A hét elején még a titokkutatás, a látható felszín alatti láthatatlan világ felé fordulás ideje van. A Nap kedden délelőtt átlép a Skorpióból a Nyilas zodiákusába – innentől a hétköznapok világában már a hit és a magas tudás felé fordulás lesz a meghatározó. Az igazságot, a világ rendezőelveit keressük.

Ha szemünket a zodiákus papírra rajzolt köréről az ég csillagaira emeljük, látható, hogy szerdáig még a jövőről alkotott elképzelések mérettetnek meg, onnantól pedig a teljes szellemi transzformáció ideje kezdődik, mikor a Nap a Skorpió csillagai alá ér. Ez az elmélyülés, a legmélyebb igazságok és a legmélyebb szeretet felé fordulás idejét hozza el az évkörön. Mindeközben továbbra is kiemelt fontosságú erőink kézben tartása és tudatos működtetése.

Heti Holdnaptár

A Hold a hét első felében csökkenőben van – a méreganyagoktól és fölöslegektől való szabadulás napjait éljük. A hetet a Mérlegben kezdi, így ekkor a harmónia teremtésen dolgozhatunk. Hétfőn este a Skorpióba lép, lelki stabilitásunkért tehetünk. Akupunktúrás kezelésekre alkalmas az idő. Szerdán késő este a Nyilasba érkezik, s a magasabb világokkal való kapcsolódásra hív. Éjfélkor Újholdat ünnepelhetünk, melyről az alábbiakban lesz még szó – ez az igazság újholdja lesz. Csütörtökön is ezen újholdas energiákban fürdőzhetünk, majd pénteken már a növekvő Hold jellemzői érvényesülnek. Innentől tehát a gyarapítás, a tápanyagok beépítése, a felépítés időszerű. Késő este a Bakba érkezik az égi vándor – ideje a komfortzóna meghaladásának, a céltudatos és kemény munkának – vagy legalább egy hétvégével is összeegyeztethető hegymászásnak, kirándulásnak. Vasárnap éjjel a Vízöntőbe ér a Hold, így a következő hét a megtisztulás és felszabadulás szellemében indul majd el, már éjszakai álmaink is erről üzennek.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Mars eléri a Capella csillagot, melyet a hagyomány a Tejút egyik oszlopaként tart számon. Ezen a napon sokat tehetünk az önmeghaladásért.

Ha bármilyen húzós helyzet adódik, érdemes arra gondolni, hogyan képviselhetnénk itt és most a Tejút magas, fényes, tiszta minőségét?

Már kora reggel bepontosodik a Nap Jupiterrel alkotott trigonja – lelkesítő, emelő erő ez, mely arra hív, hogy életünk uraivá váljunk, s hétköznapjainkban is működtessük hitünket és bölcsességünket, álljunk ki lelkünk mélyén született igazságunk mellett.
Késő délután a Hold a Skorpióba lép.

KEDDEN még éjszaka a Merkúr kvintilt ad a Szaturnusznak. Varázslatos álmaink lehetnek, melyek fontos üzenetet hoznak arról, minek van itt az ideje. Mi igaz, mi az, ami szeretetből fakad, s ami által most túlléphetünk korlátainkon. Kora hajnalban a Vénusz is kvintillel kapcsolódik a Szaturnuszhoz, s ugyancsak azt fedi fel számunkra, minek van itt az ideje a szerelemért, a szerelmes létezés megvalósításáért! Érdemes a nap folyamán is nyitott szemmel-szívvel járni, mert e fényszög megnyitja az érzékelést, s ezáltal fontos felismerésekhez vezethet.
Délelőtt a Nap elhagyja a Skorpió zodiákus cikkelyét, és megérkezik a Nyilasba. Innentől a bölcsességgé nemesedő tudás ideje jön el.

Mindaz, amit az évkörön tett vándorlásunk alkalmával sikerült elsajátítanunk, most belsővé válhat, kinccsé érhet, s közelebb vihet aktuális sorsfeladatunk megértéséhez.

SZERDÁN este a Merkúr a Skorpió csillagkép szívét, az Antarest éri el. A legmélyebb szeretet beavató tanításaiban lehet részünk. Engedjük most megnyílni szívünk és szellemünk, mert ami átjár, az önmagunkhoz visz közelebb. Ráadásul a Merkúr és a Vénusz szinte egyszerre érkezik meg az Antares alá, ami olyan mély szerelmet, szeretetet, olyan mély beavatást hozhat, amiről korábban csak álmodtunk, amit régóta, zsigerből vágytunk már.
Az esti órákban a Hold a Nyilasba lép, majd elérkezik az Újhold ideje – éjfél előtt csak pár perccel.

Az Igazság Újholdja

Az Újhold tehát szerda éjjel köszönt ránk, a Nyilas zodiákusában, a Skorpió és a Kígyó Feje csillagképek, a Yed Prior (az egyik, kígyót tartó kéz) és a Dschubba (a Skorpió homloka) csillagok alatt. Nap és Hold együttállása pedig ezúttal egy égi háromszög része, melyben a Bak, a Plútó és a Halakban araszoló Neptunusz-Jupiter együttállás kapcsolódik még össze.
Az Újhold mindig a túlhaladott minőségek halála, a térteremtés, az elengedés pillanata. Ebben az elengedésben pedig már benne van az új élet szellemi csírája. Teremtő erőnk és lelkünk, vágyaink egy ponttá sűrűsödnek. Egy pillanatra most sötét van és csend. Érdemes ezt ma éjjel valamilyen fajta meditációban is megélni.

Ebben a csendben megmutatkozik az igazság, méghozzá egy magasabb szinten. Beavató tudást kaphatunk az Igaz Szerelemről, a létezés nagy titkairól.

Az élet szerelme ez. A szenvedély, a szeretet, mely átjár minden sejtet, minden percet, amire mindannyian vágyakozunk. A teremtő életerőt hordozó, azzal összefonódó isteni energia, mely magasra repít! De ehhez uralnunk kell az erőt. Nagyon fontos lesz mindvégig tudatában lenni mindannak, ami történik!

Csendben vagyok.
Fellélegzem magam a Legfelsőbbhöz.
Látva látom a legnagyobb mélységeket.
Kézben tartom ösztönerőim.
Tudatos vagyok mindenről, ami itt és most körül vesz.
Ez az én varázsgömböm.

Nagyon mély megtapasztalásaink lehetnek. Múltból visszatérő varázserőt kaphatunk meg újra. És, hogy mégis mifélét? Bármit, amit valaha szenvedéllyel szerettünk, magas szinten működtettünk, majd a félelem miatt megpróbáltuk örökre eltemetni magunkban.

Érezni fogod, amint ezeket a sorokat olvasod. Mi az, ami annyira fájdalmasan és gyönyörtelien te voltál egykor? Mi az, ami úgy érezted, örökre hozzád tartozik, átjár, felemel, röptet? AMI A SZERELEM ÁLLAPOTÁBA EMEL? És mi az, amit tiltás, csalódás, szégyen, fájdalom, félelem, gyávaság miatt eltemettél, eltaszítottál magadtól?
Mert azzal a valamivel a táltos paripádat taszítottad el.

Nem baj. Rendben van. Félelmetes volt. Még fel kellett nőnöd hozzá. Még kellett az a sok év, az a sok tapasztalat, kellett, hogy felépüljön benned mindaz, ami most lehetővé teszi majd, hogy ÚJRA ÉLJ.
És most sok mindent meg fogsz érteni, és a megértés fordulatot hoz, és megnyitja előtted az Új Utat, amelyen lépésről lépésre és következetes munkával, de a legmagasabb szellemiséget szem előtt tartva emelkedhetsz egyre feljebb, egyre magasabbra, míg végül szárnyalsz már, és közben érzed a létezés, a mindenség határtalan, megrázó gyönyörét.

A hét második felének üzenetei

CSÜTÖRTÖKÖN nulla órakor a Jupiter megáll hátrálásában az égen, hogy ismét előre induljon lassan. (Természetesen ez csak úgy látszik, mintha, de ez most szempontunkból mindegy is.) Hátrálását július végén kezdte meg, a Kos zodiákusból. Most pedig elhozza üzeneteit az új, magasabb minőségek elindításáról, amelyhez a lélek legmélyével való kapcsolódáson s a visszatérő varázserőn át vezet az út. Ez kell ahhoz, hogy a tavaszponton, ahová egyébként december 20-án érkezik meg a Jupiter, majd az indulhasson el, aminek igazán értelme van. És itt már a gyakorlatban is elkezdődik majd a munka, a Bakba lépő Nappal alkotott kvadrát mentén, de erről majd később, ha eljön az ideje…

A Vénusz ma eléri az Antarest, a Skorpió szívét – a legmélyebb szerelem, szeretet és igazságok felé fordulás folytatódik tehát. Amint félelmeinket félre téve hagyjuk, hogy megnyíljon számunkra ez az energia, visszatér az életerő.

És ez nagyon fontos.
A Mars ma a Bellatrix csillagot éri el, a harcos amazon csillagát, Nimród vállánál. Ideje tehát felvállalnunk a bátor harcot a beavatás útján.
Továbbra is aktuális erőink kézben tartása.

PÉNTEKEN ismét a tisztánlátáson lesz a hangsúly, amint a Nap a Skorpió homloka alatt vándorol.
Ma már a növő Hold energiái érvényesülnek. Késő este a Hold a Bakba lép.

SZOMBATON és VASÁRNAP is a fenti üzenetek érvényesek – vasárnap éjjel a Hold a Vízöntőbe lép.

Áldott napokat nekünk:

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com