Napunk kedd délutánig a Nyilas jegyében halad, így a hét legelején még az élet magasabb rendezőelveiről tanulunk. Kedden délután lép át a Bak zodiákusba, s ezzel bekövetkezik a Téli Napforduló. Ennek Csillagmandalája a következő negyedév energetikáját is meghatározza, így e különleges napról külön bejegyzésben írok.

A Bak jelébe érkezés elhozza a szentség megélésének idejét. Megszentelni az időt, minden pillanatát, megérkezni a sorsfeladatba, felvállalni azt, s lépésről lépésre elindulni az úton. Tenni érte minden nap. Erről szól a következő időszak.
Mindeközben folytatódik a beavatások sora, amíg a Nap a Kígyótartó csillagai, majd szerdától a Kígyó Farka alatt halad. Innentől első sorban ösztönerőink tudatos működtetését, kézben tartását tanuljuk. A Nyilas alá csütörtökön érkezik meg, s itt már az ösztönerők megismerése, megzabolázása után a Tejút szent tudásának magunkhoz vétele lesz hangsúlyos.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van: bármely természetű fölöslegektől most hatékonyabban szabadulhatunk. Kedden késő estig a Rákban halad. Otthonunk szépítése, önazonosságunk kidolgozása, a múlt titkainak kutatása, családi kérdések időszerűek. Este aztán az Oroszlánba lép, s innentől a nagyvonalúság és a szeretet gyakorlása elsődleges. Vizsgáljuk meg, hogyan emelkedhetünk sorsunk urává? Szeretjük-e önmagunkat eléggé?
Péntek délelőtt a Szűz zodiákusba érkezik. Rendrakás, selejtezés, precizitást igénylő munkák és nemes szolgálat ideje van. Ha takarékoskodni szeretnénk, ez az időszak alkalmas átgondolni, hogyan valósítsuk meg? Szintén jó most napirendet, listákat írni.
Vasárnap késő délután a Mérlegbe lép a Hold. Szenteljünk időt a művészeteknek, a szépségnek, a harmóniának. Tegyünk valamit kapcsolatainkért.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban a Nap szextilt ad a Jupiternek. Tapasztalásaink most bölcsességgé érhetnek.

KEDDEN délután a Nap a Bak zodiákusba érkezik, s ezzel bekövetkezik a Téli Napforduló. Mostantól növekszik a fény – de még mindig meg kell tudnunk őrizni, meg kell tudnunk tartani, hogy megerősödhessék. A következő negyedévben az Egység megteremtése felé tartunk, s nagyon fontos szerep jut majd intuíciónknak, mert első sorban ez lesz az iránytűnk. Bizony. A fordulatról bővebben ITT írok. Késő este a Hold az Oroszlánba lép.

CSÜTÖRTÖKÖN hajnalban a Nap eléri a Nyilas legfényesebb csillagát, az Al Nasit. Ez a nyíl hegye, mely egyenesen a Tejút szívébe, a teremtő középpontba mutat. Ma nyilvánvalóvá válik számunkra (és érdemes is tudatosítani magunkban), milyen égi minőségek szerint élünk, mit akarunk itt a földön megvalósítani a felénk áramló szakrális bölcsességből. Most ennek mentén cselekedhetünk!
Délután a Merkúr a Tejút egyik tartóoszlopa, a Vega csillag alatt halad el. Arról kaphatunk üzenetet, milyen varázserőnk van – hogyan, mivel tudjuk szó szerint elkápráztatni, elbájolni társainkat. Most e tehetségünkkel haladhatunk tovább. Sőt, ma akár a Tudás Kapuja is feltárulhat előttünk, ha figyelmesek vagyunk a jelekre, sugallatokra, üzenetekre. Késő este már ösztönerőinkre látunk rá jobban.

PÉNTEK reggel a Jupiter az Uránusznak ad kvintilt. Ha a lélek igazságát követjük, most varázsolhatunk az anyagban is. Érdemes ma beengedni az ihletett művészetet a napunkba.
Szinte ugyanekkor pontosodik be a Szaturnusz Uránuszhoz kapcsolódó teremtő fényszöge. A sorsfeladat felvállalása által beinduló karmatisztítás akár hirtelen változásokat is hozhat. Mindenképpen nagy, felszabadító megértések születhetnek, főként biztonsággal és anyagiakkal kapcsolatban. Időkapu nyílik a változásra.
Délelőtt a Hold a Szűzbe ér.
A Merkúr mától a Sas alatt halad. A látomáskeresés és szellemi szárnyalás idejét éljük. Kora délután a Rukbat csillag alá érkezik, továbbra is hangsúlyos az égi tudás magunkhoz vétele.

SZOMBATON válik pontossá a Vénusz és a Plútó együttállása. Erről szintén írok a Téli Napforduló Csillagmandalájában. Most csak annyit: az isteni minőségek felvállalása hozza el a fordulatot valódi vágyaink, szenvedélyünk, illetve a szerelem terén. És anyagiakban is akár.

VASÁRNAP délután a Hold a Mérlegbe ér.

Áldott hetet kívánok:

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

banner

Photo by pixabay.com