Hibátlanul fel lehet fázni alulról, ha nem elég vastag a cipőnk

Ilyenkor ősszel minden szülő retteg, hogy „jaj ,mikor lesz megint beteg valamelyik gyerek” és tömjük beléjük az immunerősítőket. És persze sál-sapka-kesztyű, de vajon azt tudjuk-e, hogy melyik testrészeinket kell alaposan betakarnunk? Magunkon is, nemcsak a gyerekeken.

1. Védd a talpad

Nyilván nem rohangálunk zokni nélkül ilyenkor, de nem mindegy, hogy hány zokni van rajtunk, és milyen a cipőnk talpra. Szerencsére már lehet kapni téli talpbetéteket. Ez azért is fontos, mert a talpon keresztül pillanatok alatt felszalad a hideg a testünkbe.

2. Védd a lábszárad

Lehet, hogy furán hangzik, de ha jobban megfigyeled, a hideg képes és felszalad a belső lábszáron is. Ezért végre értelmet nyernek a lábszárvédők, és nemcsak a 80-as évek sajátja ez a megkérdőjelezhető ruhadarab. Ugye megvan a jelenet?

HKO gyorsinfó: A belső lábszáron fut fel a Vese-meridián, ezért fontos védeni és melegíteni ezt a területet. A vesék ugyanis utálják a hideget, lásd 3-as pont.

3. Védd a derekad

A csípőnadrág-crop top kombót tessék egészen a forró nyárig elfelejteni! A veséink védelme mindig fontos, hidegben különösen, ezért atléta/body és vagy derékvédőt vegyél fel. Ha pedig ülő munkát végzel és tegyük fel nincs 21 fokra felfűtve az iroda, bátran tekerj a derekad köré egy kendőt.

Ha pedig szeretnél extrán jófej lenni a veséiddel, fogyassz meleg/langyos teát egész nap. Klassz teakeverékeket is tudunk, hogy ne kelljen a gyógynövényekből is kiképezned magad.

A derék és hasmutogatós szetteket tedd el a forró nyári napokra!

4. Védd a torkod és a tarkód

Az, hogy a nyakunkak sállal betekerjük, már másfél éves korban megvan mindenkinek. De fontos a tarkónk védelme is. Ezért vagy a sapkád érjen oda rendesen, vagy a sálad legyen magasra tekerhető.

HKO gyorsinfó: a tarkón vannak olyan pontok, ún. szélpontok, amiken klasszul be tud menni a hideg. Szinte úgy, mint amikor egy nagyon rövid alagúton átsüvít a szél. 

5. Védd a kobakod

A testünk által termelt hő képes a fejünk tetején távozni. Igen, mint a kuktából a gőz. Úgyhogy sapka.

Ha ez az 5 rész melegen van tartva, akkor klasszul védve vagy a hideg és a szél ellen. Melegíteni belülről pedig nagyon jól lehet meleg levesekkel, teákkal, meleg reggelivel és persze fokhagymával.

Photo by Anastasiya Gepp and Alina Dlugosch , Lexia Joe Bautista