A különböző zodiákus jegyek szülöttei mind másképp ünnepelnek. Magadra ismersz a leírás alapján? Karácsonyi bulvárasztro az ünnepi humoros önismeret jegyében.

KOS

Tekintettel arra, hogy felelősségteljes vezető szerepet tölt be, esetleg deszantos, nem nagyon van ideje ilyesmivel foglalkozni. December 20. környékén egyetlen nap alatt levezényli a vonatkozó hadműveletek legnagyobb részét: ebédidőben elsőbbséggel ajándékokat rendel, és kiosztja a takarítást a gyerekeknek. Szenteste a család egy óra alatt felhúzza a fát, aztán anyu piros miniruhába bújik, és egy whiskyvel a kezében elégedetten énekel.

A Kos karácsony dögös és pörgős

BIKA

A jelszó: „Adjuk meg a módját!” Egészen biztosan lesz minden a fa alatt, amire csak a gyerekek vágynak. Lesz fodrász és körmös is a családi buli előtt, és nem fog hiányozni a minőségi bor sem. Egyszerűen elkészíthető, de fancy ételeket tálal, és mindenképpen lustálkodni fog az ünnepek alatt – jó sokat, mert megérdemli!

IKREK

Jellemzően nem a fa alatt ülve ünnepel – annyi barátja és ismerőse van, mint égen a csillag. Ráadásul több céges buliba is meghívták, úgyhogy nem sokáig marad a nagyinál. De meglátogatja, ahogy mindenki mást is, és apró figyelmességekkel kedveskedik. Mikor tovarepül, utána mintha csillámpor szikrázna a hideg téli éjszakában.

Az Ikrek mindenhol ott van, és mindenkivel összefut.

RÁK

Szipog, mert együtt lesz AZ EGÉSZ CSALÁD! Aztán szipog, mert együtt van MINDENKI! És végül szipog, mert újra szétszélednek… De addig is megfőzi a kedvenc ételeiket, természetesen süteményt is süt, és teli aggatja szaloncukorral az óriási fát, amin tradicionális díszek vannak a családi hagyatékból. Esténként pedig kuckózva mozizik mindenki, és a régi szép időkről sztoriznak. Csak meg ne sértődjön valamin, mert annyi a bulinak…

OROSZLÁN

Boldogan élvezi az ünnepeket: a finomságokat, amiket letesznek elé, a fényeket, a bókokat, a pihenést, az elegáns ajándékokat, az összejöveteleket… Ilyenkor minden olyan nagyszerű! Hát nem?

SZŰZ

Év elején már kiírta a karácsonyi szabadságot, úgyhogy nem kell izgulnia, elengedi-e a főnöke. Kiválasztott fejenként egy, praktikus ajándékot szeretteinek, és jó előre meg is rendelte – ráfizetni nem fog, ugyanis utána nézett az áraknak és lehetséges kedvezményeknek. Jóleső takarítással és rendrakással kezd, és minden orrfújás után kezet mos. De a szünetben is, mint mindig, ott van azoknak, akiket szeret – és segít, amiben csak tud.

A Szűz szerényen és takarékosan ünnepel.

MÉRLEG

Először is kétségbeesik, mert túl sok felé kellene megfelelnie: szép szeretne lenni a férjének, de előbb be kell vásárolni, és ott lenni az összes karácsonyi műsoron az óvodában és a suliban is. Ajándékot kell venni a dadusnak és a főnöknek, jó lenne egy este a barátnőkkel, továbbá sértődékeny anyósa ottalvós bulit akar.
Ha már alaposan kiparázta magát, elmegy fodrászhoz, vacsorázni viszi a családot, és minden rokonnál egységnyi időt tölt az ünnepek alatt. Az egész karneválból a kedvenc része mégis az lesz, mikor januárban végre színházba mennek a pasassal kettesben.

SKORPIÓ

Az ünnep misztériuma érdekli, a fény születése, de előbb persze a sötétség, és ami a mélyben van. Szexi és vonzó lesz most is, mint mindig, teljesen függetlenül attól, mit visel. Praktikus lehet, ha még időben elkezd mindenki tisztességesen viselkedni vele, mert a legkisebb aljaskodást is azonnal kiszúrja, és nem fogja annyiban hagyni. Ellenben kitűnő érzékkel ajándékozza meg valami igazán személyre szólóval – és a figyelmével – azt, aki megérdemli a bizalmát.

NYILAS

Karácsony? Szünet? Akkor nézzünk repjegyet! Vagy menjünk templomba! Vagy menjünk egzotikus országok távoli templomaiba repülővel, szamárháton és bringával! Juhúúú!

A Nyilas most megélheti spiritualitását.

BAK

Mióta december 24. is munkaszüneti nap, kicsit el van keseredve, mert félbe kell hagynia a hivatalban a dolgokat. Minden esetre otthon is kötelességtudóan rendbe szedi a lakást, és szerényen,  de ízlésesen feldíszíti a minimalista karácsonyfát. Esténként egy gyertya fényénél elmereng, hová lettek a világból a valódi értékek, aztán pihenős gleccsertúrára viszi a gyerekeket

A Bak karácsonykor se lustálkodik!

VÍZÖNTŐ

Elképzeli, hogy elrabolják az ufók, és ezért sajnos nem tud jelen lenni a nagy családi ebéden. Ha tényleg elrabolják, azt ajándéknak tekinti, ha azonban mégsem, akkor dudorászva felmos, bejglit süt és csomagol, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve áthívja a szomszéd nénit is, és kékszinű koktélokat szürcsölget vele, a Mennyből az angyal dallamaira.

A Vízöntőnél ezekben a napokban is minden vidám és egyedi.

HALAK

Felveszi a legszebb ruháját, csillámosra festi a szemét, és boldogan átforraltborozza magát az összes, romantikus karácsonyi vásáron. Szegfűszegtől illatozva benéz még egy közös meditációra is, és eggyé olvadva az Univerzum Szeretetével, párás szemmel épít legóvárat a gyerekeivel, meg a Csodálatos Szerelmével.