A Nap tovább vándorol a Nyilasban, a Skorpió és a Kígyótartó csillagai alatt. Az élet nagy igazságait keressük, a világ rendezőelveit igyekszünk feltárni. Életünk alkimista műhelyében tovább zajlik a mély titkok kutatása, az igaz szeretet, igaz szerelem felé fejlődés, erőink uralásának kísérlete.

A Nap egész héten a Tejúton halad, így a magas rendű, tiszta, isteni minőségek integrálása fontos most, erre kapunk lehetőséget.

Heti Holdnaptár

A Hold a hét első felében növekvőben van: felépítés, gyarapítás, növekedés napjait éljük. A hetet a Bikában kezdi, hétfőn és kedden így érdemes anyagi ügyeinkkel foglalkozni, s az élet élvezetének szentelni magunkat. Kedden késő este lép át az Ikrekbe, érezzük, ahogy a pihenés helyét a mozgás késztetése váltja fel – jövés-menés, beszélgetések, tanulás, kapcsolatainkkal való törődés ideje van. Csütörtökön Ikrek teliholdat ünnepelhetünk, a többi közt kapcsolataink és tudásunk kiteljesítését célozhatjuk meg – a mélyebb üzenetekről az alábbiakban még írok. Pénteken már a fogyó Hold energiáit érzékelhetjük, innentől lassan megkezdődik a fölöslegektől való szabadulás ideje. Reggel a Hold a Rákba lép – családi ügyekkel s a múlttal foglalkozhatunk most kiemelten, de ideje van az otthonteremtésnek is. Vasárnap késő este a Hold az Oroszlánba érkezik, hogy a jövő hét már életünk uralásának s a nagyvonalú szeretet működtetésének szellemében induljon.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN délben a Mars eléri az Orion Rigel nevű csillagát – erőinket most a belső úton való szándékolt elindulásra fordíthatjuk. Érezni fogjuk, milyen jellegű önmeghaladásra, emelkedésre hív most az élet.
Kora délután a Vénusz a Lesath csillagot éri el, a Skorpió lecsapó fullánkját – vénuszi témákban, így a szerelemben is itt az ideje a lehúzó minőségektől való szabadulásnak!

KEDDEN kora hajnalban a Vénusz a Shaulát is eléri, így álmainkban is arról kaphatunk képet, mitől van ideje szabadulnunk most. A folyamat a Sargas csillag érintésével zajlik tovább késő este, s a nap folyamán a Celbalrai, a Kígyótartó csillagkép fejének csillaga is sorra kerül – így most ösztöneink tudatosításának, erőink kézben tartásának is ideje van e bizonyos vénuszi témákban. Szerelemben, harmóniateremtésben, szexualitásban, szépségben, biztonságban tehát.
Reggel a Vénusszal még mindig együtt álló Merkúr és a Jupiter kvadrátja teljesedik ki.

Itt van az ideje, hogy kimondjuk az igazságot, hogy felvállaljuk sorsfeladatainkat merkúri és vénuszi témákban egyaránt. Itt van az ideje az új kezdeteknek, az áldozathozatalnak, s annak, hogy megtanuljunk különbséget tenni félelem és szeretet között – így döntsük le önkorlátozásainkat.

Késő este a Merkúr átlép a Bak zodiákusba. Innentől kezdve a kommunikáció, a tanulás és különféle ügyletek terén koncentráltabbak lehetünk, növelhetjük hatékonyságunkat, miközben lépésről lépésre, kitartóan haladunk. Ennél is fontosabb azonban, hogy szellemi szinten, s a szavak szintjén is ideje van a sorsfeladatok felvállalásának.
Késő este a Hold az Ikrekbe lép.

A belső útra lépés teliholdja

CSÜTÖRTÖKÖN telihold. A Nap a Tejúton jár, a Nyilas zodiákusában, a Skorpió csillagai alatt, a Kígyótartó ölénél. Innen világítja meg az Ikrekben vándorló Holdat, mely éppen ekkor a Marssal is szorosan együtt áll, méghozzá az Orion Rigel csillagának energetikai terében, illetve a Bika szarvánál.
Az utóbbi időben újra és újra e témát boncolgatjuk: saját erőink megismerésének, tudatosításának, kézben tartásának ideje van.

A tudattalanban rejtőző erők, ösztönerők tudatosítása, a szellemi erővel való hatékony munka, s mindezek uralása növeli életerőnket. Ezen erők tanulmányozása a létezés végső titkaihoz visz egyre közelebb, tehát önmagunk megismerése által ismerhetjük meg a világot, s válhatunk sorsunk uraivá. E megismerési folyamat vezet el végül a legmélyebb szeretethez, a Skorpió szívében rejlő tudáshoz is, mely sorsutunkon való bátor haladásunk jutalma lesz.

A megismerés folyamatában az intellektuális tudásból valódi életbölcsesség születik, amely választásaiban meg tudja már különböztetni az igazat a nem valóstól, a fényeset a sötéttől.
E folyamat egyik csúcspontjaként tekinthető a mai telihold. A retrográd Marssal együtt állva nagy lelki erőről mesél, mely éppen most tud visszatérni hozzánk, hogy legyen mivel megoldani az előttünk álló feladatokat! Ez az erő most új úton indít el, belső tájaink új helyszíneire, hogy felderíthessük, merre érdemes indulnunk a termékeny, biztonságos, harmonikus életért. A felemelkedésért folytatott szellemi küzdelem, a belső stabilitás megszerzéséért folytatott lelki munkák ideje van.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Hold már csökkenőben van. A reggeli órákban a Rák zodiákusba lép.
Kora délután pontosodik be a (Merkúrral együtt álló) Vénusz és a Jupiter kvadrátja, tehát ma is érvényes a keddi nap üzenete. Most hangsúlyosabban a vénuszi témákban van lehetőségünk megvalósítani, kinyilvánítani lelkünk igazságát.

SZOMBATON kora hajnalban a Vénusz a Bakba lép. A stabilitás, a harmónia megvalósítása a következő időszakban leghatékonyabban lépésről-lépésre építkezve, elszánt munkával lehetséges. Ideje van felvállalni mindazt, ami szívünknek kedves – legyen bár kapcsolat, munka, vagy akár művészi tevékenység.

A szépség most szikársággal, kitartással, eltökéltséggel, szorgalommal és értékőrzéssel társul.

A Nap ma eléri a Kígyótartó Sabik csillagát. Gyógyító erőink ismét felragyognak, most az alapoknál vehetjük kézbe életünk irányítását.

VASÁRNAP a Vénusz eléri az Al Nasi csillagot, a Nyilas nyílhegyét. A legmagasabb szeretetet vehetjük ma célba, égi tudást csatornázhatunk a Tejútról – érdemes szeretetmeditációt tartani, alkotni, a szerelmünkkel nagy figyelemmel kapcsolódni, mert szépséges dolgok tárulhatnak fel a szívben.
Este a Hold az Oroszlánba lép.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com