A Nap a Mérlegben haladva hangsúlyozza kapcsolódásaink fontosságát az önismeret útján. Cselekedeteink már a jövőt szolgálják, egy új minőséget.

A Hold a Nyilasban indítja a hetet, hétfő estig lelkes tervszövögetés, célkitűzések ideje van. A héten növekszik, így most a tápanyagok beépülése, a dolgok felépítése, a gyarapodás hangsúlyos.

HÉTFŐN kora hajnalban a Vénusz együtt áll a Leszálló Holdcsomóponttal. Szerelemmel, alkotással, termékenységgel, bőséggel és biztonsággal kapcsolatban útkereszteződésbe érkezünk. Mély lelki impulzusok érnek most ezen témákban, a fátyol mögé érzékelünk, tudatosságunk növekszik. Érdemes figyelni az álomüzeneteket is.

Szintén hajnalban a Szaturnusz lehorgonyoz az égen, hogy direktbe forduljon végre, s ezzel (a Plútó után másodikként) ő is nagy energiákat mozdítson meg ismét. Önmeghaladás, koncentráció, a korlátok ledöntése most a kulcsszavak, s a folyamat erőteljes tisztulást hoz. Fontos a sorsfeladat felvállalása, melyet nagy erővel tehetünk meg, a direktbe fordulásnak hála.

Reggel hét óra körül gyógyító erőink fokozottan működnek (Hold-Rasalhague). Használjuk ezt ki, ha van rá lehetőség.
Este a Hold a Bakba lép, aprólékos munkák idejét hozva el. A Bak Hold mindig a szentség ideje is, ilyenkor gyakorolhatjuk, hogyan tudnánk megszentelni napunk minden egyes pillanatát. Koncentrációs gyakorlatok végzésére is nagyon alkalmas.
Este tíz körül a Hold az Al Nasi csillagot éri el – tekintsünk fel az égre szó szerint és átvitt értelemben is. Most elköteleződhetünk szívünkben az isteni minőségek felé.

KEDDEN késő este a Hold a Vega csillagot éri el, mely a Tejút egyik tartóoszlopa. Ha elbájolni, megigézni, gyönyörködtetni szeretnénk, arra kitűnő lesz ez az időpont.

SZERDÁN elérkezünk az első negyedhez, a Hold ereje növekszik, a lélek egyre inkább megmutatja magát. Ebédidőben kisebb belső fordulatot élhetünk meg. Estére a Hold jegyet vált: a Vízöntőbe lépve elhozza a tisztítás, tisztulás, a terhek letételének, s az újdonságoknak napjait.

PÉNTEKEN este a Jupiter is ácsorgásba kezd, hiszen előreindul menten ő is. Még napközben utoléri őt a Hold, s bepontosodik trigonja a Nappal. Lelkünk igazságához híven indulunk tovább, bölcsességünk birtokában vágyunk cselekedni. Új, friss energiákkal felvértezve tisztítjuk tovább a múltat, haladunk a felvállalás útján.

SZOMBATON kora hajnalban a Hold a Halakba lép. Néhány napig hangsúlyos lesz a misztikum, a mély érzések, az egység vágya és érzékelése. Dél körül hangsúlyosan az egység, bőség áramlását érzékelhetjük, ha elég nyitott rá a lélek (Hold-Fomalhaut).

Estére aztán varázslat jön: a Vénusz eléri az Antarest, a Skorpió szívét, a Világ és a Tejút tartóoszlopát, a legmélyebb szerelem vörösen lüktető, tündöklő csillagát. Ezt a mély, igaz, végzetes szerelmet éljük most át, s ha tudatosak voltunk, talán már az anyagban is megmutatkozott számunkra: igaz társunkként.

Talán még várjuk, vagy egy időre el kellett engednünk, de tudjuk, hogy Ő az – az ilyen szerelem mindent túlél; az ilyen kapcsolódás világokon át, univerzumokon keresztül, életeken s halálokon át is megmarad. És minden pillanatban bennünk él.


VASÁRNAP kora hajnalban a szerelem erejével varázsolhatunk, szent és bölcs szerelemmel, de ez nem mutatkozik meg akárkinek. Tudatosság ÉS érzékenység kell hozzá, hogy a varázspálcát használni tudjuk. S akkor ezen az éjszakán sok minden világossá válhat. Nagy szeretkezések utáni bensőséges beszélgetésekre igazán kitűnő ez az éjjel, ne tervezzünk sok alvást.
Reggelre aztán a Nap (Marssal együtt) eléri a Spica csillagot, vagyis itt az ideje, hogy learassuk eddigi teremtéseink gyümölcsét. Érdemes odafigyelni arra, mi lesz az? A mai nap rávilágít arra, hogyan is állunk életünk uralásával, az önmeghaladással, a nyíltsággal. Ráláthatunk, tudjuk-e magas szinten működtetni cselekvő, teremtő, emelő erőinket életünkben? Tudunk-e nyugodt erőtéreben, s nem erőszakosan létezni? Hogy állunk a bennünk élő férfi archetípusával, az animussal? Mindez megjelenhet számunkra a külvilágban is. Érdekes lehet például megfigyelni, kikkel és milyen minőségben találkozunk ma, mi mozdul bennünk a kapcsolódáskor. Első sorban a párkapcsolatok, a szerelmek és az apai minták hangsúlyosak, de jelen van az én-te tengely egész spektruma, valamint az én és a külvilág viszonya.
A mai napon angyali dimenziókapu is nyílik, tehát ne szégyelljük megköszönni égi segítőinknek, hogy mindig mellettünk állnak, s vezetnek utunkon. Figyeljünk most oda, figyeljünk befelé, legyünk kicsit csendben a nap folyamán, hogy meghalljuk üzeneteiket.
Tartsuk tehát szem előtt: aki fénymagot vet, szeretetet arat – az égi vezettetés mindenkinek rendelkezésére áll – a szeretetet kimutatni és szeretetben cselekedni fontos – minden pillanatban jövőnket teremtjük.
Este a Merkúr is eléri a Vindemiatrix csillagterét – szavakkal űzött mágiára, bármilyen közvetítésre, kapcsolatba lépésre, szellemi tanulmányokra alkalmas időpont ez mindazoknak, akik energiáikat kézben tartják. De kell hozzá kraft, és tudatosság, vigyázz.
Hétfőtől a Vénusz a Tejútra lép, alkotásban és szerelemben gazdag, gyönyörű napok következnek, ahol a cél a mélyen megfoganó igazságok isteni minőséggé transzformálása.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

A szerző weboldala: https://magikusno.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

https://magikusno.wordpress.com/

Photo by pixabay.com