és megosztjuk a tapasztalatainkat is egymással.

A gyakorlati élet szintjén mit ad a meditáció a gyakorlóinak? (és környezetüknek)

A meditáció az olyan alapvető kellene hogy legyen, mint a fogmosás.

Az életed minősége múlik a Lélekperceiden.

Sokkal többre és jobbra lenne képes az emberiség, ha mindannyian meditálnánk legalább 10 percet naponta.

A mai világban, ha vakon követed a társadalmi elvárásokat, akkor garantáltan elveszíted magad, és sérül a lelked. Ez ellen semmit nem teszünk, mert nem tanuljuk a hogyant. Csak az anyagot suvickoljuk fényesre, a lélek pedig toprongyos marad.

Én azt képviselem, hogy ÁLLÍTSUK HELYRE AZ EGYENSÚLYT és igenis szánjunk naponta a lelkünkre is – innen a Lélekpercek!

Sokkal messzebbre jutunk, mint évente pár nap spirituális elvonulással. A napi rendszeresség a lényeg, egy elvonulás ritkán ad egy egész évre muníciót. Gondolj bele, ha csak évente kétszer mosnál órákon át fogat, vagy zuhanyoznál! Mennyire lennél vajon kellemes jelenség a köztes időkben?

Miért ezt tanítod? Miért pont a meditáció a leghatékonyabb megoldás?

A meditáció egy eszköz arra, hogy úgy tudj valós, gazdagító élményeket szerezni, hogy nem kell menned sehova. Minden Lélekpercekes meditáció egy külön világ, amit, miután megjártál, az ott tapasztaltakat beépítheted az életedbe és jobbá tudod azt tenni. Tényleg az utazáshoz tudom a leginkább hasonlítani, ahol látsz egy jó ötletet, vagy kóstolsz valami nagyon finomat, és azt hazahozod, és onnantól az életed részévé teszed.

Ezek a meditációk nagyon magas minőségűek és annyira gazdagok, hogy akár egyetlen eggyel el lehetne lenni egy egész életen át. Az utazási hatás azonban nem működik, ha csak az utazási prospektust nézegeted, oda kell utaznod a helyszínre ehhez.

Én nem ismerem a meditációnál változatosabb, egyszerűbb, gyorsabb és elérhetőbb módját az életünket gazdagító élményszerzésnek. Szoktam mondani viccesen, de igazából komolyan gondolom, hogy

meditáció nélkül lehet élni, de nem érdemes.

Tényleg számít az, hogy valaki gyakorol egy családban? 

Mondhatnám, hogy ha egy férfi nem gyakorol egy családban az nem szerencsés, de ha egy nő nem gyakorol az katasztrófa, hiszen a gyerekek (és a férj) az ő energetikájába vannak bekötve. Hétköznapi nyelven erre szokták mondani, hogy ha egy családban az anya nincs jól, akkor senki sincs jól.

Ha a nő rendezett, felhangolt és harmonikus, akkor ez idővel érezteti majd a hatását a családi alaphangulaton, a szűkebb és tágabb környezetben. Persze pont a nők életébe a legnagyobb kihívás beilleszteni még ezt a napi 10 percet is, de megvalósítható, a csoportban sem remeték vannak, hanem hús-vér hétköznapi csodálatos nők, feleségek, anyák.

Mit kap aki belép a programba?

Megkap minden tartalmat és segédletet a napi 10 percnyi Lélekpercekhez. 40 naponta váltjuk a gyakorlatot, egyrészt azért, hogy legyen idő az elmélyítésre, másrészt, hogy legyen egy teljesen gyakorlati tapasztalatunk és bizonyosság az életünkre tett hatásáról.

Ezen túl, úgy 20 naponta tartok egy-egy hosszabb workshopot, ahol egy-egy konkrét, épp aktuális női témát dolgozunk fel.

Nem utolsó sorban a Lélekpercek csoportban egy intim, elfogadó és érzékeny női közeget találsz, amiben a megosztás, az önkifejezés vagy akár a támogatáskérés szabadon és őszintén megvalósulhat. Egy ilyen női háttérháló minden nőnek kell, hogy legyen az életében.

Ugye? A női körök megtartó ereje már egy ideje témánk, és minden ilyennek nagyon örülök, mert ahol nők együtt gyakorolnak, ott mindig történik valami csoda. (Lásd Andi korábbi írását: Gyertek elő, női körök!)

Visszatérve a programhoz, remélem sikerül írásban is átadni azt a tiszta örömöt és lelkesedést, amivel a meditációról mesélsz. Számomra ez a minőség már önmagában meggyőző, és csak alátámasztja a válaszaidat, hogy tényleg érdemes rászánni azt a kis időt a meditációra, és beépíteni a mindennapjainkba, mint a fogmosást!
Köszönöm a beszélgetést! ♡ 

RÉSZLETEK:

Lélekpercek – Női Meditációs Akadémia 2023 éves program itt.

Lélekpercek – Női Meditációs Akadémia 2023 1. trimeszter (4 hónap) itt. NONAP2023 kuponkóddal -20% 2023.03.12.éjfélig!!!

Kövesd az Amala Garden nőket támogató tartalmait itt és itt.

Photo by Yan Krukov from Pexels