Ezen a héten minden a teljes átfordulásról, az új jövő felé való elindulásról szól. Vagy még inkább, a jelen örömteli és bölcs tudatosságáról, az új utakra való elhívásról. Ja, és szerelem. De még hogy!

Napunk szombatig még a Mérleg zodiákusában tartózkodik, így továbbra is ideje van a harmóniateremtésnek s kapcsolataink felfényesítésének. Szombat hajnalban a Skorpió állatövi jegyébe lép át, s innentől fogva már egyre inkább befelé fordulunk, tekintetünket a felszín alatti működések titkaira vetjük. Továbbra is intenzíven érezhetjük az angyali vezettetést, kifejezetten ideje van égi testvéreinkkel együtt dolgozni.

A hét első fele még a tápanyagok beépüléséé, a felépítő folyamatoké, a gyarapításé. Szerda délután-estére felragyog az újrakezdés csodálatos Teliholdja az égen (16:57-kor), s energiái még csütörtökön is érezhetőek lesznek. Innentől azután ismét a fogyó Hold energiahullámai segítik a fölöslegek elengedését a következő két hétben.

HÉTFŐN kora reggel lehorgonyoz a Jupiter a Vízöntő zodiákusában, a Bak, a Csikó és a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagterében. Eközben harmadfénnyel kapcsolódik a Nappal még mindig együtt álló Marshoz (Mérleg zodiákus, Szűz csillagkép jövőbe lépő lába). Ebből a pozícióból indul előre ismét, tehát innét hozza az üzenetet, amelyre itt és most szükségünk van.

S hogy mi ez pontosan? Íme, a lényeg az én olvasatomban:

Indulj előre a szíved szerinti igaz úton, amelyben hiszel.
Kamatoztasd eddig megszerzett bölcsességedet.
Ha kérdésed van, meditálj.
Legyél jogszerű és igazságos.
Vállald fel sorsfeladatod, s valósítsd meg azt lépésről lépésre. Ehhez most nagy erőt kapsz, elsősorban kapcsolataidból!
A harmónia, amit az utóbbi időben megteremtettél, s jelenleg is teremtesz környezetedben, segít, hogy kincseid kiáraszd a világban, s gyarapodj szerencsésen magad is!
Múltad történéseire is egyre tisztábban rálátsz. Ne ragadj bele! Tanuld meg a leckét, s építsd a jövődet. Hittel, bölcsességgel.

És ugorj le végre a srácokkal kosarazni egyet, mert a Jupiter a csapatsportok védnöke is!
Azért, hogy biztosan megérezd ennek a napnak a lendületes, csillagporos csudaságát, a Hold is hozzájárul a maga módján, mikor délben átlép a Kosba, s ezzel idejét hozza az új utakra indulásnak.

És itt még mindig nincs vége: a Merkúr folytatja a pálfordulások sorát. Délután szintén direktbe vált, s hozza magával a Vindemiatrix extragalaktikus csillagörvényének (*nyelvi lelemény, nincs ilyen csillagászati fogalom) bájoló erejét.

Ez az a hely, ahol átalakulunk, s Merkúr azért jött el idáig, mert meg akarta fordítani a dolgokat! Mindent beledobált a varázsüstbe: gondolkodásmódot, tanult bölcsességeket és álokosságokat, minden eddigi félreértést – és a mély beszélgetéseket is. Minden megérzést, intuitív információt, szellemi varázslatot.

Beledobálta, alágyújtott, és néhány titkos összetevőt is szórt hozzá, hogy biztosan elég kraftos legyen. És mikor már forrón lobogott mindez az átalakító tűzben, elmormolt néhány varázsigét, kimondta az igazat – és elkészült a főzet.
Most pedig üvegbe tölti, ledugaszolja, és elhozza nekünk a jelenbe, hogy itt és most felhasználva átvarázsoljon, s megújítsa egész szellemi életünk. Megújítsa mindazt, amit a kapcsolatokról eddig gondoltunk. Ez az a varázsital, melyet a Holló majd csütörtök este csőrébe vesz, hogy, mint az átszűrt bölcsesség elixírjét, átmentse a jövendőbe. Ez már mindig velünk lehet egy apró fiolában, s ha úgy érezzük, elvesztünk, csak kortyolnunk kell belőle – hogy emlékeztessen mindarra, amit eddig megtanultunk. Most már új jövő felé indulunk.

KEDDEN kora hajnalban egzakt a Mars s a Jupiter trigonja: lásd, mint fenn. Őrült jó napok ezek!
Dél körül egzakt a Merkúr Vindemiatrix-szal való együttállása, tehát ugyanebben az energiában tobzódunk. Közben azért figyelembe vehetjük, hogy több bolygófényszög is látszik. Így vénuszi témákban (szerelem, szexualitás, nőiség, anima, bőség, biztonság, kreativitás, anyagiak) megértés jöhet. Érezhetjük, hogy ideje van most dolgainkat tisztázni, határainkat meglépni. Lelkünk mélyéből beszélhetünk, mélyen ráérzünk önmagunkra. Itt az ideje gyakorlatban működtetni az eddig tanultakat.

SZERDA reggel 07:31-kor a Hold az Androméda alatt halad el, az önként vállalt áldozat fontosságát hangsúlyozva. Nagyon megfelelő időpont ez a szándéknyilvánításra: hajlandó vagyok céljaimért tenni, mi több, örömmel repülök megvalósításuk felé, minden akadályon által!
És ekkor végiggondolhatjuk még, hogy este mit teszünk.
A mai nap sztárja ugyanis a Telihold, mely délután öt óra tájban egzakt. A Nap ekkor – még mindig együttállásban a Marssal – a Mérleg zodiákusában, az Angyal csillagai alatt tartózkodik. A Hold vele szemben a Kos cikkelyében éppen eléri az Al Rischa csillagot, mely a Halak csillagkép két halacskáját összekötő fonalakon a „masni”.
Ismét: óriási energia, cselekvő erő, sorsunk urává emelkedés, elsősorban párkapcsolatunkban, kapcsolatainkban, illetve a külvilággal való viszonyunkban. Komoly angyali támogatással, csak legyen fülünk meghallani a sugallatokat.
Másrészt: lelkünk igazsága ragyog fel, és most megélhetjük az IGAZI EGYSÉGET! Új sorskör indul!
MOST az összegzésnek, a számvetésnek van ideje. Kell-e még visszatérnünk valamihez, valakihez a múltunkban? Kell-e még elrendeznünk valamit? Ha igen, akkor ennek MOST van itt az ideje!
És ekkor, ebből, ezekben a napokban megszületik az új szövetség, köztem és a társam, köztem és a társaim, köztem és a külvilág között.
A kettősségből egység lesz.
Múlt és jövő e pillanatban összeér.
Én úgy érzem, most nagyon ritka időkapu nyílik. Egy életben viszonylag kevés ilyen van. Ha te is így érzed, ne húzd az időt: cselekedj – mert ki tudja, lesz-e még rá alkalom.
Ha az átütő erő, az új kezdet a fontos, lehetőleg este tíz elöttre időzítsd a nagy dolgokat. Eddig a Kos kitörő energiája érvényesül. Ekkor a Hold a Bikába lép, stabilizálva a helyzetet. Földeltebb, nyugodtabb napok következnek. Az élet örömeinek élvezetét éljük. Ilyen minőségben is jó elindítani az újat – a kettő össze is adódhat ma este. Ez az időzítés apró mágiája 🙂

CSÜTÖRTÖKÖN még a Telihold energiái áramlanak bennünk s körülöttünk. Estére a Mars eléri a Spicát, eddigi teremtéseink aratásának csillagát, angyali dimenziókaput. Ráláthatunk, mi az, amit erőinket használva teremtettünk az elmúlt évben, s tovább erősödhetünk égi segítőinkkel való kapcsolatunkban.

PÉNTEKEN a Hold már csökkenő energetikát mutat. Feleslegek kivezetése, levágása, méregtelenítés, szükségtelen dolgoktól való szabadulás aktuális minden szinten mostantól két hétig.
Kora reggel a Mars negyedfénnyel kapcsolódik a Plútóhoz. Vagyis ismét csak ahhoz kapunk meg minden erőt és lehetőséget, hogy – elsősorban kapcsolatainkban – sorsot fordítsunk, a gyakorlatban működtetve az eddig tanultakat, felvállaljuk sorsfeladatunkat, célba vegyük a legmagasabb, isteni minőségeket – és SZÁRNYALJUNK!
Mert most ennek van itt az ideje.
És elmondanám azért, hogy bár mindenkire érvényes energetikáról beszélünk, itt nagyon hangsúlyos a FÉRFIERŐ tiszta működtetése és mágiája! A harcos ereje, méghozzá a felemelkedett harcos tiszta Tejút-ereje ez!

ITT AZ IDŐ!

SZOMBATON kora reggel a Nap a Skorpióba lép, miközben továbbra is az Angyal csillagai alatt halad. Mostantól befelé megyünk, a felszín alatti működéseket kutatjuk. Ahogyan lassan fordul az évkerék, az elmúlás élménye egyre közelebb kerül, formát ölt. Misztikus időszak kezdődik, utazás az Alvilágba. Titkok megértése, szellemi segítőink megtalálása, mély transzformáció zajlik. Szenvedélyes napok jönnek.
Délelőtt termékeny órákat élünk, a Hold a Plejádok alatt halad el. Tíz óra körül az Ikrekbe lép – kedvünk lehet kapcsolódni, jönni-menni, csacsogni. Tanulásra, mindenféle intellektuális örömre is nyitottak vagyunk ilyenkor.

VASÁRNAP kora délután a Vénusz eléri a Sabik csillagot, mely a Kígyótartó ölén ragyog. Nagyon különleges nap a mai, méghozzá szerelmi-szexuális értelemben. Szépséges, gyönyörködtető, szívtől-szívig érő, közös gyógyító teret teremtő szerelmi „mágiára” a legjobb nap az évben. (Ráadásul Vénusz most szinte minden bolygóhoz kapcsolódik valamilyen fényszöggel, s ez tovább erősíti az üzenetet.) Ha teheted, töltsd a mai napot szíved igaz szerelmével, s lassú, ráérős, érzéki élvezetekkel. De olyanokkal ám, ahol magad is adsz. Mondom: a szíved, lelked legközepéből. Mert az ma átvarázsol, éppé tesz, meggyógyít, tiszta teret teremt. Ne félj az intenzív érzésektől, a mély megélésektől, az őszinteségtől, a meztelenségtől.
És tudod, mit? Ha nincsen társad, akkor is szenteld ezt a napot ragyogó nőiséged, vagy, ha férfi vagy, a benned élő női lélekrész, nőkről alkotott kép gyógyításának. Mert csodákat tehetsz. Szeresd át magadat egészen.

Áldott, igaz, szerelmes, angyali napokat kívánok minden kedves olvasómnak:

Csillag Enikő, spirituális konzulens

A szerző weboldala: https://magikusno.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

Photo by pixabay.com