Az egész hetet meghatározó, erőteljes égi mintázatok arra hívnak, hogy itt és most határozott döntéseket hozzunk, gyakorlati változtatásokat tegyünk a szabadságért, a felszabadulásért. Anyagi és lelki értelemben egyaránt határátlépésre szólít ez az időszak, az önazonosság kérdései most kulcsfontosságúak.

Nagyon intenzív hét elé nézünk, ami a megéléseket illeti; lesz miből csemegézni. A LÉNYEG VÉGIG A TUDATOSSÁG! Tartsuk észben, mit miért teszünk, legyünk éberek, hozzunk valódi döntéseket. És tudjuk: nincs rossz döntés, csak terméketlen, önsorsrontó halogatás.

Heti Holdnaptár

Hétfőre virradó éjszaka a Hold még a Kosban vándorol, álmaink szenvedélyről, erőről szólhatnak. Kora reggel érkezik meg a Bika zodiákusába, ezzel az élet élvezetének, az anyaggal való munkának idejét hozva el. Főzzünk, süssünk, menjünk masszázsra, foglalkozzunk az anyagiakkal! Mivel mindjárt itt a telihold, érdemes azért csínján bánni az evészettel, ilyenkor könnyebben felszalad a fölösleg. Ugyanakkor most a tápanyagok is nagyon hatékonyan beépülnek, ezt tartsuk szem előtt, ha erősítő kúrán vagyunk.
Kedden délben teliholdat ünnepelhetünk a Bikában. Erről az alábbiakban részletesen is írok, annyit azonban már most fontos tudnunk, hogy itt az ideje az anyagiakkal, biztonsággal, bőséggel, szerelemmel kapcsolatos kiteljesedésnek, ugyanakkor régi, lehúzó mintáink elengedésének.
Szerdáig tehát a Hold növekvőben van, eddig a felépítésre, a gyarapításra alkalmas az idő. Szerdától a Hold már csökkenni kezd, innentől fogva majd szép lassan a fölöslegek elvezetésének idejébe lépünk.
Szerda kora délután a Hold az Ikrekbe lép. Most alkalmas az idő az ügyintézésre, a beszélgetésre, üzletkötésre, kommunikációs feladatok könnyed megoldására, tanulásra, tudás átadásra.
Szombaton kora hajnalban a Rák jegyébe lép a Hold. A hétvége így kifejezetten alkalmas családi programokra, romantikázásra, otthonunk szépítésére.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Hold még növekvőben van; kora reggel a Kosból a Bika zodiákusba lép.
A reggeli órákban pontosodik be a Vénusz Szaturnusszal alkotott kvadrátja. A Skorpió zodiákusban haladó Vénusz most a bennünk élő szenvedélyes, akár titkos szerelem ébredéséről mesél, irányuljon az akár társra, akár valamilyen tevékenységre. Az ezzel kapcsolatos titkok, felszín alatti működések kutatása köti most le a figyelmünket, miközben a múlt igazságai is megmérettetnek.

Itt az ideje ugyanis, hogy a már méltatlan minőségeket, helyzeteket, melyek e szerelemtevékenységtől, szerelmes létezéstől távol tartanak, levágjuk magunkról!

Fontos, hogy minderről tudatosak maradjunk. S ha ezt megtesszük, az most óriási tisztulással, (belső) felszabadulással jár! Szaturnusz mester pontosan meg fogja mutatni, minek van itt az ideje, a feladat megkerülhetetlenül előttünk lesz. És amit most, a múltat megtisztítva a Vénusszal elindítunk, abból táltos paripa nő majd fel gondoskodó kezeink között, amely magasabbra repíthet a csillagoknál is… Fontos időszak ez.
Ebédidőben a Merkúr Plútónak adott kvintilje pontosodik be (13:07-kor). Nagyon érdemes ezekben a percekben, órákban meditálni, útmutatást kérni, zenét hallgatni, beszélgetni, olvasni, ihletetten írni, stb. Bármilyen szellemi tevékenység és valódi kommunikáció varázslatos megéléséket hozhat ma, ha át tudjuk magunkat engedni neki – és ez alapvető átalakulásunkat támogatja.
Ugyancsak a mai napon, estefelé ér a Nap a hagyomány szerinti Skorpió csillagkép egyik ollócsillaga, a Zuben Elgenubi alá, mely egyben a Mérleg múltat megmérő serpenyőjének csillaga is. S mivel továbbra is együtt áll, együtt halad a Vénusszal (is), ez bizony vastagon aláhúzza az égen az üzenetet:

Mérd meg a múltad, vágd le, ami már nem emel. Így tudsz sorsod urává emelkedni.

S döntéseid most hirtelen, gyors, akár váratlan áldásokat is hozhatnak, melyek biztonságod (valódi, belső biztonságodról is fokozottan szó van itt!) felé vezetnek.

Sorsfordító Telihold

KEDD – kétség kívül a hét energetikai csúcspontja. A Telihold most rengeteg energiát sűrít magába, hiszen sok bolygó és csillag üzenete sűrűsödik itt össze.
A lényeg a gyakorlati vizsga, a sorsfordítás. Nagyon fontos dimenziókapuk nyílnak most meg kinek-kinek a személyes életében. Mindannyian pontosan érezni fogjuk, minek van ideje, mi az, amit meg kell tennünk, mi az, amit el kell döntenünk. És a leges legfontosabb minden aktuális döntés meghozatalakor, hogy A SZERETET VEZÉRELJEN, NE A FÉLELEM! A valódi, szenvedélyes életszerelem, a bátran meghozott döntések, az önmagunk iránt elkötelezett, sorsunk uralásáért, felelősségünk felvállalásáért tett előrelépések ideje van.

Tartsd a szemed a valódi célodon! Ne hátrálj meg! Vállald fel MOST sorsfeladataidat! Mert e felvállalással kitisztíthatod a teret magad körül, ezzel most végre felszabadulhatsz, leteheted a súlyokat!!!

Fény derül a titkokra. Megmutatkozik a valódi szerelem és szenvedély. Beavató tudásra teszünk szert. A múlt igazságai megméretnek. Levágunk magunkról minden méltatlan minőséget. Szellemi értelemben emelkedünk. Lelki biztonságra teszünk szert. Lelki termékenységünk végre szabadon áramolhat. Erőteljes, váratlan, hirtelen változásokat vagyunk képeset hozni saját életünkbe! Azonnali tisztulás, felszabadulás ideje van!!! Sorsfeladatainkat felvállalva friss erőt kapunk azok elvégzéséhez. Nagyon-nagyon jelentőségteljes karmikus választásokat hozunk meg. Maradjunk hát tudatosak, maradjunk a szeretet áramlásában.

A hét második fele

SZERDÁN a Hold már csökkenőben van.
Kora hajnalban a Merkúr és az Uránusz szembenállása pontosodik be, így már akár álmainkban is (de egész nap, sőt, a környező napokban) nagy erejű felismerések, szellemi áttörések, megértés ideje van.

Reggel a Vénusz eléri a Mérleg nyelvét – szerelemmel, kreatív termékenységgel, anyagi biztonsággal kapcsolatos dolgainkban most ráérezhetünk, hogyan tudunk egyensúlyt teremteni, hogyan valósíthatjuk meg valódi törekvéseinket.

Délelőtt a Nap-Uránusz oppozíció is bepontosodik. Továbbra is fontos, hirtelen, gyors változások generálói lehetünk, melyek sorsunk urává emelnek – ha szellemi erőinket kézben tartjuk, tudatosan szívből cselekszünk, és elengedjük a múlt lehúzó beidegződéseit, áligazságait, tévhiteit. Átlátás, rálátás, felülemelkedés ideje van.
Kora délután a Hold az Ikrek zodiákusba érkezik.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Vénusz az Unukalhait, az égen tekergőző kígyó legfényesebb csillagát éri el, mely a gyógyítás esszenciáját sűríti magába.

A mai napon kiemelt ideje van a nőiséggel, női egészséggel, szerelemmel kapcsolatos gyógyításoknak, ugyanakkor maga a szerelem, a szerelemből végzett tevékenység is óriási erővel bír!

Merkúr és Szaturnusz kvadrátja is bepontosodik délelőtt, így ma elsősorban a szellemi emelkedés napja van. Kommunikációs „vizsgahelyzetek” is adódhatnak most, melyekben mindig fontos lesz, hogy szeretet alapon nyilatkozzunk meg (magunk felé IS).
Kora délután a Vénusz a Neptunusszal alkot trigont. Most lelkünk leges legmélyéről érkeznek sugallatok, érzések, melyeket ismét csak érdemes a tudatosság fényébe emelni. Nagyon jó időszak ez az alkotásra.

Hétvégi Csillagüzenetek

PÉNTEK reggel a Nap Szaturnusznak adott kvadrátja pontosodik be. Ismét sorsvizsgában vagyunk, fontos a tudatosság, a sorsuralás művészetét gyakorolhatjuk most.

Hozzunk szeretet alapú döntéseket, mert a szaturnuszi vizsgán csak is az megy át, ami igaz, és ami szeretetből fakad. De az új távlatokat nyit.

Este a Merkúr is eléri a Mérleg nyelvét jelképező csillagot, így most elsősorban az egyensúlyról, saját életünk arany középúton tartásáról szóló beavató tudás érkezhet meg hozzánk.

SZOMBATON még az éjszakai órákban a Hold a Rákba lép.
Ebéd utánra a Merkúr is eléri az Unukalhai csillagot – ma első sorban szellemi gyógyulásnak, gyógyításnak van ideje. Helyzeteket, konfliktusokat beszélhetünk át, tanulással kapcsolatos negatív berögződéseinknek mondhatunk búcsút, tehát életünk szellemi-kommunikációs, tudással kapcsolatos részét gyógyíthatjuk meg.
Körülbelül ugyanekkor a Vénusz is eléri a Zuben Elakrab csillagot, így ma ismét hangsúlyos a szerelemmel, kreatív termékenységgel, biztonsággal, szépséggel, anyagiakkal kapcsolatos feleslegek, káros berögződések levágása!
Egzakttá válik az esti órákban a Merkúr és a Neptunusz trigonja is, így ma kiemelt ideje van annak, hogy lelkünk legmélyét közvetítsük a világ felé, beszéljünk akár magunk elől is titkolt érzéseinkről, vagy épp a lélek mélyéről tanuljunk valami fontosat. Ihletett írásra, közvetítésre nagyon alkalmas a mai nap, s a hétvége.

VASÁRNAP délelőtt egzakt szextilt alkot a Vénusz s a Plútó. Ma a szerelemben és egyéb vénuszi témákban jött el a fordulatot hozó rálátás, megértés ideje. Ez belső transzformációt ösztönöz.
Délután a Nap is eléri a Mérleg nyelvét, így ma (és a környező napokban) végre tisztán, fényesen megmutatkozik, hol van az egyensúly helye az életünkben, hogyan tudjuk ezt sorsunk uralásával megvalósítani.
Engedjétek meg, hogy ezen a ponton Paksi Zoltán Égi utak csillagüzenetei című könyvét idézzem:

„A napkapuként is értelmezhető csillagkép, már a következő forduló, a téli napforduló felé indítja el a lelket. (…) Az egység felé csak a szenvedély hajtóereje vezethet! A kör második felének kezdetén az energiákkal már »hazafelé« vesszük az irányt. A tudatosan vállalt értelmes szenvedés, önlegyőzés (az izzasztó sport is ilyen!) tisztító-emelő hatású. (…) A β csillag a középpont. A »múlt és jövő« látásának csillaga. A Mérlegben válik fontossá, hogy a lélek mennyit mutat meg önmagából a külvilágnak. Az Én-Te viszony igazságainak megértése által juthat előbbre az utazó. Mivel a csillagkép már az egyenlítő alatti belső világba került ezért a tudatosság, a lélek eseményeket bevonzó rezgéseinek ismeretét jelenti. Magyarul a külső, a belső tükre. Ha ezt tudom, akkor érthetem meg, hogy szenvedéseim oka és előidézője én vagyok.”

Legyünk elég bátrak felelősséget vállalni a saját életünkért. Hiszen most megmutatkozik lelki szemeink előtt, mi miért történt a múltban – és merre vihet a jövőben az út. Eldönthetjük, vállaljuk-e önmagunkat, s ezzel együtt a most következő komoly belső munkát, de önmagunk képviseletét is a világban. Együttműködésre építhetünk, nem kompromisszummal: konszenzussal. Egyensúlyba hozhatjuk a külső és belső világot, hogy biztos alapokról induljunk a tél közeledtével a belső titkok felé. Adjunk most ennek realitást.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com