Sűrű energiák mozognak a héten, lesz mit megélni, lesz helye a fejlődésnek. Nagy terhektől is megszabadulhatunk, lelki megújulás zajlik. Az e heti Csillagmandala nem lett éppen rövid, de remélem, mindannyiótoknak segítségére lesz!

A hét folyamán Napunk tovább vándorol a Vízöntő zodiákusában, így továbbra is ideje van az újításnak, modernizálásnak, mulatságoknak és a közösségért használt kreativitásnak. Csillagképileg a hét egészét a Bak alatt tölti, hangsúlyozva a felvállalás és értékőrzés üzeneteit. Szerdán érkezik a Vízöntő múltba ömlő vizének hullámaihoz, így innentől hangsúlyos a múlt megtisztítása minden szinten. Pénteken pedig a Delfin csillagai alá is odaér, így kifejezetten friss, játékos, szeretetteli energiát működtethetünk életünk uralásáért.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold növekvőben van, így a felépítés idejét éljük, a tápanyagok beépülése hatékonyabb. Éppen ezért érdemes odafigyelni arra is, miből nem szeretnénk túl sokat bevinni az életünkbe, a szervezetünkbe!
A hetet a Bikában kezdi, de már hétfő délelőtt az Ikrekbe lép – így az anyagiakkal való foglalkozás idejét társaságibb napok váltják. Jövés-menés, csacsorászás, az információáramlás felgyorsulása lehet jellemző, ezzel együtt pedig tudásunkat is szívesen bővítjük, kifejezetten kedvünk szottyanhat tanulni, de tanítani is.
Szerdán este a Rák jelébe érkezik a Hold. Otthonnal, családdal, múlttal kapcsolatos dolgaink kerülnek előtérbe, érzelmes, romantikus hangulat dominál.
Szombat délelőtt innen lép át az Oroszlánba, így a hétvégén már életünk uralása, s a nagyvonalú szeretet működtetése kerül előtérbe (meg persze a frizuránk… 🙂 ). Vasárnap itt teljesedik ki a telihold, s méghozzá igazán izgalmas körülmények között, tekintettel Nap és Hold Uránusszal alkotott kvadrátjára – de erről majd alant.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban a Vénusz a Sadalmelik csillag alá ér. Szerelemmel, biztonsággal, harmóniával, anyagiakkal kapcsolatban aktuális a felszabadulás, már álmaink is erről szólhatnak. Ugyanakkor a Sadalmelik a hagyomány szerint a király szerencse csillaga, vagyis mindazoké, akik életük uralásáért, emeléséért már megtették a tőlük telhetőt, s ennek köszönhetően tudnak mit kezdeni a feltáruló lehetőségekkel.*
Kicsivel később, szintén hajnalban a Nap trigont ad a Marsnak. Nagyszerű emelő erő ez, melyet életünk uralására használhatunk, az önmeghaladás által. Erre kapunk most ösztönzést (már álmainkban is). Kapcsolataink, kommunikációnk, tudásunk tisztítása, frissítése időszerű. Az igaz értékek felvállalása mellett fektessünk hangsúlyt a személyes növekedésre az anyagi világban is!
Még mindig a kora hajnali órákban Merkúr-Uránusz trigon jön létre.

A magas rendű szellemiséget működtetni az anyagban, annak segítségével elérni a felszabadító megértést, s ennek nyomán alakítani át a biztonsággal, harmóniával, anyaggal kapcsolatos elképzeléseket – erre kapunk hívást.

Délelőtt a Hold az Ikrekbe érkezik.
Ugyancsak ma délelőtt a Merkúr elhagyja a Kígyó Farkának csillagterét – lezárul egy folyamat, mely 2022 novembere óta tartott, s amelynek során ösztönerőinkről, gyógyító erőnkről jutottunk beavató tudáshoz.
Dél körül aztán a Vénusz eléri a világ egyik tartóoszlopát jelképező Fomalhaut csillag terét, a Déli Hal csillagképben. Egység, bőség, mély érzelmek – e kulcsszavak mentén telik a nap. Érdemes mindezt hagyni átáramolni önmagunkon, hogy életünket termékennyé és örömtelivé tegyük! Akár forduljunk a Nap felé, s csak hagyjuk, hogy lehunyt szemünket elérjék arany sugarai – átérezve a mély szeretetet, békességet, biztonságot, hálát.
Ma délután a Szaturnusz elhagyja a Csikó csillagterét.
Vacsoraidőben pedig a Merkúr ér az istenek útja, a Tejút egyik tartóoszlopa, a Vega csillag alá. Ez az elbájolás és gyönyörködtetés csillaga, így érdemes most erre hangolódni – akár meditációban, akár művészetekkel, vagy éppen beszélgetéseinkben.

KEDDEN kora hajnalban újabb világoszlopot, az Aldebarant érinti a Mars bolygó a Bika alatt elhaladtában. Ismét az önmeghaladás, a szellemi növekedés ideje van. Ugyanakkor már azt is láthatjuk, merre visz az utunk, ha a nemes küzdelmet választjuk önmagunkkal!
Még virradat előtt a Merkúr az Alya csillag alá ér. E csillag a Kígyó farkának legvégén található, mely a Tejút hasadékába hatol. A tudatalatti erők felemelésével, a szellem erejével végrehajtott fénynemzés aktusát jeleníti meg. Ez pedig valódi szárnyaláshoz vezet (a Merkúr mától a Sas alatt halad).
Délután a Vénusz a Hattyú csillagkép legfényesebb csillaga, a Deneb alatt halad el. Tisztaság a szerelemben, a szépségben, a művészetekben. Harmóniateremtés, a megtisztuló lélek biztonsága, felszárnyalása ez.

SZERDÁN még az éjjel a Merkúr eléri a Nyilas térdét jelölő Rukbat csillagot. Egyrészt beavató tudást hozhatnak az álmok a Tejútról, másrészt megérthetjük, mik az alapok, melyekre támaszkodva célba tudjuk venni a legmagasabb minőségeket. Alázat (de nem megalázkodás) és rugalmasság fontossága is megjelenik.
Kora délután a Merkúr a Sas csillagai alatt halad (Al Thalimaim kettős csillag). Továbbra is érvényesek a szellemi szárnyalás és éberség üzenetei.
Este a Vénusz a Sadalbachia csillag alá ér. Ma érezzük, minek jött el az ideje a szerelem, a biztonság, a harmónia, művészetek és anyagiak területén. Mindezen témákban tisztázhatunk most fontos dolgokat, s ezáltal létrejön a felszabadulás. A Sadalbachia ugyanakkor a „rejtett dolgok szerencse csillaga”*. Ez számomra azt üzeni, ideje, hogy napvilágra kerüljön az igazság, mely most elhozhatja ajándékait.
Ma este a Hold a Rák zodiákusba lép át.
A Nap ma eléri a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagait, így mostantól hangsúlyos a múlt cselekvő megtisztítása sorsunk uralásának érdekében.

CSÜTÖRTÖKÖN déltájban a Merkúr a Sas farkán látható Deneb el Okab kettős csillagot éri el, még mindig a szellemi emelkedés üzenetei hangsúlyosak (nagyon nagyot mehetünk most, érdemes kihasználni a lehetőséget tanulással, szellemi gyakorlatokkal, kommunikációval, figyelemmel).
A mai naptól a Vénusz a Vízöntő vizének jövőbe ömlő hullámai alá ér, így mostantól szerelmi életünkben, kapcsolatainkban, alkotásban, anyagiakban már a jövőnek teremtünk tiszta teret.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEK A mai napra a Szaturnusz elhagyja a Bak csillagterét. 2018 decemberétől 2020. március végéig a Bak zodiákusában vándorolt, majd 2021 januárjában elérte a Bak csillagképet.

Először a hétköznapi életben találkozhattunk kihívásokkal, vizsgahelyzetekkel, melyek arra késztettek, hogy eddigi, önmagunkról alkotott elképzeléseinket hátrahagyva a koncentráció, a lépésről lépésre haladás és a szorgalmas munka még ismeretlen magasságait tapasztaljuk meg.

E folyamat során eljuthattunk oda, hogy napjaink egyre nagyobb részét megszentelt idő töltse ki (vagyis, hogy minden percünkben jelen legyen a szentség). Ezt követte a felszárnyalás, a rálátás időszaka (2020. márciustól, s még most is tart), mióta a Szaturnusz a Sas csillagai alatt jár. S közben hangsúlyosan a szellemi önmeghaladás ideje érkezett el, amikor eddigi tapasztalatainkkal bőröndünkben elhagytuk végre a fölöslegeket, s csak azt hoztuk magunkkal a jelenbe, ami igaz, és szeretetből fakad. Az elmúlt időszakban erőteljesen jelen lévő vizsgahelyzetek kikönnyülhettek, miközben az öreg tanítómester elhagyta a Csikó és a Delfin csillagait, a múlt megtisztítása pedig még most is zajlik, egészen március végéig.
Reggel a Vénusz eléri a Seat csillagot, a Vízöntő jövőbe ömlő vizének hullámain.

A mai napon kiemelten a jövőnek készítünk tiszta teret vénuszi témákban.

A csütörtöki napnál leírt merkúri tendencia folytatódik ma az esti órákban is.
A Nap eléri a Delfin csillagterét, így most friss, gyermeki, játékos, szeretetteli módon emelkedhetünk sorsunk uraivá, élve az örömöket, a könnyedséget. Érzelmi megújulás zajlik.

SZOMBATON kora hajnalban a Nap kvadrátot ad az Uránusznak.

Sorsunk megtisztítása zajlik a Vízöntő zodiákusban, méghozzá a felvállalás és a fent említett érzelmi megújulás által. Ez ösztönöz most arra, hogy mindezt a gyakorlatban működtetve erőteljes és szemléletformáló, gyors változtatásokat hajtsunk végre az anyagban is.

Késő este a Hold az Oroszlán állatövi jegyébe lép át.

VASÁRNAP hajnalban a Vénusz és a Mars racionalizáló fényszöget alkot egymással. A szerelem, a szenvedély, az egységben létezés transzcendens vágya, a biztonság teremtés igénye késztet most önmeghaladásra a gyakorlatban is. Ezen a napon látjuk, érezzük, mi felé visz az utunk, ha hajlandóak vagyunk megtenni a kellő lépéseket, meghozni a felemelkedés áldozatait. Elsősorban kapcsolataink érintettek, a tisztább, fényesebb jövőnek készítünk már teret.

Telihold az érzelmi megújulásért és sorunk uralásáért

Vasárnap este, fél nyolc tájban kiteljesedik a telihold az Oroszlán zodiákusában. Itt az ideje minden tekintetben életünk urává emelkedni! Elérkezett az ideje a karmikus és lelki terhek letételének, elérkezett az idő, hogy mindent kitisztítsunk életünkből és lelkünkből, ami nem igaz.

Itt az ideje a szeretetteljes elengedésnek is: mindazt, amit eddig növeltünk, neveltünk, de már nem tudjuk, vagy akarjuk tovább gyarapítani, most útjára bocsáthatjuk, áldással szívünkben.

Csak a valódit, csak a szentséget tartjuk meg. Nagy erejű lelki megújulás zajlik, s ez egész életünkre, önirányításunkra hatással van. Képessé tesz rá, hogy az élet örömeit éljük, hogy elégedetten és nagyvonalúan létezzünk. Mindez erőteljes és gyors változtatásokra sarkall az anyag világában is (pénzügyektől a szerelemig, mindenféle témában).

Itt az ideje, hogy megtanuljuk valóban elfogadni, igazán szeretni önmagunkat, s ez által társainkat is. Megértjük, miben kell még fejlődnünk.

Most van ideje annak is, hogy megvizsgáljuk a múltat, őseink életét, hibáikat és jó döntéseiket – és okuljunk életükből, történeteikből. Itt az idő segítségül hívni a múlt bölcsességét.

Megélésekben gazdag hetünk lesz – kívánom, hogy érezzük a fejlődés örömét!

*Balogh Eszter asztrológus rövid, de velős cikke erről itt olvasható.

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

banner

Photo by: pixabay.com