Napunk már a Nyilasban vándorol, a Skorpió és a Kígyótartó csillagai alatt. Ez az elmélyülésnek, a magas tudás megszerzésének ideje az évkörön, amikor a létezés titkait, az élet dinamikáját, a mögöttes működtetőket kutatjuk, saját tárnáinkban vándorolva.

A mélységek mágikus, kavargó erejét tanuljuk most kézben tartani. E lázas, szomjas titokkutatásból születik meg a legmélyebb szeretet, az igaz szerelem is.
A Merkúr és a Vénusz egész héten a Tejúton vándorol, így most érezhetjük az igazi, égi szerelem erejét, miközben valódi beavató tudás áramlik hozzánk mind megértésünkön, mind érzékelésünkön keresztül.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold növekvőben van. A felépítés, gyarapítás, növekedés idejét éljük. Hétfőn és kedden a Vízöntőben vándorol, ezek a karmaletétel, a tisztító, tisztázó cselekedetek napjai. Jó most kipróbálni valami újat, tenni a közösségért. Szerdán első negyed napja van, kora hajnalban a Halakba lép a Hold. Érzelmes, romantikus, művészi hangulatban úszunk tova. Ha tehetjük, menjünk talpmasszázsra, olajozzuk lábszárainkat, lábfejünket, vagy fürdőzzünk egy jólesőt. Az illatok is kiemelten jó hatással vannak ránk ilyenkor. Pénteken kora reggel a Kosba érkezik a Hold, így ma kifejezetten energikusak lehetünk, új dolgok elindításának napja van. Határozottságunk előny, ne engedjük, hogy agresszióvá fajuljon. Vasárnap ebédidőben a Bikába lép, így kifejezetten nagy ötlet mára egy finomságokkal teli asztal, és egy kis délutáni pihenés.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Mars és a Szaturnusz trigonja pontosodik be. Arra inspirál ez a fényszög, hogy kapcsolatainkban észrevegyük, hogyan tükrözzük egymást társunkkal, megismerjük az ő nézőpontját is, és túllépjünk egós késztetéseinken. Nem vállvonogatós továbbállás ez, hanem folyton ismételt, sehová sem vezető ördögi köreink, játszmáink, hitrendszereink megdolgozása, az azokból való aktív, szándékolt kiemelkedés, méghozzá az örök értékek mentén. Fókuszálva arra, mi a fontos számunkra valójában. Ez hozza el a valódi karmaletétel lehetőségét.

A karmaletétel pedig nem más, mint maga a megkönnyebbülés, a fölösleges súlyok lerakása, a kötelek elvágása, s ezáltal sokkal nagyobb mozgásszabadság elérése az életünkben, annak alakításában.

KEDDEN a Merkúr eléri a Sabik csillagot. Erőink kézben tartásáról, gyógyító erőnkről kapunk ma beavatást, beszélgetéseink is gyógyító erővel bírnak. (Az ügyben már ma is bőven érintett a szerelem és harmónia is.)

SZERDÁN első negyed napja van, a Hold a Halakba lép.
Kora hajnalban a Nap és a Szaturnusz kvintilje pontosodik be, így ma éjszaka kapuk nyílnak, érzékelésünk fokozódik. Érdemes figyelni, mit üzennek az álmok.
Kora reggel a Merkúr alkot szextilt a Szaturnusszal, ami most a megértést segíti.
Este a Vénusz is eléri a Sabikot, most tehát kiemelten vénuszi témákban gyógyulhatunk és gyógyíthatunk: szépség, testi szerelem, érintés, harmónia, biztonság a kulcsszavak.

CSÜTÖRTÖKÖN a Merkúrral együtt álló Vénusz pontosan szembe kerül a Marssal. Ez egyrészt kifejezetten párkapcsolatok és szexualitás terén hozhat izgalmas szituációkat, teremtő feszültséggel teli helyzeteket, ahol a felek valódi kiegészülésre törekszenek – ez nem feltétlenül akadálymentes, de nagyon inspiráló, fejlődésre hívó helyzet. Kiemelten fontos most megbeszélni dolgainkat, de még ennél is nagyobb lehetőségek rejlenek azokban a gyakorlatokban, amelyek egymás érzékelését segítik! Ez az energia személyes szinten is arra hív, hogy saját életünkben találjunk egyensúlyt. Itt az ideje teremtő erőinket arra fordítani, ami örömmel tölt el, mind szellemi, mind anyagi, testi szinten, ami a harmónia állapotába emel. Ez még nem feltétlenül a megoldás ideje, de az igény megjelenéséé, a (szellemi) mozdulásé, a rálátásé.

A megoldást jelenleg a Szaturnusz szállítja, mely a Marshoz és a Vénusz-Merkúrhoz is kapcsolódik: koncentrálj a fontos dolgokra, munkálkodj a valódi értékek mentén, várd ki mindennek az idejét, és tisztíts, tisztíts, tisztíts.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN ismét érdemes figyelni éjszakai álmainkat, ugyanis kora hajnalban a Merkúr Neptunusszal alkotott kvadrátja teljesedik ki. A tudattalan mélységeiből felmerülő képek, de akár magas, angyali üzenetek is érkezhetnek, amelyek reggel majd megérnek egy álomfejtést.
A nap folyamán egyébként is érdemes lesz a szívünknek kedves dolgokról tanulni, olvasni, társainkkal lelkünk mélyének titkairól, vágyairól beszélgetni.
Igen, felmerülhet az igaz szerelem, mint téma. A lélek mélyéről fakadó, magas rendű, mindent átható, harmóniát teremtő szerelem akár párkapcsolati szinten, akár, mint életünket átszövő alap érzület tud ma megmutatkozni, illetve ezzel kapcsolatban juthatunk fontos megértésre. Rálátunk, mit kell tennünk ahhoz, hogy beteljesülhessen, amire vágyunk, ráérzünk saját korlátainkra, melyeket ideje lesz meghaladni már.
A Merkúr és a Rasalhague együtt lélegzéséből ma mély beavató tudás jár át, ösztöneinkre, de igaz vágyainkra, szellemi hívásunkra is tudatosodunk. Nagyon fontos, erőteljes nap ez a mai. Miközben a Hold is a Kosba érkezik, ezzel támogatva a falak lebontását, a Nap ma reggel eléri az Antarest.
Az Antares a Skorpió szíve, a legmélyebb szeretet, az IGAZ SZERELEM csillaga, vörösen dobbanó beavatás, amelynek üzenete, energiája nélkül élni sem nem lehet, sem nem érdemes.

[Szigorúan saját megélés alapján született sorok következnek. Nem kell elhinni egy betűt se. ]

Ha nincs jelen ez a végtelen, szépséges, egyszerre mély és magas, minden irányt, minden időt, minden dimenziót, a széttöredezettségen túli létezést átjáró szerelem, akkor semmi sincsen. Akinek hiányzik az életéből, az pontosan tudja, miről beszélek.
Az élethez szerelem kell. Szerelem nélkül nincs más, csak a halál.

És ezt a szerelmet gyakorlatban működtetni, újra és újra választani elsőre legalábbis kicsit… hm, hülyeségnek, félelmetesnek, hovatovább kényelmetlennek tűnhet. Nem feltétlenül logikus, vagy könnyű választásnak. Mennyi sérülés, mennyi trauma, mennyi félelem, mennyi fájdalom, mennyi veszteség kapcsolódik a kollektív emlékezetben a szerelemhez, nem? Mennyi csalódás, újrakezdés, elbukás, hamis remény, kiégés, értetlenség, hazugság és bánat.

Csakhogy ezek mind NEM a szerelem ismérvei.

Ezek éppen hogy a SZERELEM ÁLLAPOTÁBÓL KIESETT LÉLEK ismérvei.

A mai nap pedig remek alkalom arra, hogy elköteleződj a szerelem, a sorsuralás e legszebb módja mellett. Ha magadat választod, a szív hívását követed, azzal az életet, az életerőt választod, ami ily módon most visszaáramolhat hozzád.

Pá-pá, motiválatlanság.

SZOMBAT – a Merkúr ma a Lesath és a Shaula csillagokat éri el, a Skorpió fullánkját. Most magunk is lecsaphatunk a lehúzó, bántó dolgokra, minőségekre életünkben, hogy megszabaduljunk tőlük.

VASÁRNAP a Vénusz és Merkúr együttállása a Celbalrai, a Sargas és ismét a Rasalhague csillagot éri el – továbbra is ösztöneink uralása, a tudatosodás, valamint a méltatlan minőségektől való kíméletlen megszabadulás ideje van.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com