A Nap a Vízöntő zodiákusában halad, a Bak csillagai alatt. Hétfőn eléri a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagterét, csütörtökön pedig a Delfin csillagait is. Továbbra is a tisztítás, tisztulás időszakát éljük. A keddi Újhold is a Vízöntő zodiákusban köszönt be, s határaink meghaladására, karmaletételre hív.

Egyrészt itt az ideje hétköznapjainkban is teret készíteni, megszabadulni a fölöslegektől. Tisztázni, merre indulunk, mit is akarunk elérni, mik a céljaink, mi a sorsfeladat, aminek most jött el az ideje. Ezt jó most felvállalni, s ennek érdekében kitisztítani a múlt hátráltató berögződéseit. Másrészt, ha hajlandóak vagyunk leltározni és szanálni lelkileg is, csütörtöktől friss, gyermeki energiák mozdulnak meg bennünk, érzelmi megújulást élhetünk át. Ez a közösség érdekében kamatoztatott kreativitás időszaka is: mit tehetünk mi, hogy jobbá tegyük a világot?

Heti Holdnaptár

A hét elején a Hold csökkenőben van. A fölöslegek eltávolításának van ideje. Hétfő reggel még aktuális lehet csontjaink, fogaink, körmünk egészségével és szépségével foglalkozni, kristályainkat rendbe tenni, míg a Bak Hold utolsó órái tartanak. Tizenegy óra tájban lép át a Vízöntőbe, ezzel is tovább hangsúlyozva az abszolút tisztítás és megújulás időszakát. Vizes tevékenységeknek is ideje van.
A keddi Újhold is a Vízöntő zodiákusban köszönt be, méghozzá a Szaturnusszal együttállásban, a Bak és a Vízöntő múltba ömlő vize alatt – erről bővebben alább még írok. A lényeg: határaink meghaladásának, elengedésnek és méregtelenítésnek, karmaletételnek van ideje, méghozzá mindenféle értelemben.
Szerdán már ismét a növekvő Hold energiái érvényesülnek. Innentől a gyarapítás és felépítés napjai következnek. Dél körül a Hold a Halakba lép, hogy romantikus, érzelemdús napokat hozzon. Törődjünk a jegy uralta testrészeinkkel: lábainkkal, lábfejünkkel! Illóolajok használatára nagyszerű napok ezek. Fontos, hogy mély érzéseinkkel szembe nézzünk – ez segít felülkerekedni függőségeinken.
Péntek délután a Hold a Kos állatövi cikkelyébe érkezik – most jobban bírjuk az erőteljesebb edzéseket is, de figyeljünk rá oda, hogy ne terheljük túl magunkat. Izmaink meghálálják a törődést. Lendületesebbek vagyunk, a hirtelenkedést azonban ugyanúgy érdemes kerülni, ahogy e megnövekedett energiát jól kihasználni. Most új utakra indulhatunk, ideje áldozatot hozni céljainkért!
Vasárnap késő este a Bika zodiákusba lép a Hold – az élet élvezetének napjait, a biztonság és stabilitás teremtésének időminőségét hozva el.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN kicsivel talán csendesebb hétre ébredünk, ami valószínűleg senkinek nem fog megártani. Délelőtt a Hold a Vízöntőbe lép.

KEDDEN a hét meghatározó égi eseménye következik be. Újholdat ünnepelhetünk a Vízöntő zodiákusban. Csillagképi értelemben Nap és Hold találkozója a Bak és a Vízöntő múltba ömlő vize alatt jön létre. Az együttálláshoz csatlakozik még a Szaturnusz is, s az így létrejött stellium meghatározó fényszöget, egy ún. kvadrátot kap a Bikában tartózkodó Uránusztól. Nézzük meg most mindezt kicsit közelebbről.
Cselekvő énünk (Nap) és lelkünk, érzelmeink képviselője (Hold) együtt állásával jön létre az Újhold – ami mindig az elengedésről, s egy új minőség elindításáról szól. Újrarendeződünk, ha úgy tetszik. Összhangba hozzuk a kinti és benti világot. Megállunk, hogy meghallgassuk a lélek hangját.

Elmélyülünk, visszahúzódunk, elengedünk egy rövid időre, hogy összegezzünk, töltekezzünk és erőt gyűjtsünk.

A Vízöntő zodiákusa ehhez a karmatisztítás, az általános tisztítás, tisztázás és a terhek letételének üzenetét adja, valamint tovább hangsúlyozza, hogy elérkezett az ideje valami szokatlannak, valami egészen újnak.
A Szaturnusz, mint az idő mestere szintén ezt jelzi számunkra: most lenne jó meghaladni személyes határainkat, kilépni a komfortzónából! Itt az idő engedni, hogy legyen ami van. Szenteljük meg ezeket a pillanatokat. Figyeljük meg, hogy épül fel belső bölcsességünk. Hallgassunk rá. A Bak csillagai alatt különösen erőteljesen hív arra, hogy sorsfeladatunkat felvállaljuk. Ez az Újhold ebben segít, miközben láthatóvá, érzékelhetővé teszi, hogy mindaz, amit eddig teremtettünk, életképes-e? Van-e benne szentség, valódi szeretet? Itt van-e már az ideje?
A Vízöntő múltba ömlő vizének csillagai alatt létrejövő találka szintén egy egészen új kezdetről mesél. Olyanról méghozzá, ahol már a múlt béklyói, szellemi tévútjai, eddig bokánkra tekeredő önkorlátozásai nélkül haladunk tovább. De ehhez az kell, hogy most merjük meglátni és elengedni mindezeket! Mankók ugyanis e régi sémák, melyekre új, bölcs énünknek nincs többé szüksége, csak akadályoznák!
S mindez az Uránusszal alkotott kvadráttal kiegészülve… Megmutatja, hogy itt az ideje KONKRÉTAN alkalmazni, anyagba hívni az eddig tanultakat! Átalakítani teljesen, amit a biztonságról és az anyagról, az anyagiakról gondoltunk, kisöpörni ismét csak idejét múlt, önkorlátozó hiedelmeinket, és elindulni együtt egy jobb világ felé. Óriási lehetőség, hatalmas tudattágító erő lakozik ebben! S ha ez nem történik meg, ha továbbra is ragaszkodunk ahhoz, aminek egész egyszerűen lejárt az ideje, ha nem a megértés felé haladunk,

ha nem akarjuk szabadságunk felelősségét megérteni: akkor a sorsot hívjuk ki magunk ellen.

PÉNTEKEN lehorgonyoz a Merkúr, hogy hamarosan újra előre induljon. Egészen a Plútóig sétált vissza, hogy elhozza számunkra a teljes szellemi megújulást, a gondolkodásbeli fordulatot, melyre most oly nagy szükségünk van. Beavató tudást kaphattunk általa.
A Vízöntő Szaturnusztól (s az Uránusszal alkotott kvadrátból) fordult vissza januárban, mielőtt megtett volna egy sorsvizsgát, hogy visszatérjen a Plútóhoz a teljes szellemi transzformációt téve lehetővé. Most tehát ismét előre indul a Bak zodiákusból a Vízöntő irányába, a felvállalást követő tisztulást beindítva. Ugyanakkor csillagképileg Nyilastól a Bak felé tart – hogy a legmagasabb szent, beavató tudást felvállalja, kiárassza, gyakorlatba ültesse.
Kora délután a Hold a Kosba lép.

VASÁRNAP a Mars és a Neptunusz kvintil fényszöge aktiválódik – érdemes most igazi, ihletett művészettel foglalkozni, energiát tenni a misztikába, mert ez a katarzis élményével járhat.
Késő este a Hold a Bikába érkezik.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by: pixabay.com