Napunk a Bakban vándorol, a Nyilas és a Kígyó Farka csillagképek alatt. Az égi tudás lehozatala zajlik. Ösztönerőink kézben tartását tanuljuk.

Feladatunk most a fényőrzés, a felvállalás, a kitartó előrehaladás lépésről lépésre – az anyagban is.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekvőben van. A beépítés, felépítés, gyarapítás folyamatai zajlanak. A hetet a Vízöntőben kezdi, hétfőre virradóra álmaink a tisztításról, a felszabadulásról szólhatnak. Ideje van a közösségért tenni, új dolgokat próbálni ki. Kedd reggel a Halakba érkezik a Hold, ideje egy lazító talpmasszázsnak, illóolajok használatának, álommunkának, és persze egy jó kuckózásnak is a karácsony izgalmai után/közepette. Csütörtökön déltájban az álmodozó hangulatot a Kos Hold dinamizmusa váltja fel. Most tudunk gyorsan és hatékonyan elindítani, elintézni dolgokat, de kerüljük azért a kapkodást. Szombat estére aztán a kényelmesebb Bika Hold ideje jön el, jó alkalom a szép és finom dolgok élvezetére, de akár anyagiakkal kapcsolatos döntések előkészítésére is. A Szilveszter és az Újév is e hangulatban talál ránk, úgyhogy most igazán kiélvezhetjük a tradicionális lakomákat.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐ reggelig a Vénusz a Deneb el Okab kettős csillag alatt halad, éjszakai álmaink így a szerelem, harmónia és szárnyalás szépséges üzeneteit hozhatják.
Kora délután a retrográd Mars eléri az Aldebaran csillagot, a Bika szemét. A Mars bolygó a többi közt, mint az erő, átalakító tűz, növekedés, önmeghaladás princípiuma ismert. Látszólagos hátráló mozgása október vége óta tart, s hamarosan ismét előreindul. A Bika szarvaitól érkezett vissza ide, a világ egyik tartóoszlopához, hogy a Tejútról érkező magas tudást állítsuk a termékenység, a konkrét anyagi teremtés szolgálatába. Érdemes most végiggondolni, hogy az elmúlt két hónap eseményei, külső és belső történései milyen magasabb rendű üzenetet hordoznak számunkra teremtő erőnk használatáról? Az elmúlt időszakban többször is alkalmunk adódott önmagunk legyőzésére, a felülemelkedésre, a nemesedésre. Teremtő, tüzes erőink így tisztulhattak meg. E megújult, transzformálódott, isteni minőségek mellett elköteleződött én most a megtisztított, megnövelt erőt tudja a magasabb rendű anyagi teremtés szolgálatába állítani.

Mostantól tehát bármit is teszünk, azt módunkban áll a szellem erejével hatni át, s nem csak úgy „megcsinálni”: valóban termékennyé tenni.

KEDDEN a Hold a Halakba lép.

SZERDA délelőtt a Vénusz szextilt ad a Neptunusznak, miközben egyre közeledő együttállásban van a Merkúrral és a Plútóval is.

Harmóniával, stabilitással, anyagiakkal és persze szerelemmel kapcsolatban is akár sorsfordító megértések érkezhetnek a napokban, rálátás születik, mely segít eddigi tudásunk szintetizálásában is.

Mindez a lélek mélyéről származó impulzusok kapcsán történhet meg. A folyamatot a művészi ihletettség is segíti. Este a Szaturnusz eléri a Bak farkán fényeskedő Nashira csillagot, s ez ismét ösztönerőink felemelésére, a komfortzónából való kilépésre hív.

CSÜTÖRTÖKÖN délelőtt a Hold a Kosba lép.
A Merkúr ma lehorgonyoz az égen, hogy hamarosan megkezdje látszólagos hátrálását. Mielőtt tehát szellemi értelemben (akár tanulmányaink, akár a szélesebb beavató tudás tekintetében) továbblépnénk, szükségünk lehet némi ismétlésre. Ennek keretében a délután folyamán egzaktul együtt áll a Vénusszal, de ott van mellette a Plútó is, s a szerdán létrejött, Neptunusszal alkotott szextil is fennáll még az égen, tehát a szerdai üzenetek továbbra is fokozottan érvényesek. Rálátás, megértés, szellemi fordulat ideje van.

Ugyanakkor a lelki-szellemi harmónia megteremtése zajlik; s a lélek mélyéről származó valódi vágyak felvállalása aktuális.

PÉNTEKEN első negyed napja van.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON a Hold a Bikába lép.

VASÁRNAP kora reggel Vénusz és Plútó együttállása pontosodik be. Szerelmi téren és biztonság, harmóniateremtés terén egyaránt fordulat következhet be, melyet most nagyban elősegíthet a kommunikáció.
Délelőtt a Jupiter a Deneb Kaitossal áll együtt, így itt az ideje ösztönerőink felemelésének, melyhez nagy segítséget nyújthat most a meditáció.
Kora délután a Nap és a Neptunusz kvintilje varázsol el minket – nyissuk meg érzékelésünket, s engedjük át magunkat a szépségnek.

Kellemes Karácsonyt, és Boldog Új Évet kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com