Napunk tovább halad a Bak jegyében, a Nyilas és a Sas csillagai alatt. Az égi tudás magunkhoz vétele után már annak kiárasztása hangsúlyos. A sorsfeladatok felvállalása, a lépésről lépésre haladás valósulhat most meg a hétköznapokban, miközben szellemünk szárnyal, s új távlatok nyílnak meg előttünk.

A Mars a Kígyótartó alatt halad – ebben az időszakban kiemelt ideje van a férfierő, az akarat gyógyításának.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold növekszik: beépítés, felépítés, táplálás ideje van. A hetet a Kosban kezdni, így hétfő délutánig az új dolgok elindítása időszerű. Onnantól a Bikában folytatja útját, ez már a stabilizálás időminőségét hozza. Az élet élvezete, az anyagiak, a biztonság kerülnek előtérbe. Csütörtökön kora hajnalban lép át az Ikrekbe, mozgékonyságot, tanulási kedvet, a kommunikáció élénkülését hozva. Szombaton a Hold a Rákba lép, fókuszban az otthon és a család, de a múlt titkainak kutatása is időszerű.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN reggel a Nap a Deneb el Okab csillag alatt halad el. Továbbra is miénk lehet a szárnyalás élménye. Ideje van minden olyan cselekvésnek, amely látókörünket tágítja, magasabbra emel, nagyobb rálátást ad.
Kora délután a Hold a Bikába érkezik.
Késő este a Vénusz az Al Thalimaimot éri el, a művészet, a szépség, a bőség témáival gazdagítva a fentieket. Ezekben és ezek segítségével is megvalósulhat most az emelkedés.

KEDDEN kora hajnalban a Nap alkot szextilt a Neptunusszal. Csatlakozik hozzá a Vénusz és a Plútó is. A sorsfeladattal, illetve a lélek mélyével kapcsolatos megértések születhetnek most.

Rálátunk önmaguk elől is elrejtett vágyainkra. S ebben nagy regeneráló erő rejlik.

SZERDÁN a hátráló Vénusz a Rukbatot éri el ismét. Tovább zajlik az égi tudás magunkhoz vétele, igaz szerelemről, ihletett művészetről, termékeny bőségről is tanulhatunk.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Hold az Ikrekbe lép. Kora délután az Alyát éri el a szerelemistennő. Rápillanthatunk ösztönerőinkre, uralni és felemelni tanuljuk azokat.

PÉNTEK reggel Vénusz a Vega alá érkezik. Az elbájolás, a varázslat ideje van. Érdemes ma megvizsgálni: miben áll személyes varázserőnk? Az visz most vágyainkhoz közelebb.
Délelőtt a Mars a Rasalhague csillaggal kerül egy vonalba. Kiemelt ideje van most a férfierő gyógyításának! De szóba jöhet ebben a témában az akaraterő, a „helyben járás helyett elindulás”, a düh, a hadvezér archetípusa, vagy épp az animus, a bennünk élő férfi képe is. Ez az évben erre a legjobb nap.
Dél körül lehorgonyoz az égen a Merkúr. Látszólag megáll és visszafordul, hogy elinduljon egy elszalasztott üzenetért. Hátrálása február elejéig tart. Mostantól kevéssé a kifelé ható kommunikáció a fontos, inkább a szellemiség belső önvizsgálata, megújulása zajlik.

SZOMBATON délután a Hold megérkezik a Rák zodiákusba.

VASÁRNAP a Mars eléri a Lesath csillagot. Most összeszedhetjük minden akaraterőnket, és az önmeghaladás szolgálatába állíthatjuk. Ideje levágni magunkról minden méltatlan minőséget. Például a függőségeket, félelmeket, erőszakos megnyilvánulásokat, gyávaságot, stb.
Éppen csak pár perccel később pontosodik be a Nap és a Plútó együttállása. Tehát még egyszer: a sorsfeladat CSELEKVŐ felvállalása, az isteni minőségek anyagban működtetése, a magas tudás valódi alkalmazása most sorsfordulatot, mély transzformációt, teljes átváltozást hoz. (A fel nem vállalása is, csak nem biztos, hogy arra a fordulatra vágyunk.)

Ha egyszer adott a lehetőség, hogy szabadon és boldogan élhess, miért választanál mást?

Áldott hetet nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by pixabay.com