A Nap a Tejúton lépdel, a Skorpió és a Kígyótartó csillagai alatt, a Nyilas zodiákusban. Továbbra is transzformatív folyamat zajlik bennünk, melynek célja erőink kézben tartása. Ezek az erők egyrészről a tudatalattiban, másrészről a tudatban vannak jelen, s felszabadításuk, majd szándékainknak megfelelő használatuk létfontosságú – méghozzá a szeretet törvényét tartva szem előtt. Milyen törvények mozgatják a világot? Milyen magasabb rendezőelvek szerint fejlődik az élet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek most középpontba, miközben alkalmunk van kitűzni új, magas rendű célokat.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekszik, így a tápanyagok beépülésének, a dolgok felépítésének, a gyarapodásnak van ideje. Benne járunk már az Adventben, érdemes odafigyelni az olyan egészen profán dolgokra is, mint hogy ne együnk már most marékszámra mézeskalácsot, de jusson elegendő vitamin a szervezetünkbe. Lelki épülésünket szolgálja többek közt az ima, a szent szövegek olvasása, a kontempláció gyakorlatai. A hét amúgy is a Bakban kezdődik, az idő megszentelésének másfél napját hozva el. Szépségtipp: körömápolás ideje van.

Kedden délben lép a Hold a Vízöntő zodiákusba. Itt az ideje, hogy elmenjünk fürdőbe, vagy változtassunk, frissítsük dolgainkat, újdonságokat próbáljunk ki! Ha szaunázunk, mindenképp használjunk természetes bőrtáplálókat, mint például a méz. Kreativitásunkat a közösség érdekében kamatoztathatjuk, jöhet a jótékonykodás is!

Csütörtök délután a Halakba érkezik a Hold. Jól jöhet most egy talpmasszázs, gyógynövényes lábfürdő. Ideje van az illóolajok használatának. Érdemes az álmokkal is foglalkozni. Ha úgy érezzük, káros szenvedélyeink, függőségeink csábítgatnak, inkább nézzünk szembe a lelkünk mélyén szunnyadó valódi vágyakkal! Így nem lesz szükség pótszerekre. (Jó, ez általában nem egy nap alatt megy, de ilyenkor kiemelten tehetünk érte.)

Szombaton elérkezik az első negyed ideje; késő este a Hold a Kosba lép – lendülettel, belső tűzzel és szenvedéllyel hatva át a teret. Tartsuk szem előtt, hogy hittel és akarattal bármit elérhetünk! (Zentai Anna) Új utakra indulás ideje van.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban ismét aktiválódik a Nap, a Merkúr és a Jupiter varázspálcája, így ezen a napon kiemelten javaslom az érzékszervi élvezetek, a magas művészet mágiájának gyakorlását, mert ez nyithat kaput a titokzatos, transzcendens működések megérzésére, tapasztalására.

Egész héten érdemes méhbemerülést, méh meditációt, ashwini mudrát, illetve a gyökércsakra gyakorlatait végezni.

Ennek kiemelt ideje van ma kora reggel, s pénteken kora hajnalban. Én a gyógyító szerelmes együttléteknek is adnék egy esélyt (mi bajunk lehet…?!).
Dél körül szerelemmel, bizalommal, biztonsággal kapcsolatos megértések születhetnek bennünk, különösen, ha hajlandóak vagyunk az önmeghaladásra – s ez akár fordulatot is hozhat.

SZERDÁN a bölcs cselekvés ideje jön el. Erőinket, akaratunkat hitünk szolgálatába állíthatjuk. Most megvalósítható a kitörés a zárt rendszerből, de ehhez mindenképp szükséges az ösztönerők felemelése – különben e törekvés csak dühödt kapálódzás marad.

CSÜTÖRTÖKÖN gyógyítás, gyógyulás kiemelt ideje van, első sorban szellemi téren. Ugyanakkor most meditációban, vagy egyéb csatornákon fontos üzeneteket kaphatunk arról, mit tegyünk gyógyulásunk érdekében.
Ma (és szombaton) ismét ideje lecsapni minden szellemi önkorlátozásra. Arra ügyeljünk, hogy szavainkkal, kommunikációnkkal ne sebezzünk másokat (különben sincsenek mások).
Újra leckét vehetünk önmeghaladásból, a komfortzóna elhagyása ma emel: ehhez a művészetek, az érzékek erejét is használhatjuk.

SZOMBATON kiteljesedik Vénusz és Plútó együttállása a Bakban. Óriási fordulatot hozhat most a felvállalás. Beleállni a sorsfeladatba, felvállalni a szerelemből fakadó igaz minőségeket a szárnyalás lehetőségét hozza el.

VASÁRNAP kora reggel egzakt Nap és Neptunusz teremtő fényszöge. Cselekvés ideje van, magas rendű célok mentén, erőinket kézben tartva. Ismét csak megjelenik a gyógyítás-gyógyulás lehetősége, méghozzá a lélek legmélyével kapcsolatban is. Megmutatkozhat, mennyire fontos az egón való túljutás, az egység felé tartás. Múltunkból áramolhatnak vissza azok a tehetségek, melyekkel jelen feladataink megoldhatóvá válnak (ez most jó sokáig alapélmény, amíg a Neptunusz a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagterében halad). Lelkünk mélyéről teremtünk, s ehhez most a tudatosság fénye társul. Ami megvalósul, azt mi tesszük lehetővé. Életünk uraivá a mélységeket megjárva, az Egységet megtapasztalva emelkedhetünk.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Aktuális energiák, még több írás a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by pixabay.com